6 Kasım 2019 Çarşamba

Norwich Şehri

KALEYE DOĞRU

Köprüden hemen önce, Drury Lane Vennel' in dar basamakları soldan yukarı doğru tırmanarak, 
Kuzey Bailey'deki burunda, sırtta uzanan kemerli bir geçide ulaşır. Solda kalan taş döşeli Owengate ise sizi Durham Katedrali ve kalesiyle dikkati çeken, 17. yüzyıl binalarıyla çevrili Palace Green'e ulaştırır.
İnşasına 1072 yılında başlanan Durham Kalesi, oldukça eski tarihlere uzanan özelliklerin den bir bölümünü hala korur; özellikle güzel koro dayanak bölümleriyle dikkati çeken Tudor tarzı şapel ve
15. yüzyıldan kalma bir mutfak. Ancak kale, büyük ölçüde, 1836' da üniversiteye ( 1832'de Piskopos van Mildert tarafından kurulmuştu) devredilene kadar burada oturan Durham Piskoposları için, on sekizinci yüzyıl Gotik tarzda yenilenmiştir.
Durham, Pazar Meydanı. Kentin bayır aşağı inen sokakları, "vennel" adı verilen dik ve dolambaçlı dar geçitleri, Britanya'daki en güzel kent manzaralarından birini oluşturur.


Newcastle ve Northumbria sahili

iNGİLTERE'N iN EN KUZEYDEKİ İLİ NORT HUMBRİA'NIN eski merkezi, Newcastle upon Tyne, devingen ve canlı bir yerdir. Kent, gemi yapı mı ve ağır sanayi döneminin yok oluşunu izlemiştir, ama "Geordie" ler ( Newcastle' ın yerlileri) ne ağır yerel aksanlarını, ne de kentin son zamanlardaki tüketim dönemi imajı içinde kıvrak zekalarını yitirmişlerdir. Kentin en göze çarpan yerleri, Tyne Nehri üzerindeki köprülerdir , özellikle de 1928 yılında yapılan yuvarlak kemerli zarif Tyne Bridge . Ve aynca hafta boyü süren koşuşturması ve pazar sabahlan kurulan pazar yeriyle Quayside üzerindeki "Costadel Tyne";
hemen kıyının üstündeki 17. yüzyıldan kalına Guildhall; nehir kenarından kente tırmanan "clınte"ler (eski dar yollar); ve genç Newcastle'ın Bigg Market' taki gece hayatı uğrak yeri ve sokak partisi merkezi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder