15 Kasım 2019 Cuma

Edirne İli Turistik Alanları Hakkında


Edirne Evleri

İlimizde (1 4 ) otel, 2 motel, 1 pansiyon, 1 Kam­ping, 1 Spor tesisi, 2 lokanta,1 günübirlik tesis ve 1 müstakil eğlence yeri olmak üzere (23 ) adet turizm işletme belgeli tesis mevcuttur. Edirne'de yerli ve yabancı turistlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecek her çeşit satış mağa­zası vardır. Tarihi Ali paşa kapalı çarşısının otantik ortamında alış-veriş yapabilirsiniz.

Özellikle Edirne'ye özgü ürünlerin satıldığı Selimiye arastasında Edirne'nin meşhur Deva-i Misk tatlısını, peynir şekerini, misk sabununu; Arasta çarşısındaki sahaflardan ise her türlü kitap ihtiyacınızı ve Edirne'nin en işlek caddesi olan Sa­raçlar caddesinde Edirne'ye özgü bir ürün olan badem ezmesini satın alabilirsiniz. Ayrıca Ülkemizin süper market zincirlerinden bir çoğunun da İlimizde mağazaları mevcuttur.

Edirne çok önemli bir sivil mimari merkezidir. Köşkler, konaklar ve özel dekore edilmiş çeşitli ahşap evler, Edirnekari adı verilen özel süsleme tarzıyla süslü pek çok eser günümüze kadar gel­miştir. Kaleiçi, dar sokaklarıyla tarihi kalıntılar arasın­daki eski evleri ile Orta Çağlardan günümüze yaşayarak gelmiş bir bölgedir Edirne evleri taş duvar ve sıvayla örülmüş ahşap iskelet sistemleri ile yapılırdı. Bu evler ge­nellikle yanındaki daha yüksek saçaklara çift eğri öğe ile bağlanan bir çatıyla örtülü az derinde kalan locanın içine yerleştirilmiş merkezi girişi ile kusur­suz bir simetriye sahiptir. Odalardan kıbleye dönük olanı namaz odası olarak ayrılırdı. Dolapla rda, tatlı, şeker, şerbet ve şurup dağıtılmasına yarayan şık kaplar, bardaklar, tabaklar, şık havlular, örtü le r, leğen ve ibriklerin en kıymetlileri saklanırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder