17 Ekim 2019 Perşembe

Londra pazarları

Londra pazarları



Londra'da, pazar günleri kurulan dev Petticoat Lane'den, öğlenleri kurulan çük Leadenhall'a dek her büyüklükte ve her türde 344'ün üzerinde pazar yeri varr.
Yiyecek
Büyük pazarları erken saatlerde ziyaret etmek gerekir. Londra'nın merkezde kalan  tek et hali olan Smithfield'de yeni kesim etler hafta içi günlerde satılır. Billingsgate'deki balık pazarıysa satışlarını artık Londra'nın dışında, West lndia Dock'da sürdürüyor. New Covent Garden çarşısında hala meyve sebze ve çiçek satılıyor ancak çarşı nehrin öte yakasına,\/auxhall'deki Nine Elms Lane'e taşındı.
Giysi, antika ve el sanatları
Diğer büyük pazarlar daha uygun saatlerde açıktır. Örneğin Portbello's cumartesileri,Camden's ise hafta sonları hizmet veriyor. Pazar hariç her gün Covent Garden dükkanlarını el sanatları, giysi, hatıralık eşya ve antikalar dolduruyor. 
Burası Londra'nın 1970'li yıllarda kurulmuş en yeni çarşılarından biridir. Greenwich'teki, geçtiğimiz yüzyılda kapatılan büyük çarşıdan izler taşıyan hafta sonu pazarı, Thames Nehri kıyısında King William Walk'tadır ve nehre yakınlığı dolayısıyla deniz kenarında bulunulduğu izlenimi verir. Atmosferi çok neşeli ve canlıdır. Giysiler, antika eşyalar, kitaplar ve baskı işleriyle dolup taşan tezgahlar Bosun's Yard'daki el sanatları çarşısıyla bütünlenir.Pazar günleri kurulan en büyük ve ünlü çarşı Petticoat Lane'dir. Burada her türden giysinin satıldığı yüzlerce tezgah Middlesex ve Wentworth caddelerini ve civar sokakları doldurur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder