26 Kasım 2019 Salı

Gize Piramitleri

Gize Piramitleri

Gize Piramitleri

Gize Piramitleri Fiziki Konumu

Giza'nın muhteşem Piramitleri, Amitis'in Asma Bahçeleri, Rodos'un Kolossusu ve İskenderiye Deniz Feneri - eşsiz antik yapıların bu isimleri her biri için herkes tarafından biliniyor. Bazı insanlar antik çağlarda bu anıtların var olabileceğinden şüphe ediyor, diğerleri ise insanlığın büyük mimari eserlerinden bahsettikleri hayranlıkla donduruyorlar. Yedi muhteşem anıt varlığının varlığı, onları dünyanın gerçek mucizeleri olarak görmemizi sağlayan araştırma ile teyit edildi. Giza'nın sadece bir yapı, görkemli piramitleri bugünlere kadar ayakta kalmayı başardı. Diğer yapılar bir sürü efsane ve inanılmaz açıklamalar bıraktı. Giza'nın Büyük Piramidi, dünyanın en çarpıcı harikaları arasındadır. Yapı binlerce yıldır başarıyla korunmuştur. Giza piramit kompleksi benzersiz bir mimari anıtı olarak görülüyor. Kompleksin en ünlü kısmı Hufu Piramidi'dir. Piramidin tabanı 227.5 metrelik bir kenarı olan mükemmel bir kare. Bilim adamları, piramitin orijinal yüksekliğinin 146 metreye ulaştığını, ancak binlerce yıldır bina kısmen çöktüğünü ve şu anda 137 metrelik bir yüksekliğe sahip olduğunu tahmin ediyorlar. Benzersiz mimari kompleksin en şaşırtıcı gizemi amacı. Piramitlerin oluşturulması amacını açıklayan çok sayıda versiyon var. Firavunların mezarları, UFO'lar için dini törenler ve işaretlerin yer aldığı en önemli başarılardır.

Gize Piramitleri


Gize Piramitleri Yapısı ve Özellikleri

Piramitlerin M.Ö. 28-23 yüzyıllar boyunca inşa edildiğine inanılıyor; bu da bu mimari yapıların korunmasını daha da inanılmaz kılıyor. Giza piramitlerinin çözümlenmemiş bir başka gizemi inşaat yöntemleri ile ilgilidir. Bunlar 2 ton ağırlığındaki dev taş bloklardan yapılmıştır. İnsanlar, böyle büyük bir taş blokları uzun mesafelere nasıl taşımakta ve herhangi bir özel ekipman olmaksızın yüksekliğe yükselebilirlerdi? Bu, insanlığın en büyük gizemlerinden biri. Piramidin tamamı düzenli bir geometrik şekle sahiptir. İnşaat için kullanılan bloklar birbirlerine çok sıkı bir şekilde oturtulduğundan, en ince bıçağı bile birbirine eklemenin her zaman mümkün olmadığı düşünüldü. Giza'nin Büyük Piramidi, dünyadaki önemi ve binlerce yıldır hayatta kalmayı başaran antik dünyadaki harikalarından sadece biridir. Gize piramitleri olarak bilinen piramitler; Mısırda, Kahire yakınlarında yer alan Gize kentindeki piramitlerdir. Bu piramitler:Keops Piramidi Khufu olarakda bilinir, Kefren Piramidi ve Mikerinos Piramidi'dir.
Bu üç piramitten sadece Keops dünyanın yedi harikasından biridir. 7 Harika'nın hala yaşayan tek kanıtı; öylesine ki, tarihçilerin veya ozanların onu harika olarak tanımlamasına hiç ihtiyacı yok. Görüntüsü, ölçüleri ve şekliyle inanılmaz güzellikte görkemli dev bir yapıt. Büyük Piramit ya da Khufu-Keops Pramidi hala zamana karşı dimdik duruyor ve yok olmamakta direniyor. Yeri; Giza'da antik Memphis kentinde, bugünkü Mısır'ın başkenti Kahire'nin bir parçası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder