2 Ekim 2020 Cuma

Broome Görülecek Yerler

Broome Timsah Parkı

Broome Timsah Parkı

Broome Crocodile Park'ta 1.500'den fazla tuzlu su (nehir ağzı) timsahı ve daha az korkutucu tatlı su çeşitlerinin çoğu var. Parkta ayrıca bir dizi Güney Amerika caimanı ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sırıtan timsahlar da var. Kurutma döneminde beslenme saati 15:00, Islak dönemde 16: 30'dur.

Willie Creek İnci Çiftliği

Broome'un 38 km (23½ mil) kuzeyindeki Willie Creek İnci Çiftliği'nde canlı bir istiridye ekimi ve deniz çiftliğine tekne yolculuğu dahil olmak üzere kültürlü incecilik işleminin gösterilerini izleyebilirsiniz. Çiftliğe kendiniz gidin (önce rezervasyon yaptırmanız gerekir ve bir 4WD önerilir) veya şehirden kalkan dört saatlik bir tur otobüsüne katılın. Ayrıca mülkteyken manzaralı bir helikopter yolculuğu yapma seçeneği de var.

Malcolm Douglas Wilderness Vahşi Yaşam Parkı

Malcolm Douglas Wilderness Vahşi Yaşam Parkı

Dev bir timsahın çenesinden girilen bu devasa park, çeşitli habitatlarda Kimberley'in yerli türlerini ortaya çıkarmak için açılıyor. Dingolara, uçan tilkilere, havlayan baykuşlara, çeşitli kanguru türlerine ve elbette yüzlerce timsaha karşı ender görülen batı tüyleri ve bilbiler vardır. Önemli bir üreme programının parçası olan nesli tükenmekte olan türleri barındıran gece sığınağını kaçırmayın. Girişteki kopya timsahına dikkat edin - birçok insan onun gerçeğe yakın görünümüyle kandırılmış ve korkmuş durumda. Her gün saat 3'te meşhur timsah yemini kaçırmayın.

Cultured Pearling Monument

Kültürlü İnci Anıtı'nın gerçek boyutlu bronz heykelleri Çin Mahallesi'nin yakınındadır. Anıt, şehrin gelişimi ve tarihi ile iç içe geçmiş, kültürlü inci endüstrisinin üç öncüsünü tasvir ediyor.

Red Sun Camels

Cable Beach'te her gün sabah ve gün batımı gezintileri mevcuttur. Sabah yolculuğu 40 dakika sürer ve 60 A $ tutarındadır; ön ayarlı yolculuk 30 dakika sürer ve maliyeti 40 A $ 'dır; gün batımı yolculuğu bir saat sürer ve 85A $ tutarındadır.

21 Eylül 2020 Pazartesi

Yerebatan Sarnıcı ve Ahrida Sinagogu, İstanbul

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı

Bizans bölgesindeki en büyük sorun tatlı su eksikliğiydi ve bu nedenle şehrin büyümesi için büyük bir su kemerleri ve sarnıçlar sistemi inşa edildi. 6. yüzyılda Justinianus. Bu eski yeraltı suyolu boyunca bir yolculuk, sizi suyun durmadan damladığı Bizans kemerlerini ve kubbelerini desteklemek için 26 fit yükselen 336 mermer sütunu ören loş ışıklı yürüyüş yollarına götürür. En ünlü iki sütun, yukarı dönük Medusa başlarına sahiptir. Sarnıç, uzun kuşatmalara karşı bir önlem olarak her zaman dolu tutuldu ve muhtemelen Bizans dönemine gelenlerin soyundan gelen balıklar karanlık sularda hala uçuyor. Serin, gölgeli, katedral benzeri durgunluğun (arka planda yumuşak bir şekilde çalınan Türk enstrümantal müziği ile) unutulmayacak kadar güzel bir vahası olan sarnıç, Eski Şehrin karmaşasından uzaklaşmak için özellikle rahatlatıcı bir yerdir. Uzun kuyruklardan kaçınmak ve daha huzurlu bir ziyaret için erken gelin.

Ahrida Sinagogu

Ahrida Sinagogu

Şehrin Yahudi semti olan Balat'ta bulunan İstanbul'un en eski sinagogunun, bugünkü Makedonya olan Ohri kasabasından Yahudiler tarafından kurulduğu 1430'lu yıllara dayandığına inanılıyor. Sinagog, 1992 yılında, 17. yüzyıldaki son büyük yeniden inşasının Osmanlı barok üslubuna göre kapsamlı bir şekilde restore edildi. Bu Sefarad ibadethanesinin en ilginç özelliği, formunun ya Nuh'un Gemisi'ni ya da Yahudileri 1492'de İber Yarımadası'ndan Osmanlı İmparatorluğu'na getiren gemileri temsil ettiği düşünülen tekne şeklindeki ahşap bimah (okuma platformu). Ziyaret, e-posta yoluyla (tercih edilir) veya en az dört iş günü önceden Baş Hahamlığa faksla başvurmalısınız (web sitelerindeki talimatları izleyin).

İstanbul geziniz sonrasında İstanbul'a sadece bir buçuk saat mesafede olan Sapanca'yı da mutlaka görmelisiniz. Sapanca'da geçirdiğiniz süre de Sapanca Villa Kiralama seçeneklerini de mutlaka değerlendirin.

29 Ağustos 2020 Cumartesi

Scarborough ve Çan Kulesi

Scarborough

Scarborough

Batı Avustralya Başbakanı, Scarborough bölgesini "yorgun ve yaşlı" olarak tanımladıktan sonra, eyalet hükümeti sahili güzelleştirmek için 30 milyon A $ taahhüt etti ve işler önemli ölçüde iyileşti. Plaj her zaman güzeldi ve dalgalar sörf yapılabilirdi, ancak şimdi Boho Espresso, Wild Fig, Local Shack ve Squire's Fortune gibi birçok meşgul kafe var. Uzun süredir devam eden bir paket de var, Peters by the Sea. Çocuklar sahile bakan oyun alanında çılgınca koşmaya bayılırken, Harley Davidson sahipleri çimlerini Rendezvous Grand Hotel ve eğlenceli Matisse Beach Club'ın karşısına koyuyor. Gece saatleri hala biraz içki odaklı olduğundan, sırt çantalı bir gezgin değilseniz kaçının. Daha kıskanılacak olan Cottesloe, Fremantle ve Perth CBD bölgelerinin hepsi 15 ila 20 dakikalık bir taksi yolculuğu mesafesindedir: Scarborough tren hattında değildir. Dalgalar zaman zaman güçlü olabilir.

Çan Kulesi

Spiral şeklindeki Çan Kulesi, dünyanın en büyük müzik enstrümanlarından biri olan, şaşırtıcı tarihi bağlantılara sahip olan 12 antik Kuğu Çanı'na ev sahipliği yapmaktadır. Aslen Londra'daki St. Martin-in-the-Fields Kilisesi'nden, bu aynı çanlar 1588'de İspanyol Armadası'nın yıkımını, 1771'de Kaptan James Cook'un eve dönüşünü ve her İngiliz hükümdarının taç giyme törenini kutlamak için çalındı. Kule, çanların tarihi ve zil çalma konusunda büyüleyici görüntüler içerir ve Perth silüetinin ve yakındaki Swan Nehri'nin çarpıcı manzaralarını sunar. Wow faktörü için 6. Seviyedeki gözlem güvertesinin yüksek yüksekliklerine gidin. Gözlem güvertesine erişim için düz, kapalı ayakkabılar giyilmelidir; bebek arabası ve tekerlekli sandalye erişimi asansörle mevcuttur.


22 Ağustos 2020 Cumartesi

Sidney de Bir Gezi

Sidney Garden Palace Kapıları

Sidney Garden Palace Kapıları

Bu kapılar, 1879 Sidney Uluslararası Sergisi için dikilen ve üç yıl sonra yangınla tahrip olan devasa bir cam pavyon olan Garden Palace'tan geriye kalanlardır. Kapıların üzerindeki kemerde, Bahçe Sarayı'nın kubbesinin bir tasviri var. Kapıların her iki yanındaki taş sütunlar Avustralya kır çiçekleri ile oyulmuştur.

Koala Parkı Koruma Alanı

Sidney'in kuzey eteklerindeki bu özel parkta bir kanguru besleyebilir veya bir koalayı kucaklayabilirsiniz. (Koala sunumları her gün 10:20, 11:45, 2 ve 3'te yapılır.) Mabette ayrıca dingolar, vombatlar, emuslar, penguenler ve wallaroo'lar vardır. Koyun kırkma ve bumerang atma gösterileri var.

Sidney Hyde Park

Sidney Hyde Park

1792'de Vali Phillip tarafından kamu arazisi ilan edilen ve koloninin ilk kriket maçları ve at yarışları için kullanılan bu alan 1810'da bir parka dönüştürüldü. Bahçeler, çeşmeler, heykeller, ağaçlıklı yürüyüşler ve sakin çimleriyle resmidir. öğle vakti ofis çalışanları arasında popülerdir. Parkta iki bölüm vardır, Park Caddesi (bir trafik caddesi) ikiyi böler. Parkta Ekim ayında Night Noodle Markets (açık hava Asya gıda pazarları) gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Hyde Park Kışlası

Vali Macquarie gelmeden önce hükümlüler geceleri serbestçe dolaşmaya bırakıldı. Macquarie yasa ve düzen oluşturmaya kararlıydı ve 1819'da bu kısıtlanmış, klasik Gürcü tarzı binayı tasarlamak için mahkum mimar Francis Greenway'i görevlendirdi. Bugün Kışla, hapishanenin perde arkasını araştıran ilgi çekici sergilere ev sahipliği yapıyor. Örneğin, bu döneme ait şaşırtıcı sayıda kalıntı, döşeme tahtalarının altındaki yuvaları için giysi artıkları ve diğer eserleri taşıyan fareler tarafından korunmuştur. En üst kattaki bir oda, tıpkı binanın hükümlüleri barındırdığı zamanki gibi, hamaklarla gerilmiş. Kışla, Sidney Yaşayan Müzeler koleksiyonunun 12 tarihi binasının bir parçasıdır.

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Cu Chi, Vietnam

Cu Chi, Vietnam

Cu Chi

Şu anda Ho Chi Minh Şehrinin uzak bir bölgesi olan Cu Chi, son savaş sırasında Vietkong operasyon üssü idi. Üs, savaşın çoğunda müttefiklerin tespitini engelleyen geniş bir tünel sisteminde yeraltındaydı. Tüneller artık Vietnam halkının dayanıklılığının ve girişimci doğasının bir sembolü olarak görülüyor.

Cu Chi Tünelleri

250 km'lik (155 mil) yeraltı sahra hastaneleri, komuta merkezleri, yaşam alanları, yemek mekanları ve tuzaklardan oluşan bir ağ olan Cu Chi Tünelleri, Vietkong'un ezici zorluklar karşısında yaratıcılığını göstermektedir.

Cu Chi Tünelleri

Tüneller üzerindeki çalışmalar 1948'de Fransızlarla savaşmak için başladı ve 70'lere kadar devam etti. Kapsamlı yeraltı ağı, 60'lı yıllarda Vietcong'un yalnızca battaniye bombardımanlarına dayanmasını ve diğer uzak Vietcong yerleşim bölgeleri ile iletişim kurmasını değil, aynı zamanda tehlikeli bir yakınlıkta olan oldukça büyük bir kırsal alana komuta etmesini de mümkün kılmıştır (sadece 35 km [22 mil]) Saygon'a. Güney Vietnam Devlet Başkanı Ngo Dinh Diem rejiminin 1963'teki talihsiz "stratejik mezra programı" ndan sonra, taşınmayı reddeden hayal kırıklığına uğramış köylüler hava bombardımanlarından kaçınmak için Cu Chi'ye kaçtılar. Aslında, 1968'deki çarpıcı Tet Offensive, Vietcong kontrolündeki Cu Chi köylülerinin coşkulu bir montaj hattı tarafından hazırlanmış silahlarla Cu Chi Tünelleri sinir merkezinden başlatıldı ve başlatıldı. Kapsamlı kara operasyonlarına ve karmaşık kimyasal savaşa rağmen - ve bölgeyi serbest atış bölgesi ilan ettikten sonra bile - Amerikan birlikleri bölgeyi kontrol edemiyordu. 1960'ların sonunda B-52 bombardımanı bölgeyi çorak bir araziye çevirdi, ancak Vietnam Komünistleri ve Ulusal Kurtuluş Cephesi dayanmayı başardı.

Cu Chi Tünelleri

Her büyüklükteki turisti ağırlayacak şekilde genişletilen tünellere sahip iki Cu Chi Tüneli turistik bölgesi vardır. Bu daha büyük tüneller yine de klostrofobik olarak küçüktür ve bazıları için çok fazla dar olabilir. Rehberli turların çoğu, hediyelik eşya dükkanının hemen yanında atış menzilinin (M16 mermilerin her biri 1,50 dolar, AK47 mermilerin her biri 2 dolar) olduğu Ben Dinh'e gider.

Ben Duoc, çok daha güzel bir bölgedir ve genellikle Ben Dinh'den daha az kalabalıktır, ayrıca atış menzilinin tünel alanından daha uzakta olması avantajına sahiptir. Ben Duoc'u daha keyifli kılan şey, tesis bünyesindeki tapınak ve restoran: Ben Duoc Şehit Anıtı Tapınağı yemyeşil bahçelerle çevriliyken, Dia Dao Restaurant öğle yemeği için güzel bir yerdir.

Bilet fiyatı, size tünelleri, havalandırma deliklerini ve yaşam alanlarını gösterecek resmi bir rehber içerir. Ayrıca, yeniden oluşturulan bubi tuzaklarını, bomba ve tuzak yapan mekanize mankenleri ve lastiklerden sandalet yapan gerçek hayattaki insanları da açıklayacaklar.

Her iki site de devlete aittir ve ekranlar aynı olduğundan her ikisinin de ziyaret edilmesi önerilmez.

8 Ağustos 2020 Cumartesi

Hoa Lu, Ninh Binh

Hoa Lu, Ninh Binh


Hoa Lu

Bu, birkaç farklı seviyede ilginç bir gezinti. Önemli bir şekilde, bağımsız Vietnam'ın ilk başkentiydi ve Ninh Binh Eyaletini ayıran karstik manzaranın ortasındaki heyecan verici konumu da aynı derecede dikkat çekiciydi. Hem kireçtaşı çıkıntılarının ve dolambaçlı akarsuların çarpıcı doğal çevresi ve Hoa Lu'nun eski bir güç koltuğu statüsü, herhangi bir seyahat programına layık bir katkı sağlar.

Hoa Lu'daki Dinh Tien Hoang Tapınağı, başkenti burada kuran imparatoru onurlandırıyor. Küflü, loş bir arka oda burada kralın ve üç oğlunun heykellerini barındırıyor. Ana salon yoğun bir şekilde restore edilmiştir ve bugün görülebilen ahşap yapıların çoğu 17. yüzyılda yapılan tadilatlardan kaynaklanmaktadır. Tapınak avlusunda taştan yapılmış 3 metre yüksekliğinde bir heykel duruyor. Üstünde yatan ejderha, kralın uyuduğunu sembolize ederken, tek boynuzlu atlar onu korumak için her iki tarafta nöbet tutuyor. Tapınağın solunda, kralın kutsamaları ve çeşitli restorasyonlarla ilgili detayların yazılı olduğu üç taş steli içeren küçük bir yapı var. 1696'da, tüm tapınak bileşimi, daha hayırlı doğu ile yüzleşmek için, Taocu inanca göre kötülüğün yönü olan orijinal kuzeye doğru yöneldi. 1898'de İmparator Nguyen Thanh Thai, Dinh Tien Hoang'a saygı göstergesi olarak tapınağı 2 fit yükseltti. Bileşikteki duvarların tamamı "ülke" anlamına gelen Çince karakter şeklinde tasarlandı.

Hoa Lu, Ninh Binh

Hoa Lu Gezisi

Le Dai Hanh Tapınağı, adını 980'de hanedanın ilk imparatoru olan generalden almıştır. Buradaki arka oda, Le Dai Hanh, oğlu Tri Trung ve beş karısından biri olan Duong Van Nga'nın süslü ahşap heykellerine ev sahipliği yapmaktadır. Muhtemelen üç figürden en ilginç olanı. İmparatorun ölümü üzerine Duong Van Nga, Çinli işgalcilerin ülkeye girmesini önlemek için dönemin baş askeri mandalinasına yalvardı. Altı yaşındaki oğlunun kuralını ortadan kaldıracağına ve onu mandarinin ellerine bırakacağına, başarırsa onunla evleneceğine söz verdi. Mandalina Çinlileri geri püskürttüğünde, her iki sözü de yerine getirdi. Hayatı boyunca iki kralın karısı ve iki kralın annesi olduğunu gördü - Vietnam tarihinde böylesi bir ayrıcalığa sahip tek kadın. Heykeline baktığınız açıya bağlı olarak, yüzü üç duygudan birini yansıtıyor gibi görünecek: günlük işlerinde ciddiyet, kocalarının ölümü için üzüntü ve askeri mandalina işgalci Çinlileri mağlup ettikten sonra yarım bir memnuniyet gülümsemesi. onu kraliçe olarak yeniden kurdu.

1 Ağustos 2020 Cumartesi

Dalat Gezi Rehberi

Dalat Bao Dai'nin Yaz Sarayı

Dalat Bao Dai'nin Yaz Sarayı

1933 yılında inşa edilen Bao Dai, Xuan Huong Gölü'nün güney tarafında bulunan Yaz Sarayı, modernist mimarinin mükemmel korunmuş bir örneğidir. Saray, 1926'dan 1945'e Fransızların desteğiyle yöneten Nguyen hanedanının son imparatoru olan 1930'ların orijinal Fransız İmparatoru Bao Dai mobilyalarına ev sahipliği yapıyor. Her hafta yüzlerce ziyaretçinin ezildiği saray, yaşını gösteriyor. Büyük bir tur grubundan kaçınmayı başarırsanız, zaman içinde askıya alındığını hisseden sakin bir yer bulmak mümkündür. Bir kitsch hatıra için, fotoğrafınızın geleneksel bir kraliyet get up'ı giymesini sağlayabilirsiniz.

Dalat Merkez Pazarı

Dalat Merkez Pazarı

Başlangıçta 1929 yılında inşa edilmiş ve 1937'de yangından sonra yeniden inşa edilmiş olan Merkez Pazarı Dalat'ın kalbidir. Yerli halk ve turistler meyve, sebze ve kuru meyve, meyve şekeri, çiçekler, dut şarabı ve reçel gibi yerel spesiyaliteleri satın almak ve satmak için iç ve dış pazara gelirler. Vietnam'ın diğer önemli destinasyonlarındaki pazarların aksine, buradaki satıcılar en ufak bir saldırgan değildir ve tarayıcıların göz atmasına izin verir. İki katlı pazarın ana kısmı şafaktan geceye kadar açıktır. Gün batımında, bir yemek kasabası pazarın dışına ve yanındaki basamaklara doğru yayılır. Özelliği banh trang Dalat, neredeyse pirinç kağıdı üzerinde bir pizza gibi, mangalda, rulo halinde ve bir parça gazeteye sarılı.

Dalat Crazy House

Bu psychedelic mimari heves uçuş muhtemelen Vietnam'da gördüğünüz en tuhaf şey olacak, bir şey söyleyerek, tuhaflık için yerel tutku verildi. Serbest biçimli merdivenler ve tüneller 10 otel odası, beklenmedik oturma alanları ve beton hayvanlar içeren çok öykülü Dr. Seuss benzeri beton ağaçlardan geçiyor. Rusya'da mimarlık eğitimi alan sahibi ve tasarımcısı Dr. Dang Viet Nga, insanlara doğanın ve çevrenin önemini hatırlatmak için yapı inşa etti. Bazı merdivenler çok dik ve korkuluklar oldukça düşük. Ayakları üzerinde kararsız olan veya küçük çocuklardan sorumlu insanlar çok dikkatli olmalıdır.

Bu tarz yerleri beğenmiyorsanız Sava Yatçılık firmasının bodrum yat kiralama hizmetini deneyebilir tatilinize fark katabilirsiniz.

25 Temmuz 2020 Cumartesi

Hanoi Ho Chi Minh

Ho Chi Minh Müzesi

Ho Chi Minh Müzesi

Bazen tuhaf sergiler hakkındaki İngilizce yorumlarla bu müze Ho Amca devresinde mutlaka görülmesi gereken bir yer. Komünist Partinin ilk günlerinden günümüze kadar tezahürler, askeri emirler, yazışmalar ve fotoğraflar, Vietnam'ın devrimci tarihini, faşizme karşı mücadeleyi, Ho'nun devrimci dünya hareketini ve Vietnam'ın emperyalizme karşı mücadelesini kapsayan tarihi sergilerle karıştırıldı.

Ho Chi Minh Trail Müzesi

Ho Chi Minh Trail'in ayrıntılı yol ağı Kuzey Vietnam tarafından Vietnam Savaşı sırasında Güney Vietnam'daki Vietcong kalelerine malzeme taşımak için kullanıldı. Ho Chi Minh Trail Müzesi (Bao Tang Duong Mon Ho Chi Minh), savaşın en heyecan verici özveri ve azim sembollerinden biri olan patikada renk sağlar. Yakın zamanda 2017'de yenilenen müze kesinlikle daha modern. Göstergeler dönemin foto muhabirliği üzerinde yoğunlaşıyor. Ayrıca, ele geçirilen Amerikan ordusu ve askeri teçhizatın yanı sıra kasklar, kimlikler ve üniformalar gibi kişisel eserler de geniş bir koleksiyona sahiptir. Bu müze Hanoi dışında biraz mesafe yatıyor ve (Ba La köyünde sadece bir kilometre kadar Parfüm Pagoda için sapma geçmiş) bulmak zor olabilir, bu yüzden bir taksi veya araba ve sürücü kiralamak en iyisidir.

Ho Chi Minh'ın Köşkü

Ho Chi Minh'ın Köşkü

Ho Chi Minh'in Türbesi'nin hemen ötesinde, devrimci liderin saltanatı sırasında 1954'ten 1969'daki ölümüne kadar yaşamayı seçtiği mütevazı bir ahşap evdir. Güzel park benzeri ortam, bu eski hükümdarın mütevazi varlığına bir bakış sunuyor. Bakımlı bahçeler, Ho Chi Minh'in balıkları beslemek için ellerini çırpmak için kullandığı küçük bir göle yol açar. Bu sazanların beklenti içinde çıldırmaları için basit bir alkış yeterlidir. Göleti çevrelemek, Ho Chi Minh'in yaşadığı kazıklar üzerindeki basit ikametgahtır. Birkaç oda ve üç klasik otomobili görüntüleme için bölümlere ayrılmıştır. Buraya ulaşmak için sitenin girişindeki zengin Başkanlık Sarayı'nın yanında bilet satın almalısınız. Saray sadece dışardan görülebilir; şimdi bir hükümet binası olarak faaliyet göstermektedir. Ho Chi Minh'in evinin sağındaki bomba sığınağı da halka kapalı.

17 Temmuz 2020 Cuma

Phuket ve Andaman Sahili

Phuket ve Andaman Sahili

Phuket ve Andaman Sahili Hakkında Bilgiler

Şaşırtıcı ortamı, çeşitliliği ve cazibesi ile Phuket, hem bütçe gezginleri hem de görkemli lüks arayanlar için sürekli olarak dünyanın en sevilen turistik yerlerinden biri olarak seçildi. Ada, aşırı gelişmişlik konularında payına sahip olmasına rağmen, adada çok güzel plajlar ve restoranlar, oteller, etkinlikler ve gece hayatı gibi göz kamaştırıcı bir çeşitlilik var. Phuket'ten ayrılıp Andaman Sahili'ne gittiğinizde, turistik yerler daha da çarpıcı hale geliyor. Kıyı şeridi muhteşem kalker karstikleri, kristal suları olan tenha adalar ve kilometrelerce bozulmamış plajlar sunuyor.

Phuket ve Andaman Sahili

Phuket Tatili

Phuket, havalimanına inen günlük uçak seferleri ve feribotlara doğal ama sık sık paketlenmiş Ko Phi Phi, Krabi ve rıhtımlarından Similan ve Surin adalarına günlük seferler yapan batı sahilinin yoğun merkezidir. Phuket'in ötesinde, bu büyülü kıyı şeridinin sırları kendini göstermeye başlar. Krabi, tüm kaya tırmanışı meraklıları arasında popüler hale gelen zümrüt sularından çıkan tozlu beyaz kum ve muhteşem kireçtaşı kayalıklarına sahiptir. Railay Beach özellikle akrobasi, tırmanma ve alternatif ideolojilerden hoşlanan maceracılar arasında popülerdir. Phang Nga Ulusal Deniz Parkı yakınında, James Bond Adası olarak bilinen Koh Phing Kan gibi dünyaca ünlü kartpostal mükemmel yerleri nedeniyle doğa severleri cezbetmektedir. Post-tsunami Ko Phi Phi şnorkelle dalış ve dalış için önemli bir destinasyondur (aslında yüksek sezonda inanılmaz derecede meşgul olduğu için bazı sularda balıktan daha fazla dalgıç görebilirsiniz) ve kolay sırt çantasıyla turist turunun dayanak noktasıdır. Koh Lanta kendi sahnesini geliştirdi ve daha az sayıda kalabalık ve sıra dışı bireysellikten hoşlanan ziyaretçileri cezbediyor - bazı ilginç mağazalarında ve restoranlarında da görüldüğü gibi; Andaman sahilinin diğer bölgelerinden farklı ilginç yerliler ve gurbetçilerinle tanışacağınız güzel plajları renkli köylerle birleştiriyor. Ao Nang yıllar içinde çok popüler hale geldi ve çok sayıda tatil köyü, popüler plajları ve dükkanlarının yakınında her zevke ve bütçeye hitap etmek için büyüdü.

10 Temmuz 2020 Cuma

Damnoen Saduak ve Cha-am,Tayland

Damnoen Saduak

Damnoen Saduak

Her türlü çiğ ve hazır yiyecek satan bu hareketli pazarın görüntüsü o kadar uyandırıcı ki bir reklam ajansı favorisi haline geldi. Pazar turistik hissedebilse de, burayı ziyaret etmek bir Tayland geleneğini deneyimlemek için unutulmaz bir yoldur.

Damnoen Saduak Yüzen Pazarı

Renkli bir ürün pazarı ve satıcılar tarafından küçük teknelerde satılan diğer gıdalar olan Damnoen Saduak, Tayland turizminin bir simgesidir. Genellikle ziyaretçilerle istila edilen pazar, bir Disney World sergisine benziyor ve sadece Tayland'ın bu kanallı köşesinin otantik ticari hayatına benziyor. Öte yandan, teatral bir yapım gibi görünse de, bu, solmakta olan bir Tayland geleneğine ve şehriye çorbası, deniz ürünleri yemekleri, ızgara etler, mango dondurması, hindistancevizi krepleri de dahil olmak üzere bazı yiyeceklere tanık olmak için birkaç fırsattan biridir. ve kızarmış muz - oldukça lezzetli. Pazarın keyfini çıkarmanın en iyi yolu bir tekne kiralamak ve erkenden gelmektir. Gün ilerledikçe ve daha fazla tur grubu geldikçe bölge daha da kalabalıklaşıyor.

Cha-am

Cha-am

En pitoresk sahil kasabası olmayabilir, ancak Cha-am otantik bir Tay tarzı plaj deneyimi sunuyor. Cha-am Plajı'nın kuzey ucundaki iskele, bu küçük sakin kasabanın merkezidir. Ana caddesi Ruamchit Beach Road, bir tarafında ağaçlarla kaplı bir sahil şeridi ve diğer tarafında restoranlar, barlar, misafirhaneler ve otellerden geçer. Taze deniz ürünleri, B25 civarında kalamar, kalamar, karides ve küçük yengeç tepsileri satan tezgahların bulunduğu bu yol boyunca küçük kafelerde mevcuttur. Cha-am uykulu cazibesini korur ve huzur ve sessizlik arayanlar nişlerini burada bulabilirler.

Cha-am Plajı

Cha-am'un geniş şehir plajında, Bangkok ailelerinin gün boyu yemek için şemsiye kaplı masalarda toplandığını, taze meyve ve deniz ürünleri ve gezgin satıcıların soğuk biralarını topladıklarını görebilirsiniz. Plajın kumu yine de oldukça karanlık ve kirli. Çoğu ziyaretçi, kumun daha güzel ve suyun yüzmek için daha iyi olduğu her şey dahil tatil yerlerinden birine gider.

3 Temmuz 2020 Cuma

Hua Hin, Tayland

Hua Hin, Tayland

Hua Hin

Küçük sahil kenti Hua Hin yakınlarındaki altın kumlar uzun zamandır Bangkok'un zengin ve ünlülerini cezbetti. En ünlü ziyaretçiler, şimdi Hua Hin kasabasının kuzeyindeki Klai Kangwol Sarayı'nı birincil konutları olarak kullanan Tayland kralı ve kraliçesi. Saray, 1928 yılında Klai Kangwol adını veren ve "Endişelerden Uzak" anlamına gelen Kral VII. Rama tarafından tamamlandı.

Hua Hin yıl boyunca sürecek bir destinasyondur. Hafta sonları ve Tayland resmi tatilleri, Bangkok'un şehri sel baskınına uğrattığı zamanlardan kaçınıyor - fiyatlar yükseliyor ve sokaklar belirgin bir şekilde daha yoğun hale geliyor.

Hua Hin Plajı

Hua Hin'ın adası plajı, sahilin bu bölümünde en güzel plajıdır, ancak aynı zamanda en popüler plajıdır. Diğer Tayland plajları kadar çarpıcı olmasa da, 7 km uzunluğunda (4½ mil uzunluğunda) geniş bir altın kum bulvarı. Satıcılar yiyecek ve içecekleri durduramaz, ancak rahatlatıcı bir plaj masajı rezervasyonu yaparak veya daha az nüfuslu bölümlere binicilik yaparak bu geçit töreninden kaçabilirsiniz. Çeşitli noktalarda su sporları düzenlenebilir. Su sertleşebilir ve deniz net değildir, ama kesinlikle burada yüzebilirsiniz. Gölgeli şezlong alanları rahatlamayı kolaylaştırıyor, ancak 2014 yolsuzluk iddialarının ardından biraz azaltıldı. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek; su Sporları. En iyisi: yürüyüş.

Khao Sam Roi Yod Ulusal Parkı

Khao Sam Roi Yod Ulusal Parkı

Görkemli bir şekilde "300 Tepeler" olarak adlandırılan Hua Hin'in güneyindeki bu parka giderken pirinç tarlalarını, şeker avuçlarını, ananas tarlalarını ve yengeç çiftliklerini geçeceksiniz. Parkın iki ana yolu vardır ve yaban hayatı, özellikle kertenkeleleri ve havlayan geyik izlemek için harika bir yerdir. Biraz şans ile, göz çevresindeki beyaz daireler nedeniyle gözlüklü langur olarak da bilinen bir tür maymun olan sevimli esmer languru görebilirsiniz. Parkın merkezinden yaklaşık bir kilometre (½ mil), özellikle güneş doğarken, bakış açısına doğru bir yürüyüşe değer Khao Daeng Tepesi. Merkezden bir başka 16 km (10 mil), beyaz kumlu bir plaj olan Haad Laem Sala'dır. Sahile yakın bir zamanlar Kral Rama V tarafından ziyaret edilen Phraya Nakhon Mağarası vardır. Mağaranın çatısında güneş ışığının güzel bir etki için parladığı bir açıklık vardır. Eğer bir arabanız yoksa veya bir tane kiralamadıysanız, Prachuab Kiri Khan Eyaleti'ndeki Pranburi Bölgesine giden bir otobüse binmeniz gerekir. Buradan parka bir şarkı söyleyeceksin.

25 Haziran 2020 Perşembe

Chiang Mai Gezilecek Yerler

Chiang Mai Sankamphaeng Kaplıcaları

Chiang Mai Sankamphaeng Kaplıcaları

Kuzey Tayland'ın en görkemli kaplıcaları arasında, bunlar havaya yüksek su çeken iki gayzer içerir. Güzel çiçekler arasında yer alan spa kompleksi, bir açık hava havuzu ve çeşitli boyutlarda çeşitli hamamlar içerir. Bahçelerin manzarasına sahip rustik bir restoran var ve jakuzili küçük dağ evleri saat (B200) veya gece (B800) ile kiralanıyor. B80 için çadırlar ve uyku tulumları da kiralanabilir. Kaplıca, Chiang Kamp'ın 56 km (35 mil) kuzeyinde, San Kamphaeng köyünün ötesindedir. Kaplıcaya bağlı Songthaews, Chiang Mai'deki nehir çiçek pazarından ayrılıyor.

Darapirom Sarayı

Lanna tarzı bu konak, 19. yüzyılın sonlarında Chiang Mai hükümdarının kızı ve Kral Chulalongkorn'un en sevdiği eşi Jao Dararasamee'nin son eviydi. Alçak saçaklı ve galerili bina restore edildi ve kendi tasarladığı kıyafetler de dahil olmak üzere prensesin antik eşyalarının çoğuyla donatıldı. Chiang Mai'den 12 km'lik (8 mil) yolculuğa değer, 19. yüzyıl Lanna kültürü ve tasarımının yaşayan bir müzesi.

Wat Chedi Yot

Wat Chedi Yot

Wat Photharam Maha Viharn daha yaygın olarak Wat Chedi Yot veya Yedi Spired Manastırı olarak bilinir. 1455 yılında inşa edilmiş, Buda'nın aydınlanmayı başardığı söylenen Hindistan Bodh Gaya'daki Mahabodhi tapınağının bir kopyası. Karmaşık olarak oyulmuş yedi kulesi, daha sonra orada geçirdiği yedi haftayı temsil eder. Chedi'nin yanlarında, çoğu kötü onarımda olan, ancak bir tanesi akıl almaz çağdaş güzelliğin bir yüzünü taşıyan göksel figürlerin çarpıcı kısma heykelleri var. Tapınak, Chiang Mai'yi çevreleyen otoyolun hemen dışındadır, ancak yeşil çimenler ve gölgeli köşeleri garip bir şekilde sakin ve huzurludur.

18 Haziran 2020 Perşembe

Seul Gezisi

Seul Deoksugung Sarayı

Seul Deoksugung Sarayı

Belediye Binası'nın hemen yanında yer alan Deoksugung, Seul şehir merkezinin kalbinde bir vahadır. Başlangıçta veliaht prens için bir konut olarak inşa edilen Deoksugung, 1592 yılında Japonların Kore'yi işgalinde hayatta kalan tek saraydı. Bugün, Avrupa tarzı bir bahçe ve çeşmeyi geleneksel saray mimarisiyle harmanlayan sarayların en modernidir. Ayrıca, Batı ve Koreli sanatçıların dönen sergilerinin yer aldığı Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Seul'un diğer dört sarayı kadar büyük olmasa da, Deoksugung, çevredeki şehir merkezinin kaosuna ve telaşına zıtlığıyla dikkat çekiyor ve gezi veya alışveriş gününden sonra mükemmel bir durak yapıyor. Geceleri ana salon ve diğer binalar aydınlatılarak saraya sessiz, gizemli bir hava verir.

Dongdaemun Pazarı

Seul'ün en büyük pazarı ilk kez ziyaretçi için ezici olabilir. 20'den fazla alışveriş merkezi ve 30.000 mağazadan oluşan bu bina, birden fazla bloğa yayılan geniş bir iç ve dış mekan alanıdır. Dongdaemun'un farklı bölümleri farklı müşterilere hitap eder. Gwangjang Pazarı çeşitli sokak yemekleri sunarken, pazarın kuzey-güney ekseni Hegunginmunno Caddesi, Seul'ün gençleri ve 20-şeyleri için giyim ve aksesuar mağazaları barındırıyor. Pazarın batı ucundaki yeni Dongdaemun Tasarım Plaza galerilere ve küçük bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Namdemun Pazarı kadar gezinmek kolay olmasa da, Seul'de daha fazla zamanı olanlar için Dongdaemun canlı bir öğleden sonra geçiriyor.

Namsan Parkı

Namsan Parkı

Seul'ün en büyük parkı bir zamanlar şehrin güney ucuna demir attı. Seul güneye doğru büyüdükçe, kısa sürede şehrin en merkezi parkı haline geldi. Kaplayan Mt. Namsan ve çevresi Namsan Park, kauçuklu yürüyüş parkurları ile çapraz ve ağaçlar, kır çiçekleri ve - daha sıcak aylarda - yaya sürüleriyle doludur. Yine de, eski Kale Duvarı, botanik bahçeleri ve bilim müzesi gibi bazı yeşillik ve yerleri görmek için görülmeye değer. Vurgulamak kesinlikle N Kulesi, tüm şehrin mükemmel gece manzarasına sahip iğne benzeri bir kule.

12 Haziran 2020 Cuma

Thian Hock Keng Tapınağı, Singapur

Thian Hock Keng Tapınağı, Singapur

Thian Hock Keng Tapınağı

Cennet Mutluluğu Tapınağı olan bu yapı, 20 yıl önce inşa edilmiş basit bir türbenin yerini almak üzere 1842'de tamamlandı. Arazi ıslahından önce, göçmenlerin Çin Denizi'nde tehlikeli bir yolculuktan sonra karaya adım attığı noktada inşa edilen Singapur'un en eski ve en büyük Çin tapınaklarından biridir. Hokkien halkı güvenli geçişlerinden dolayı minnettarlıkla tapınağı deniz tanrıçası Ma Chu P'oh'a adadı. Yaldızlı oymalar, heykeller, ejderhalarla kaplı kiremit çatılar ve ince oyma taş sütunlarla zengin bir şekilde dekore edilmiştir. Girişin her iki tarafında iki taş aslan vardır. Soldaki kadın dişidir ve doğurganlığı simgeleyen bir bardağı tutar; diğeri, bir erkek, bir top, servetin sembolüdür. Tapınak açıksa, girdiğinizde yüksek eşikli bir tahtaya basmanız gerektiğini unutmayın. Bu ikili bir işlev görür. İlk olarak, adanmışları tapınağa girerken olması gerektiği gibi aşağı doğru bakmaya zorlar. İkincisi, gezgin hayaletleri dışarıda tutar - hayaletler ayaklarını karıştırmaya eğilimlidir, bu yüzden girmeye çalışırlarsa eşik kurulu onları harekete geçirir.

Thian Hock Keng Tapınağı

Thian Hock Keng Tapınağı Bilgileri

İçeride, yanan tütsü ve mumlarla dolu bir anne Ma Chu P'oh heykeli odaya hakim. Her iki tarafında sağlık (solunuzda) ve servet tanrıları vardır. Fark edeceğiniz iki uzun figür onun nöbetçileridir: biri 1000 mil görebilir; diğeri 1.000 mil duyabiliyor. Dudaklarındaki yapışkan siyah madde - geçen günlerde adanmışlar tarafından oraya yerleştirilir - duyularını arttırmak için afyon. Ana tapınak Taocu olmasına rağmen, arkadaki tapınak Budisttir ve merhamet tanrıçası Kuan Yin'e ithaf edilmiştir. Onun birçok kolu, yeryüzünde acı çeken herkese nasıl ulaştığını temsil ediyor.

5 Haziran 2020 Cuma

Penang, Malezya

Penang, Malezya

Penang

Yarımada Malezya'nın kuzeybatı kıyısındaki bir ada olan Penang, Doğu ve Batı'nın büyüleyici bir kaynaşmasına yol açan çok kültürlü bir tarihle kutsanmıştır. İngiliz Doğu Hindistan Şirketi tarafından 1786'da talep edilen, adanın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Georgetown şehir merkezi, sömürge mimarisi, tapınaklar ve müzelerle doludur. Ada, şimdi nüfusun çoğunluğunu oluşturan birçok Çinli göçmeni de cezbetti. Penang'da, ülkenin en büyük Budist tapınağının yanı sıra orman, sahil, tarım arazileri ve balıkçı köylerinin heyecan verici bir karışımını bulacaksınız.

Kek Lok Si Tapınağı

Kek Lok Si Tapınağı

Güneydoğu Asya'nın en büyük Budist tapınağı Kek Lok Si ("Yüce Mutluluk Tapınağı") 1890 yılında göçmen bir Çinli Budist tarafından kuruldu. Hatıra tezgahlarından oluşan bir labirent, Çin üssü, Tay mimarisine sahip orta katman ve üstte Birmanya tacı olan yedi katmanlı bir kule olan Ban Po Thar'a yol açar. Yamaçta, pagodanın üstünde, Kuan Yin'in büyük bir bronz figürü ("Merhamet Tanrıçası") 2002'de tamamlandı. Tapınak denize bakar ve teleferik ve üst seviyelerden manzara harika. Çin tatilleri, özellikle Çin Yeni Yılı sırasında, tapınak bir etkinlik ve kutlama kovanıdır.

Tropikal Baharat Bahçesi

Tropical Spice Garden'ın üç sarma parkurunda dolaşırken 500 civarında tropikal flora ve fauna türünü keşfedebilirsiniz. Gölgeli Jungle Trail bir dere manzaralıdır ve eğrelti otları ve yabani orkide sergilerken, egzotik flora Süs Yolu'ndaki vadinin kalbine gizlenmiştir. Spice Trail, yemek pişirmenin yanı sıra ilaçlar, boyalar ve parfümler için kullanılan 100'den fazla baharat ve ot bulacağınız yerdir. Sunulan yemek kursları hakkında bilgi edinmek için ziyaretçi merkezine uğrayın; körfezin panoramik manzarasını sunan Tree Monkey Restaurant'ta serin bir limonlu soda yudumlayın; ve baharat esintili hediyelik eşyalar için hediyelik eşya dükkanında sallandığınızdan emin olun.

29 Mayıs 2020 Cuma

Hokkaido, Japonya

Hokkaido

Hokkaido

Hokkaido nefes alan bir Japonya. Buradaki insanlar yaz aylarında klimayı kullanmıyorlar - pencereleri açıyorlar. Dışarıda, kokulu hava, vahşi dağlar, bakir ormanlar, el değmemiş göller ve sörfle dövülmüş kıyılara şehir ve kasabalara kolayca ulaşabilirsiniz.

Hokkaido’nun Japon tarihi, anakarayla karşılaştırıldığında nispeten kısadır. Meiji Restorasyonu (1868-1912) sırasında doğan Hokkaido, Rusya'nın Rusya'ya ulaşmasını önlemek için Japonya tarafından geliştirildi. O zamana kadar Japonya'nın mevcut kara kütlelerinin% 20'sini oluşturan bu büyük kuzey adası, yüzyıllar boyunca Japonlar ve Ruslarla ticaret yapan avcı-toplayıcılar olan yerli Ainu halkına bırakıldı.

1870'lerde, Amerika ve Avrupa tarımını, şehir tasarımını ve madenciliğini araştırdıktan sonra Japonya, Hokkaido'nun kaynaklarından yararlanmak için 63 yabancı uzman gönderdi ve toprakları temizlemek ve yerleşmek için anakaraları kuzeye teşvik etmek için bir asker-çiftçi sistemi getirdi. Hokkaido, süt hayvancılığı, patates yetiştiriciliği, at yetiştiriciliği ve hatta soğuk iklim pirinç ekimine elverişli kömür ve altın, ringa balığı sürüsü ve verimli topraklarla doluydu. Miras yaşar - silolar ve ahırları olan küçük işletmeler hala haddeleme tarım arazilerini tuttururken, ufukta dağlarla düz manzaralar Hokkaido'nun sınırlarına bir lezzet katar.

Bu sömürgeciliğin kaybeden sonunda, binlerce kişi tarafından hastalıktan, zorunlu çalışmaya ve Japonlarla çatışmadan ölen Ainu vardı. Zorla asimilasyon ve evlilikler yaşam biçimlerini büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır (son on yıllardaki aktivizm, Ainu'ya Japonya'nın tek resmi etnik azınlığı resmi olarak tanıdığı için Ainu'ya bir kamuoyu kabul modemi sağlamasına rağmen).

Hokkaido

Hokkaido Hakkında Bilgiler

HokkaidoHokkaido'nun - kendilerine Dosanko diyen insanlar - oldukça açık fikirli olabilirler. Birçoğu, dil engellerini oluşturan bir sıcaklık ve dürüstlükle yabancı gezginleri kurtarmaya gelir. Japon turistler, Japonya'nın daha az geleneksel bir görünümü için burayı ziyaret ederken, diğerleri hala çiftçiler, sanatçılar, açık hava macera rehberleri ve misafirhane sahipleri olarak alternatif bir yaşam tarzı aramaya karar veriyor.

Bununla birlikte, Hokkaido kültür açısından zengin şehirlerden daha fazla kırsal alan içerdiğinden, Japon olmayan ziyaretçi sayısı geleneksel olarak azdır ve çiçek tarlaları ve süt çiftlikleri gibi yerel olarak tanıtılan birçok cazibe merkezi, Batı ülkelerinden insanlar için daha az ilgi çekici olabilir. dağ manzarası, vahşi yaşam ve volkanik olarak aktif alanlardan daha fazla. Son zamanlarda, Çin, Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Singapur ve Avustralya'dan gelen ziyaretçiler, yüz binlerce insanın karın tadını çıkarmak ve yaz bunaltıcısından kaçmak için düşmeye başladılar.

Hokkaido, jeopolitik açısından sınır olmayı sürdürmektedir. Göze çarpan yerlerde, Japonya'nın yönettiği, güney Birliği'nin son günlerinde Sovyetler Birliği'nin istila ettiği toprak olan güney Kuril Adaları'nın dört gününün geri dönmesini talep eden tabelalar var. Japon Öz Savunma Kuvvetleri üsleri haritayı hala Soğuk Savaş dönemi caydırıcısı olarak gösteriyor ve komşu Rus hava ve limanlarına seyahat etmek oldukça kısıtlı. Bununla birlikte, Wakkanai ve Nemuro'daki yol işaretlerinin Japonca ve Kiril dilinde olduğu Hokkaido'nun kuzey ve doğu balıkçı limanlarında bir Rus işyeri varlığı dikkat çekicidir; Monbetsu, Abashiri ve Kushiro yerlileri önce Kafkasyalılara Rusça konuşabilirler.

Japonya'nın Büyük Beyaz Kuzeyi'ni büyük ölçüde vahşi ve evcilleşmemiş olarak romantikleştirmek kolaydır, ancak Hokkaido'nun da büyük şehirleri vardır (Sapporo'nun büyüyen nüfusu yaklaşık 2 milyon ve diğer sekiz şehrin nüfusu 100.000'den fazladır), iyi toplu taşıma ve birinci dünya kentleri yaşam. Yine de şehirlerin ötesinde, Hokkaido'daki küçük kasaba hayatı sessiz, araba olmadan keşfetmek biraz hantal ve biraz durgun - ama maceracı ziyaretçi için vahşi güzellik ve açık alanlar bol.

Ada jeolojik bir harikalar diyarıdır: lav katılaşmış dağlar derin oyulmuş vadileri gizler; kaplıcalar, fıskiyeler ve buharlı çamur havuzları yerden kaynar; ve kristal berraklığında göller, görünüşte dipsiz volkan konilerini dolduruyor. Vahşi, engebeli sahilleri denizi tutar ve tüm ilçe çevresindeki adalar kıyıya açıktır. Hokkaido'nun yarısı, Japonya'da başka bir yerde bulmakta zorluk çekeceğiniz ayılar, baykuşlar, şahinler, vinçler, tilkiler ve diğer vahşi yaşamlara ev sahipliği yapan ormanlarla kaplıdır.

22 Mayıs 2020 Cuma

Hakuba, Japonya

Hakuba, Japonya

Hakuba

Nagano Eyaleti'nin kuzeybatı kesiminde Hakuba Village, kuzey Japonya Alplerinin en iyileri olan muhteşem Hakuba dağının altında yer almaktadır. Hakuba "beyaz at" anlamına gelir çünkü ana zirve Mt. Shirouma-dake (9.617 feet), bir atı andırır. Bu, nadir görülen Alpin florası, böcekler ve vahşi yaşam arasında doğa yürüyüşü, kayak ve 9,500 metrelik dağların etrafında tırmanmak için tüm yıl boyunca bir tatil alanıdır. Gondol ve telesiyejler sizi panoramik manzaraya sahip sırtlara taşıyor. 850 milyondan fazla konaklama tesisi yıllık milyonlarca ziyaretçiye hizmet vermektedir. Olimpik dağ koşuları ve kayak atlayışları kış sporları hayranlarını bekliyor ve yaz ziyaretçileri özellikle Grand Snowy Gorge'da kar bulabilirler.

Hakuba'nın ana cazibe merkezleri dağlarda yürüyüş ve kayak olduğundan, çevreden yararlanmak için en az iki gün kalmayı planlayın. Hakuba'daki kayak sezonu Kasım ayının sonundan Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam eder. Yürüyüş sezonu Haziran sonundan Eylül sonuna kadar ve yollar Ağustos ayında kalabalık olabilir. Temmuz ayında dağlar, kır çiçekleri alanlarıyla kaplıdır ve muhteşem bir manzara oluşturur.

Yari Onsen, Hakuba

Yari Onsen, Hakuba

Sarukura'dan Yarigatake'e giden yol - üç saatlik bir yürüyüş - bölgenin en yüksek açık hava kaplıcası Yari Onsen'ye yol açar. Ayrıca kamp alanları (dişli kiralama ile) olan bir lodge bir parçasıdır, ancak onsen kullanmak için 500 ¥ ödeyebilirsiniz. Orman evi, Temmuz ortasından Eylül sonuna kadar açıktır. Sarukura, Hakuba İstasyonu'na otobüsle 40 dakika uzaklıktadır. Hakuba Köyü'nde krampon kiralanabilir.

Tsugaike Shizen-en, Hakuba

Bu bataklık, Haziran başından Ekim sonuna kadar çok çeşitli nadir alpin florasıyla göz kamaştırıyor ve Eylül'den Ekim'e kadar altın ve koyu kırmızı yapraklarla süslendi. Parkın tamamını gezmek için üç saatlik bir yürüyüş var. Buraya gelmenin en iyi yolu, Otari İstasyonu'ndan bir otobüse (25 dakika), Hakuba'ya iki durak ve daha sonra dağ parkına kadar bir gondol almaktır.

15 Mayıs 2020 Cuma

Matsumoto, Japonya

Matsumoto, Japonya

Matsumoto

Karlı tepeler havanın dağ platosunda serin ve kuru olduğu eski kale kasabası Matsumoto'yu çevreler. Nagano'dan daha ilginç ve pitoresk olan kuzey Alpleri'ne giden bu kapı, bölgeyi keşfetmek için en iyi üslerden biridir. İyi kafe ve restoranlarla dolu Matsumoto, tensan veya yabani ipek böceklerinden alınan ipekten dokunmuş kumaşlar da dahil olmak üzere geleneksel el sanatları için bir merkezdir; Matsumoto shiki veya lake eşya; ve Azumino bardağı. Eski ticaret evleri kalenin güneyinde Nakamachi Caddesi boyunca durmaktadır. Bu şehirden birkaç etkili eğitimci, avukat ve yazar Japonya'nın geçmişte sosyopolitik sistemini etkiledi.

Kasabadaki ana manzaraları ziyaret etmek sadece bir gün sürse de, Matsumoto'nun restoranları, kafeleri ve rahat atmosferi ayrılmak için zor bir yer. Uzaktaki müzeleri ve kaplıcaları ziyaret etmek için bir iki gece kalmaya değer. Matsumoto, batıda Kamikochi'yi veya güneyde Magome ve Tsumago kasabalarını ziyaret etmek için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Daio Wasabi Nojo, Matsumoto

Daio Wasabi Nojo, Matsumoto

Ülkenin en büyük wasabi çiftliğinde, yeşil yaban turpu kökleri Alplerden gelen erimiş karla sulanan düz çakıl yataklarında yetiştirilir. Soğuk maden suyu dayanıklı wasabi için idealdir. Wasabi peynirinden wasabi çikolatasına ve wasabi dondurmaya kadar değişen çiftlik ürünleri (kulağa kötü geliyor, tadı oldukça iyi). 20 dakikalık atölyelerden birinde (1.080 ¥) kendi yaban turpu turunuzu yapabilirsiniz. En yakın tren istasyonu Hotaka, Matsumoto İstasyonu'ndan JR Oito Hattı boyunca 27 dakika (320 ¥) kuzeyde. Hotaka İstasyonu'ndan çiftliğe ulaşmak için, bir yol boyunca 40 dakikalık bir yürüyüşe çıkın (istasyon görevlisi sizi yönlendirecektir), bisiklet kiralayın veya taksi ile yaklaşık 1.300 ¥ 'ya geçin.

8 Mayıs 2020 Cuma

Matsuyama, Japonya

Matsuyama, Japonya

Matsuyama

Shikoku'nun en büyük şehri olan Matsuyama, harika bir tarih, dostça eğilim, muhteşem kültürel cazibe merkezleri ve kaliteli yemek, yoğun moda ve haiku sevgisiyle gurur duyuyor. Şehrin manzaraları ve hissi ile hızlı bir şekilde büyüleneceksiniz ve eğlenceye katılabilirsiniz. Japonya'nın en eski kaplıcası Dogo Onsen'de banyo yapın, şehir merkezindeki moda caddesine ulaşın ya da adanın en iyi yerlerinde gezinerek restorana gidin. Denizens, burada sumi-yasui (kolay yaşam) olduğunu söylüyor ve Matsuyama'yı rotanızdaki en ödüllendirici duraklardan biri olarak bulacaksınız.

Büyük ve özellikle iyi organize olmayan bir şehir olmasına rağmen, Matsuyama'da gezinmek kolaydır ve iyi bir tramvay ağı tarafından servis edilir. Ziyaretçiler için eylem birkaç yerde yoğunlaşıyor, ana olanı muazzam merkezi dönüm noktası olan Matsuyama Kalesi.

Matsuyama Botchan Sutajiamu

Matsuyama Botchan Sutajiamu

Japonya'nın beyzbol manisinin uygun bir tadı için, Ehime'nin küçük lig beyzbol takımı Mandarin Pirates oyununa katılın. Botchan Stadyumu'nda daha da eğlenceli olan lise oyunları: Japonya lise beysbolunun çılgınlığı ve iyi katılımlı yarışmalar gürültülü olabilir. Yandaki, Japonya'nın en iyi dövüş sanatları stadyumu Ehime Ken-Budokan, siyah bir çatı kalesi gibi göze çarpıyor: Herhangi bir sayıda sanatta bir ders izleyin veya deneyin. Her iki mekan da JR Ichitsubo İstasyonu'na kısa bir yürüyüş mesafesindedir.

Ehime Sanat Müzesi, Matsuyama

Modern bir şehir merkezi binasını işgal eden bu müzenin kalıcı koleksiyonu o kadar büyük değil, ancak son Japon sanatının seçimi müthiş ve geçici sergiler geniş. Galeriler genellikle yerel sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor.

1 Mayıs 2020 Cuma

Osaka'dan 2 Özel Öneri

Tsutenkaku Kulesi, Osaka

Tsutenkaku Kulesi, Osaka

Japonya'daki neredeyse her büyük şehrin kulesi var ve hepsi güzel manzaralar sunarken, çoğu kendilerine bakmak için çok fazla değil. Shin Sekai'nin Tsutenkaku, bu trendi kesinlikle garip görünerek kırıyor. 1912 yılında Shin Sekai'nin geri kalanıyla birlikte inşa edilen orijinal kule, Paris'in Arc de Triomphe ve Eyfel Kulesi'ni tek bir tasarımda birleştirdi. Orijinal Japonya'nın savaş çabası için demir tedarik etmek için sökülmüş olsa da, 1956'da tasarlandı ve yeniden inşa edildi. Kulenin karşısında Japonya'nın en büyük saati (dakikaya göre renk değiştiren); üst kısımda hava durumunu belirtmek için farklı renkli LED ışıklar görüntülenir. Büyüleyici şatafatlı olan Tsutenkaku, Osaka'nın en otantik sembollerinden biri olarak kabul edilir. Gözlem güvertesi şehrin en iyi gece manzaralarından birini ve Shin Sekai'nin "olması gerektiği gibi şeylerin" tanrısı Billiken ile tanışma şansı sunuyor.

Osaka Universal Japonya Stüdyoları

Osaka Universal Japonya Stüdyoları

140 dönümlük Universal Studios Japonya, Universal Hollywood ve Florida film stüdyosu tema parklarındaki en popüler gezileri ve şovları, Japonya için özel olarak tasarlanmış özel cazibe merkezleriyle birleştiriyor. Popüler cazibe merkezleri arasında Harry Potter, Spider-Man ve E.T. Sadece Japonya'daki Snoopy cazibe, günlük Hello Kitty geçit törenlerinde olduğu gibi sevimli her şeyle yerel sevgiye hitap ediyor. Park boyunca restoranlar ve yemek mekanları bulunur ve JR Universal City İstasyonu'ndan gelen yol, Hard Rock Cafe ve Bubba Gump Karides, yerel fast-food zinciri MOS Burger ve Ganko Sushi ile kaplıdır. Hafta sonları ve tatil dönemlerinde yüksek talep nedeniyle, biletler Lawson marketlerinin ve daha büyük JR istasyonlarının şubelerinden önceden satın alınmalıdır.

Osaka'da bu 2 özel yeri gördükten sonra farklı bir tatil alternatifi olan yat kiralama tatilini de düşünebilirsiniz. Göcek Yat Kiralama ile farklı bir tatil sizleri bekliyor.

24 Nisan 2020 Cuma

Tokyo da 4 Özel Yer

Tokyo Radyo Kaikan

Tokyo Radyo Kaikan

Mini casus kameralar, sersemletici silah olarak gizlenmiş cep telefonları, manga çizgi romanları, yetişkin oyuncakları, aletler ve garip hobi malzemeleri satan çeşitli bağımsız satıcıların bulunduğu sekiz kat burada satılıyor. En üst kattan göz atmaya başlayın ve aşağı inin. Caddenin karşısında da iki ek var.

Roots Shakuhachi: The Bamboo Way, Tokyo

Bir zamanlar gezici Budist rahipler tarafından taşınan uzun bir bambu flüt olan shakuhachi, Japonya'nın en akıl almaz dinlendirici müzik aletlerinden biridir. Japonya'nın zarif sadeliğin geleneksel estetiğinin bir kanıtıdır. Roots Shakuhachi'de müşteriler kendi shakuhachi'lerini yapabilirler. Bütçe shakuhachi yapmak için bir saat 3.000 ve 30 dakika ¥ ve nasıl oynanacağının temellerini öğrenmek için biraz daha zaman. Mağazanın yalnızca hafta sonları açık olduğunu unutmayın; önceden rezervasyon ile hafta içi ziyaretler mümkündür.

Sanrio Puroland, Tokyo

Sanrio Puroland, Tokyo

Ağızsız dünyanın en ünlü beyaz kedisine adanmış bir tema parkı olarak - Hello Kitty, elbette - Sanrio Puroland, tatlılık kavramının etkili bir türbesi. Tüm gün pasaport, üç tiyatro, bir tekne yolculuğu ve Selfie çekmek için tasarlanmış görünüşte birçok cazibe merkezlerinden biri olan Lady Kitty House dahil olmak üzere birçok cazibe merkezinin sınırsız kullanımına izin verir. Kalemler, paketli atıştırmalıklar ve peluş oyuncaklar mevcuttur, böylece konuklar eli boş bırakmazlar.

Tokyo SCAI Hamam

200 yıllık bir binada yer alan çağdaş bir sanat galerisi olan SCAI, Yanaka'nın eski ve yeni karışımının bir sembolüdür. 1787 yılında hamam olarak kurulan binanın dış kısmı iyi korunmuş, içi ise çağdaş sanatın dönen sergilerini içeren hafif ve havadar bir galeri. Küçük bir galeri olmasına rağmen, sergiler etkileyici ve sadece binanın kendisini görmek için bir göz atmaya değer.

17 Nisan 2020 Cuma

Delhi de 2 Müze Gezisi

Delhi Ulusal Müzesi

Delhi Ulusal Müzesi

Bu büyük binanın cephesi Lutyens Başkanlık Sarayı'nı taklit ediyor: bir kumtaşı kubbesi, kırmızı kumtaşı tabanındaki kahverengi kumtaşının klasik sütunlarıyla desteklenmektedir. Girdiğinizde, kubbenin altında duran güneş tanrısı Surya'nın Bhubaneswar'daki Konark Güneş Tapınağı'ndan 13. yüzyıldan kalma bir idol göreceksiniz. Böyle bir heykel, Ulusal Müze'nin gücünü simgelemektedir - antik, esas olarak Hindu heykellerini sergilemektedir. Bütün bir oda MÖ 2.700 dolaylarında, İndus Vadisi Uygarlığından gelen eserlere ayrılmıştır; diğerleri Gandharan, Chandela ve Chola dönemlerinden eserler sergiliyor. Heykelin yanı sıra, sergide mücevher, resim, müzik aletleri, madeni paralar, halılar ve Shah Jahan'ın kılıcı da dahil olmak üzere silahlar bulunmaktadır. Gezinmenize yardımcı olacak bir broşür aldığınızdan ve bilet ücretlerine dahil olan sesli rehberi dinlediğinizden emin olun.

Delhi Nehru Anıt Müzesi

Delhi Nehru Anıt Müzesi

Teen Murti Bhavan olarak da bilinen bu sömürge konağı, başlangıçta İngiliz Hint Ordusu komutanı için inşa edilmiştir. Başkan Yardımcısı'nın ikametgahı olan Rashtrapati Bhavan (Güney Bulvarı'nın diğer ucunda) Hindistan'ın cumhurbaşkanı olan Hindistan'ın ilk başbakanı Jawaharlal Nehru burada ikamet aldı. Bağımsızlık hareketiyle ilgilenenler bu dönüm noktasını veya yakındaki Gandhi Smriti'yi kaçırmamalıdır. Nehru'nun sarı konağı, uzun, oval şekilli bir çim ile sınırlandırılmıştır; arkada sakin bir çiçek bahçesi var. İçeride, Nehru'dan ayrılırken birkaç oda kalır ve geniş Nehru'nun yaşamını ve Bağımsızlık hareketini gösterir. Odalar arasında sırayla dolaşın: fotoğraflar, gazete kupürleri ve kişisel mektuplar, dünyanın en büyük demokrasisinin doğuşunun nefes kesici hikayesini anlatır. Çıkış yolunda durun ve Nehru Planetaryumu'nun yanındaki 14. yüzyıl av kulübesini görün. (İkincisi, çocuklar için iyi, 11:30 ve 15:00 İngilizce gösterileri var.)

11 Nisan 2020 Cumartesi

Zululand ve Savaş Alanları, Güney Afrika

Zululand and Battlefields

Zululand ve Savaş Alanları

Zululand kuzeye Tugela Nehri'nden Mozambik sınırına kadar uzanıyor. Otlaklar, muhteşem plajlar ve klasik Afrika çalılarının olduğu bir bölge. Ayrıca kan dökülme ve ölüm payından daha fazlasını gördü. Modern Güney Afrika, Zululand ve kuzey Natal'ın ateşli potalarında kuruldu. Burada Boers Zulus'la, Zulus İngilizlerle ve İngilizlerle Boers'la savaştı. Bununla birlikte, en ilginç tarihi yerlerden bazıları, Zulus'a karşı savaşları içerir. Isandlwana, Rorke's Drift ve Blood River gibi isimler efsanevi askeri karşılaşmalar sırasında yerini aldı.

Zululand ve Savaş Alanları Hakkında

Hiçbir Afrikalı kabile, Batı hayal gücünü Zulus'a benzetmedi. Bir çok kitap ve film savaşçı kültürünü keşfetti ve savaş cesaretlerini övdü. 19. yüzyılın başlarına kadar Zulus, kuzeyden güney Afrika'ya göç eden Nguni halklarının bir parçası olan küçük, haksız bir gruptu. Kral Shaka (1787-1828) tüm bunları değiştirdi. On yıldan kısa bir sürede Shaka, siyah Afrika'da rakipsiz bir askeri makine yarattı. 1828'de suikaste uğradığında, Shaka 300 kabileyi yok etti ve Zulu gücünü 800 km (500 mil) kuzey, güney ve batı boyunca uzattı.

Zululand and Battlefields

Shaka'nın ölümünden elli yıl sonra, İngilizler hala Zulus'u Güney Afrika'da planlanan beyaz devletler federasyonu için büyük bir tehdit olarak görüyordu. İngiliz çözümü, 1879'da, Zulu krallığını yok etmek için bir savaş başlatmaktı. 20 yıl sonra Boer cumhuriyetlerini topuğa ve Witwatersrand'ın zengin altın alanlarını kendi ellerine getirmek için benzer bir taktik uyguladılar.

Savaş alanlarına ilgi artmaya devam ediyor, özellikle 2000'deki Boer ve Zulu Savaşı yüzüncü yıl kutlamalarından bu yana. Bir tarih tutkunu değilseniz, savaş alanlarını gezmenin en iyi yolu, tarihi hayata geçirebilecek uzman bir rehberdir, çünkü savaş alanlarının birçoğu ara sıra anıt taşla süslenmiş açık otlaktan biraz daha fazlasıdır.

5 Nisan 2020 Pazar

Johannesburg Az Bilinen Yerler

Johannesburg SAB Bira Dünyası

Johannesburg SAB Bira Dünyası

SABMiller, Afrika'nın en büyük bira şirketi ve sıra dışı müzesi, Güney Afrika'nın en sevdiği biraya adanmış. Güney Afrika'da bira bira tarihçesi ve Afrika bira gelenekleri de dahil olmak üzere bira yapımı süreci hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz. 75 dakikalık bir turdan sonra, musluk odasında iki ücretsiz bira içebilirsiniz.

Johannesburg Sammy Marks Müzesi

Pretoria şehir merkezinin yaklaşık 23 km (14 mil) doğusunda, büyük tarzların bir karışımı olan bu mobilyalı, 48 odalı Viktorya konağı ve bahçelerle çevrili ek binaları, 1884 yılında madencilik ve endüstriyel patron Sammy Sammy Marks için inşa edilmiştir. Hafta sonları her saat rehberli turlar düzenlenmektedir; hafta içi 90 dakikada bir; ve geceleri randevu ile hayalet turları düzenleniyor. Otel bünyesinde bir restoran vardır ve arazide piknik yapabilirsiniz.

Johannesburg Smuts Evi

Johannesburg Smuts Evi

Pretoria'nın bir banliyösü olan Irene'deki bu küçük ahşap ve demir kır evi, Güney Afrika Savaşı ve I ve II. Dünya Savaşlarında aktif rol oynayan üç kez Güney Afrikalı başbakan Jan Christian Smuts'un ikametgahıydı. Milletler Cemiyeti (Birleşmiş Milletler'in öncüsü) kurulmasında etkili. Askeri geçmişine rağmen barış için çalışmaya kararlıydı ve Güney Afrika'nın en ilginç tarihi karakterlerinden biri olmaya devam ediyor. Evi, 1950'de ölümüne kadar yaşadığı basit yolu gösteriyor. Geniş arazide bir çay bahçesi, bitişik bir kamp alanı ve yakındaki bir tepeye kolay yollar var. Her ayın ikinci ve son cumartesi günü, bir el sanatları pazarı göze çarpar.

31 Mart 2020 Salı

Baykal Gölü Hakkında Bilgiler

Baykal Gölü Özellikleri 

baykal gölü


Baykal Gölü'ne göre, Baykal Gölü'nde çoğunlukla ıssız 27 ada var. En büyüğü, köylerin bulunduğu 72 mil uzunluğundaki Olkhon'dur. Orada yaklaşık 1.500 kişi yaşıyor. Baykal Gölü'ne 300'den fazla dere ve nehir besleniyor, ancak tek çıkış noktası Angara Nehri. Yenisei Nehri'ne yılda yaklaşık 60 kübik km (15,8 trilyon galon) su taşıyor. Sonunda su Kuzey Buz Denizi'ne doğru ilerliyor. Selenga Nehri, Baykal Gölü'ne gelen en büyük su kaynağıdır. Moğolistan'dan kuzeye doğru akar, göl suyunun yaklaşık yüzde 50'sine katkıda bulunur. 

Baykal Gölü 

baykal gölü


Ramsar Sözleşmesi'ne göre, Baykal Gölü gibi Selenga Deltası da biyolojik çeşitliliği ve önemi ile uluslararası alanda tanınır. Bio Science'da yer alan 2009 tarihli bir makaleye göre, Baykal Gölü, okyanus gibi en düşük derinliklerinde su bulunan tek çok derin göldür. Ek olarak, Baykal Gölü altındaki toprak ısıtılır. Isı nedeni bilinmemektedir. Baykal Gölü dünyanın en açık göllerinden biri olarak kabul ediliyor. Yaz aylarında, göl Sibirya dağlarından erimiş buzla dolu olduğunda, 39 metreden (130 feet) daha fazla görmek bazen mümkündür. Çarpıcı netlik, erimiş buzun saflığının, yüzen döküntüleri yiyen planktonun ve gölde mineral tuz eksikliğinin sonucudur.Baykal Gölü, Sibirya'nın diğer bölgelerinden daha sıcak olabilir, ancak kışın hala çok soğuk olur. Kış aylarında ortalama hava sıcaklığı eksi 6 F (eksi 21 C). Büyüklüğüne rağmen, Baykal Gölü kışın donuyor ve genellikle Mayıs veya Haziran aylarında eriyor. Buz 2 m kalınlığa kadar olabilir. Yaz aylarında ortalama hava sıcaklığı 11 C'dir. Ağustos ayında su sıcaklığı 10 ° C civarındadır.