29 Şubat 2020 Cumartesi

Ciutadella, İspanya

Ciutadella, İspanya

Ciutadella

Ciutadella, İngilizler Mahón'a yerleşmeden önce Menorca'nın başkentiydi ve tarihi daha zengindir. Fenikeliler, Yunanlılar, Kartacalılar ve Romalılar tarafından art arda yerleşen Ciutadella, 903'te Moors'a düştü ve 1287 yılına kadar Aragón III. Alfonso tarafından fethedilene kadar Córdoba Halifeliğinin bir parçası oldu. Savaşta ona yardım eden soylulara Ciutadella'daki mülkleri verdi ve bugüne kadar şehrin eski tarihi merkezinin belirgin bir aristokrat tonu var. 1558'de bir Türk donanması Ciutadella'yı kuşattı, şehri yaktı ve sakinlerini köleleştirdi. Daha sonra yeniden inşa edildi, ancak eski statüsünü asla geri kazanmadı.

Mahón'dan adanın ana arteri olan ME1'den geldiğinizde, ikinci trafik çemberinden sola dönün ve Passeig Marítim'in çevre yolunu takip edin; Sonunda, Castell de Sant Nicolau'nun yakınında babası Ciutadella'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden ABD Donanması'nın ilk amirali David Glasgow Farragut'a bir anıt var. Buradan Passeig de Sant Nicolau'yu Plaēa de s'Esplanada'ya götürün ve Plaça d'es Born'un yakınında park edin. Katedralden, eski şehrin dar, medine benzeri sokaklarında, yeşil ve beyaz fayanslarda lekelenmiş 19. yüzyıl ferforje Mercat de Peix'e ve bir aktivite kovanına gidin. Bar Ulisses, gece gündüz kükreyen bir ticaret yaparken, mükemmel insanları izleyen levrek sağlar.

Ciutadella Katedrali

Ciutadella Katedrali

Carrer Major, güzel oyulmuş koro tezgahlarına sahip olan bu Gotik yapıya öncülük ediyor. Yan şapelin yuvarlak Mağribi kemerleri, bir zamanlar bu sitede duran caminin kalıntıları vardır; çan kulesi dönüştürülmüş bir minaredir.

27 Şubat 2020 Perşembe

Sydney Glebe Rehberi

Sydney Glebe Hakkında



glebe



Sydney CBD'nin güney batısında, aromaterapi, kristaller ve kafelerle dolu çok kültürlü bir mirasa sahip bir alanda büyük bir öğrenci nüfusu bulacağınız Glebe'dir. Glebe sakinleri çeşitli bu ziyaret için ilginç bir yer yapmak. Genç ve modaya uygun olarak, ana caddelerde kahve yudumlamak ve alışveriş yapmak için popüler bir yerdir - backpackers bilgilere erişmek için çok sayıda İnternet kafe bulacaktır. Gösterişli dükkanlar ve korkak butikler ile dolu Glebe herkes için bir şey var. Cumartesi pazarları oldukça popülerdir ve biraz farklı bir şey bulmak için tavsiye edilir! Büyüleyici küçük sinemalar ve sonsuz miktarda kitap mağazası bulacaksınız! Eğer doğadaki yaratıkların ilgisini çekiyorsa, neden Australasia Malacological Society tarafından durmuyorsunuz? Glebe'de yaşayan bu toplum Ahtapotlar ve Salyangozlar gibi Yumuşakçaların çalışmasını teşvik ediyor! Glebe Merkez İstasyonu'na yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesinde yer almaktadır.

25 Şubat 2020 Salı

Cordoba Camii, İspanya

Cordoba Camii

Cordoba Camii

8. ve 10. yüzyıllar arasında inşa edilen Córdoba Camii, İspanyol İslam mimarisinin en eski ve en güzel taşıma örneklerinden biridir. Sade, çaprazlanmış dış duvarlar sizi iç mekanın yüce güzelliğine hazırlamak için çok az şey yapar. Puerta de las Palmas'a (Avuç içi Kapısı) girerken, jasper, mermer, granit ve oniks ormanında senden 850 sütun yükseliyor. Sütunlar, camiye yol açmak için yerle bir edilmiş olan Vizigotik kiliseden alınan süslü başkentlerle kaplıdır. Bunları taçlandırarak, kırmızı ve beyaz şerit kemerler dimere doğru eğilir ve tavan hassas bir şekilde oyulmuş renkli sedirlidir. Mezquita, 1236'dan beri bir katedral olarak hizmet vermektedir, ancak cami olarak kökenleri açıktır. Dört aşamada inşa edilen bina, Abd ar-Rahman I (756-88) tarafından Visigoth Hıristiyanlarından satın aldığı bir yerde kuruldu. Kiliselerini indirdi ve yerine, mevcut Roma'nın üçte biri büyüklüğünde, daha önceki Roma ve Vizigotik türbelerin mermer sütunlarını dahil ettiği bir cami ile değiştirdi. Abd-Rahman II (822-52) döneminde, Mezquita, Kuran'ın orijinal bir kopyasını ve peygamber Muhammed'in kolundan bir kemik tuttu ve sadece Mekke açısından ikinci bir Müslüman hac yeri oldu.

II. Hakam (961-76) Mezquita'nın en büyük mücevheri olan güzel mihrabı (dua yeri) inşa etti. Bu kutsal dua nişinin oyulduğu güneye bakan duvar olan kıbleye doğru yol alın. (Müslüman hukuku bir mihrabın Mekke'ye karşı doğuya baktığını ve ibadet edenlerin dua ettiklerinde de aynı şekilde davrandıklarına karar verir. Hesaplamadaki bir hatadan dolayı, bu doğudan çok güneye bakar. II. ciddi bir hata, ama izin vermesi için ikna edildi.) Mihrap önünde, halife ve mahkemesi için bir tür antre maksoureh var; mozaikleri ve alçı işleri onu İslam sanatının şaheseri yapıyor. Bu şekilde camiye son eklenen maksoureh, 987 civarında al-Mansur tarafından tamamlandı.

Cordoba Camii

Cordoba Camii Hakkında

Keşiften sonra, Hıristiyanlar Mezquita'yı büyük ölçüde rahatsız etmeden bıraktı, Meryem Ana'ya ithaf etti ve Hıristiyan ibadet yeri olarak kullandılar. Din adamları camiyi avludan kapatan bir duvar inşa ettiler, bu da iç mekanı karartmaya ve böylece ibadethaneyi dış dünyadan ayırmaya yardımcı oldu. 13. yüzyılda, Hıristiyanlar Mağribi ustaları tarafından inşa edilen Capilla de Villaviciosa'ya, Mudejar mimarisi caminin çizgileriyle harmanlanmıştır. Katedralin ağır, uyumsuz barok yapısı, 1520'lerde Carlos V tarafından caminin tam kalbinde yaptırılmıştır. İmparatorun kredisine göre, mimarlara övünerek yeni yapıyı incelemek için geldiği zaman dehşete düştü, "Sıradan bir şey inşa etmek için dünyada benzersiz bir şeyi yok ettin" (bu duygu onun kurcalanmasını engellemedi değil) Elhamra, Palacio Carlos V'i inşa edecek). Dinlenin ve ilkbaharda portakal çiçekleri ile parfümlendirilen Patio de los Naranjos'ta (Turuncu Mahkeme) yansıtın. Borçlular bayram günlerinde burada affedildikleri için adlandırılan Puerta del Perdón (Affetme Kapısı), Turuncu Mahkemenin kuzey duvarında ve camiye resmi giriş. Cardenal Herrero'da caminin dış duvarındaki bir nişte yer alan küçük bir heykel olan Virgen de los Faroles (Fenerlerin Bakiresi), bir serenat bekleyen bir bayan gibi, fenerle asılı bir ızgaranın arkasında. Torre del Alminar, bir zamanlar Müslümanları dua etmeye sadık kılmak için kullanılan minare, 2014'ün sonlarında ziyaretçilere yeniden açılan barok bir çan kulesine sahiptir. Üstten bakış tırmanmaya değer, ancak bunun 12 uçuşa eşdeğer olduğunu unutmayın. merdivenler. Ziyaretiniz için iyi bir saat bekleyin.

20 Şubat 2020 Perşembe

Pamukkale Gezi Tavsiyeleri

Pamukkale’nin Kutsal Havuzu

pamukkale antik havuz


Romalıların yaptığı gibi sırılsıklam bir sıcak havuza katılmak istiyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın. Pamukkale’nin Antik Havuzu (Apollo Tapınağı'nın yanında), 36 derecelik sabit bir sıcaklık olan mineral zengini kaplıca sularında seyahat eden yorgun kasları yatıştırmanızı sağlar. Yarı batık sütunlar ve suya mermerden dağılan düşmüş mermer parçaları ile bu, şimdiye kadar sahip olabileceğiniz en zaman yolculuğu ve gerçeküstü spa deneyimi olabilir.

Pamukkale UNESCO Dünya Mirası 


Pamukkale ve Hierapolis birlikte 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi ilan edildi. Bu muhteşem antik hazineyi korumak ve korumak için termal havuzun etrafındaki otel binaları ve yapıları yıkıldı ve özel araçların sahaya girişi yasaklandı. Ziyaretçilerin traverten teraslarına erişimi, su akışını sürdürmek ve traverten terasların rengini ve yapısını korumak için sınırlandırılmıştır. Ziyaretçilerin kaplıcalarda yıkanabileceği alanlar açıkça sınırlandırılmıştır.


Pamukkale'de Ziyaretçiler için İpuçları

İstanbul'dan Denizli'ye (Pamukkale'ye 18 km uzaklıkta) gelen bir saat ve çeyrek sabah erken uçuşlarını yakalayabilirsiniz. Ziyaretçiler terasları yalınayak geçmelidir (hassas kalsit birikintilerinin aşınmasını veya lekelenmesini önlemek için), bu nedenle ayakkabılarınızı (ve antik kalıntıları keşfetmek için ihtiyacınız olacak her şeyi) bir çantaya getirin. Aşınma mayo, sıcak, akuamarin havuzlarının tadını çıkarmanızı ve daha sonra terasın üstündeki antika havuzda yüzmenizi sağlar. Pamukkale, Haziran ve Ağustos arasındaki yoğun sezonda son derece yoğunlaşabilir. Öğleden sonraları ziyaret ederek kalabalıklardan büyük ölçüde kaçınılabilir.

17 Şubat 2020 Pazartesi

Casa Batllo (Batllo Evi), Barselona

Casa Batllo (Batllo Evi), Barselona

Casa Batllo (Batllo Evi)

Gaudí en görkemli Casa Batlló aslında bir makyaj: aslında 1877 yılında Gaudí'nin öğretmenleri Emili Sala Cortés tarafından inşa edildi ve 1900 yılında Batlló ailesi tarafından satın alındı. Batlló, seçilmemiş Sala binasını yıkmak ve başlamak istedi ama Gaudi onu cepheye ve iç mekana yeniden şekil vermeye ikna etti ve sonuç şaşırtıcıydı. Gökkuşağı renkli camı ve trencadileri (polikromatik karo parçaları) ve sokağa doğru çıkıntı yapan ferforje balkonların dişlek maskeleriyle cephesi karşı konulmaz bir fotoğraf op. Milliyetçi sembolizm burada iş başında: pullu çatı çizgisi St.George çarmıhında kazınmış Kötü Ejderha'yı temsil ediyor ve balkonlardaki kafatasları ve kemikleri ejderha kurbanları, ortaçağ Katalonya'nın şövalyelik kodu ve dini dindarlık imaları. Gaudí'nin cephenin kompozisyonunu Passeig de Gracia'nın ortasından yönettiği ve iskele üzerindeki işçilere talimatlar verdiği söyleniyor. İçeride, merkezi merdivenin inişlerindeki yarı saydam pencereler deniz motifini ve binanın detaylarını aydınlatıyor; Her yerde olduğu gibi, Gaudi doğal şekilleri tercih etti ve düz çizgileri reddetti. Yaz akşamları "Magic Night" programının bir parçası olarak bir konser dinleyebilir (20.00'de başlayabilir) ve terasta bir içkinin tadını çıkarabilirsiniz.

Casa Batllo (Batllo Evi), Barselona

Casa Batllo (Batllo Evi) Hakkında

Bütçe bilincine sahip ziyaretçiler Casa Batlló'nun dışından manzarayı izleyebilirler; giriş ücreti gülünç yüksek (online önceden rezervasyon için indirimler vardır), ve çok içinde göremezsiniz içinde Casa Milà, Passeig de Gracia kadar karşı tarafta göremezsiniz.

16 Şubat 2020 Pazar

Slovenya Görülecek Yerler

Ljubljana Kalesi, Slovenya

Ljubljana Kalesi, Slovenya

Ljubljana'nın tepedeki kalesi, nehrin ve Eski Kent'in terra-cotta çatılarının, kulelerinin ve yeşil kubbelerin manzarasını sunmaktadır. Açık bir günde, uzak Julian Alpleri dramatik bir arka plan. Kale duvarları 16. yüzyılın başlarından kalmadır, ancak kule 19. yüzyılın ortalarında eklenmiştir. Çevredeki park 1930'larda Plečnik tarafından düzenlenmiştir. Kale ayrıca dijital teknoloji ile Slovenya tarihini gösteren sanal bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Zamanda bir adım atın ve turu yapın, Ljubljana için harika bir tanıtım.

Magistrat, Slovenya

Magistrat, Slovenya

Mevcut belediye binası, 1417'den 1719'dan 1719'a kadar orijinal binayı büyük ölçüde yenileyen Ljubliana mimarı Gregor Maček'in eseridir. İç mekan 19. ve 20. yüzyıllarda tamamen elden geçirildi ve şimdi sık sık geçici sanat sergilerine ev sahipliği yapıyor.

Mestni Trg, Slovenya

Üçlü Köprü'nün Eski Kent'in sonundaki caddenin yukarısındaki bu Arnavut kaldırımlı meydan, şehrin en eski kısmına uzanıyor. Şimdi fonksiyonel dairelere ayrılmış Barok kasaba evleri, muhteşem süslü cepheler sunuyor: büyük pirinç kulplu oyma meşe kapılar sütunlar içinde çerçevelenmiş ve üst katlar korkuluklar, heykel ve karmaşık demir iskeletlerle dekore edilmiştir. Dar geçiş yolları bir yönde iç avlularla birleşir ve diğer taraftaki nehir kıyısına kadar uzanır. Sokak seviyesindeki katlarda butikler, antika mağazaları ve sanat galerileri bulunmaktadır.

15 Şubat 2020 Cumartesi

Lochranza, İskoçya

Lochranza, İskoçya

Lochranza, Arran'ın vahşi kuzey tarafını gösterir, kayalık sahilleri ve geniş yamaçları, ufuk çizgisine hakim olan Goatfell ve Caisteal Abahail'in (2,735 feet) keskin granit zirvelerine yol açar.

Arran'ın tek damıtım tesisi olan köpüklü Arran Damıtımevi, Lochranza Koyu'na bakan tepelerde yer almaktadır.

Lochranza Isle of Arran İçki Fabrikası

Denize açık yönü ve yakınlığı, Arran'ın saygın tek malt, hafif ve havadar ve denizin ve tarlaların kokusu ile lezzetini açıklıyor. İçki fabrikasını barındıran yuvarlak beyaz bina, adanın en kuzeyindeki tarlalar ve tepeler arasında rahatça oturuyor. Turlar, ziyaretçiyi seviyeye bağlı olarak küçük veya biraz daha büyük bir tatma ile viski oluşturma sürecine götürür. Temel tur bir dram ile bitiyor. CASKS kafe-restoran, uzun bir öğle yemeği için rahat bir yerdir.

Lochranza Kalesi

Lochranza Kalesi

Koyun tepesinde yer alan Lochranza, Arran'ın en güzel harabesi ve İskoçya tarihinde özel bir yer kaplıyor. Bruce Robert, yıllar süren titremeden sonra, İskoçya'nın bağımsızlığı için savaşa girmek için sürgünden döndü.

14 Şubat 2020 Cuma

Gairloch, İskoçya

Gairloch, İskoçya

Restoranlar ve lojmanların yanı sıra, huzurlu Gairloch'un bir başka avantajı daha var: iç dağlardan sadece kısa bir yol kat eden bu küçük vaha, genellikle yüksek zirvelere yapışabilen yağmur bulutlarından kaçıyor. Burada bir tur golf oynayabilir ve yakındaki Torridon Tepeleri delinmiş olsa bile belki de kuru kalabilirsiniz.

Gairloch Tahkimat Yolu

Corrieshalloch Boğazı (çok değerli bir durak) ile Gairloch arasındaki güney yolu Dundonnell ve Loch Broom çevresindeki vahşi ormanlık alanlardan geçerek Gruinard Körfezi ve beyaz plajlarının manzarasına sahip çarpıcı sahil manzarasına sahiptir. Dağın dişli surlarına dikkat edin, ufukta kilometrelerce görülebilen bir Teallach (belirgin tyel eksikliği). Seyahat ettiğiniz bozkır rotası, oldukça soğuk bir şekilde Destitution Road olarak bilinir; 1840'ların korkunç patates kıtlıklarından bir kalıntı.

Gairloch Inverewe Bahçeleri

Gairloch Inverewe Bahçeleri

Bölgenin önemli bir noktası olan Inverewe Gardens, yoğun ağaç ve çalı bariyerinin arkasına gizlenmiş yemyeşil dikimlere sahiptir. Tüm bunlar, kış donlarından uzaklaşan sıcak Kuzey Atlantik Kayması sayesinde. Inverewe bazen subtropikal olarak tanımlanır, ancak bu yanlışlık baş bahçıvanı tahriş eder; Burada hindistancevizi ve palmiye ağaçları beklemeyin. Bunun yerine, mavi Himalaya haşhaş gibi nadirliklere bakın.

Gairloch Loch Maree

Gairloch'un güneydoğusu İskoçya'nın en doğal manzaralarından biri olan Loch Maree'yi uzatıyor. Uzun boylu Scots çamları ve bir arka plan olarak görünen Slioch dağıyla uyumlu ortamı, geyiklerin yanı sıra nesli tükenmekte olan çam sansarı (gelincik ailesinin bir üyesi) tarafından düzenli olarak ziyaret edilir - asılı olma ihtimali yüksek çöp kutularının etrafındaki ağaçlarda olduğu gibi. Loch boyunca birkaç resmi park yeri var, ancak bunlar sınırlı manzaraya sahip ağaçlar arasında yer alıyor, bu yüzden daha iyi bir bakış noktasına park etmeye ve tırmanmaya hazır olun.

13 Şubat 2020 Perşembe

Aberlour, İskoçya

Aberlour, İskoçya

Haritalarda genellikle Aberlour Charlestown olarak listelenen Aberlour, aslında yerel arazi sahibi tarafından 1812'de kurulmuş olmasına rağmen, aslında Viktorya tarzında yakışıklı küçük bir burgh. Belirtilen yerel viski fotoğraflarının isimleri Cragganmore, Aberlour ve Glenfarclas; Glenlivet ve Cardhu da yakındadır. Aberlour'da 1898'den beri kurabiye, tereyağ tenekesi, ufalanan iyilik üretmekle ünlü Walkers var.

Aberlour Glenlivet

Ünlü Glenlivet, 1824 yılında George Smith tarafından kurulan Highlands'deki ilk lisanslı damıtım tesisiydi. Bugün dünyanın en iyi bilinen 12 yaşındaki tek maltlarından birini üretiyor. 75 dakikalık Klasik Tur, malt viski yapımına bir giriş sunar, damıtımın tarihini açıklar ve ücretsiz bir dram içerir; daha ayrıntılı turlar mevcuttur. Pişmiş eşyaların olduğu bir kahve dükkanı ve tabii ki bir viski dükkanı var. Ziyaretçiler 18 yaş ve üzerinde olmalıdır.

Aberlour Glenfarclas

Glenfarclas, 1865'ten beri babadan oğula geçen İskoçya'nın geriye kalan birkaç aile işletmesindeki damıtma tesislerinden biridir. Geçmişe olan bu bağlantı, emekli hâlâ dışarıda oturduğu alçak binalar arasında en görünür olanıdır: ne olduğunu bilmiyorsan , bir denizaltının bir parçasıyla karıştırırsınız. Turlar, Avustralya İmparatoriçesi olarak adlandırılan bir okyanus gemisinin bozulmamış salonu olan muhteşem Gemi Odası'nda tatmalarla sona ermektedir. 

Aberlour Ballindalloch Kalesi

Aberlour Ballindalloch Kalesi

1546'dan beri Macpherson-Grants'ın aile evi olan Ballindalloch Kalesi, her ziyaretçinin bir Scots laird's ininin neye benzemesi gerektiği fikri. Boş zamanlarınızda güzel bakımlı odalar ve titizlikle bakılmış bahçelerde dolaşabilirsiniz; hatta tüm yıl burada yaşayan malikanenin efendisi ve hanımına çarpabilirsin. Ayrıca büyük dilim kekler sunan muhteşem bir çay dükkanı da var.

12 Şubat 2020 Çarşamba

Caniçal, Portekiz

Caniçal, Portekiz

Çok renkli tekneler, uzun bir geçmişi olan bir balina istasyonu olarak bu köyü çevreleyen suda boğuluyor - endüstri 1981'de faaliyetini durdurdu. 1985'te şehri çevreleyen 5 dönümlük bir ulusal deniz parkı; Bugün, bu koruma çabaları sayesinde, denizde bir sperm veya kambur balinalara bir göz atabilirsiniz. Caniçal'ın hemen doğusunda yer alan sağlam Ponta de São Lourenço, erozyona uğramış volkanik kayalıklardan oluşmaktadır ve muhteşem rüzgarla dövülmüş manzarayı sergileyen müthiş bir yürüyüş yoluna sahiptir.

Caniçal Museu da Baleia (Madeira Balina Müzesi)

Yakın zamanda spiffed olan bu müzede sesli rehberler (İngilizce de dahil olmak üzere beş dilde) bulunuyor ve balina avı kalıntılarının sergileri, balina avı sürecinin fotoğrafları, balinaların yaşam boyu kopyaları ve Canhaal'ın balina avı geçmişinin hikayesi anlatılıyor. yunuslar ve — ebeveynler ve gıcırtılı dikkat - avcılık keşiflerini tasvir eden grafik filmler (artı sizi bir denizaltı içinde deniz altına götüren bir 3 boyutlu film). Her şeyi görmek için en az bir buçuk saat ayırın. İşiniz bittiğinde hoş kafede bir içki ve bir şeyler atıştırmanın tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. 

Caniçal Arsenios

Caniçal Arsenios

Funchal Eski Kenti'ndeki bu son derece popüler olan bu noktada, akşam 8 civarında gece performanslarıyla iyi yemek ve güçlü panço ve gözyaşı fado bulacaksınız. Önceden rezervasyon yapılması önerilir.

Caniçal Loja Do Vinho (Şarap Mağazası)

Madeira şarabının en iyi seçkisi için, Blandy's Wine Lodge'daki Loja do Vinho'ya (Şarap Mağazası) göz atın.

11 Şubat 2020 Salı

Batalha, Portekiz

Batalha, Portekiz

Batalha

Portekizce'de "savaş" anlamına gelen Batalha, ülkenin bir savaş zaferini anımsatan bir başka dini yapısının bulunduğu yerdir. UNESCO Dünya Mirası Listesi olarak sınıflandırılan manastır, küçük şehir merkezi ile çevrilidir.

Batalha, Estremaduran kırsalında, tepeler, dağlar, eski yel değirmenleri, meralar ve şehrin yüksek noktalarından masalsı bir görünüm yaratan tarım köyleri ile doğru konumdadır. Etrafında dolaşmak ve keşfetmek için harika bir alandır.

Mosteiro Da Batalha

Mosteiro Da Batalha

"Zafer Saint Mary" a ithaf edilen kilise manastırı, 14 Ağustos 1385'te Aljubarrota Muharebesi'nde İspanyollara karşı Portekizli bir zaferi anmak için inşa edildi. Bu nişanda sadece yedi gün önce taçlandırılmış Portekiz kralı João de Avis üst düzey bir İspanyol gücü ele geçirdi. Böylece taç nihayet İspanyol eline geçtiğinde 1580 yılına kadar sürecek olan Portekiz için bağımsızlığını korudu. Avludaki figürün kahraman heykeli, João de Avis ile birlikte Portekiz ordusunu Aljubarrota'da yöneten Nuno Álvares Pereira'nun heykeli.

Gotik ve Manueline tarzlarının ustaca bir kombinasyonu olan manastır, 1388 ve 1533 arasında inşa edildi. Projeye 15 kadar mimar katıldı, ancak asıl mimar, taştan oyulmuş portresi, bölüm evindeki duvarı süsleyen Afonso Domingues idi. . Büyük salonda Birinci Dünya Savaşı'nda ölen iki bilinmeyen Portekizli askerin kalıntıları yatıyor: biri Fransa'da, diğeri Afrika'da. Kurucu Şapeli'nin merkezinde, yıldız şeklinde, tonozlu tavanın altında yer alan João de Avis, İngiliz kraliçesi, Philippa of Lancaster ile el ele uzanıyor. Güney ve batı duvarlarındaki mezarlar, Henry the Navigator da dahil olmak üzere çiftin çocuklarına aittir. Belki de tüm projenin en güzel kısımları, 1435'te Dom Duarte tarafından başlatılan ve fon eksikliği nedeniyle çatısız bırakılan sekizgen bir rotundadan yayılan yedi şapel olan Bitmemiş Şapeller. Ana kapının karmaşık telkari detayına dikkat edin.

10 Şubat 2020 Pazartesi

Dufftown, İskoçya

Dufftown, İskoçya

Spey kollarından birinde Dufftown, 1817'de Fife Kontu tarafından planlandı. Bir kare ve büyük bir saat kulesi (aslında Banff'tan ve şimdi ziyaretçi merkezinin sitesi) ile basit çapraz düzeni, 19. yüzyılda inşa edilmiş küçük bir İskoç kasabasının tipik bir örneğidir. Sadeliği, etrafındaki yükselen, heather kaplı tepeler tarafından daha da keskin hale getirildi. Dufftown bir dizi içki fabrikası için uygundur.

Dufftown Balvenie Kalesi

Glenfiddich İçki Fabrikası'nın hemen üzerindeki bir höyükte bu korkunç, gri ve bodur perde duvarlı kale var. 13. yüzyıldan kalma bu yıkık kale, bir zamanlar glensleri komuta etti ve Speyside ve Elgin'e doğru geçti.

Dufftown Balvenie İçki Fabrikası

Dufftown Balvenie İçki Fabrikası

Balvenie Distillery'deki eski yöneticinin ofisine adım atar atmaz - şimdi hafifçe restore edilmiş ve düğümlü karaağaç mobilyalarla donatılmış - Balvenie'nin tüm ziyaretçilerin bunu görmesini, koklamasını ve yapmanın büyüsünü hissetmesini sağlamak istediğini fark ediyorsunuz. malt. Balvenie alışılmadık bir durumdur çünkü varilleri çevirmekte zorlanan altı kooperatif ile kendi işbirliğine sahiptir. Turlar ezme, fermantasyon ve damıtma işlemini gösterir ve bir tadımla sona erer. Ziyaretçiler 18 yaşında veya daha büyük olmalıdır.

Dufftown Strathisla İçki Fabrikası

Viski severler, B9014'ü Dufftown'dan 11 mil kuzeydoğuya götürmeli ya da alternatif olarak Keith Dufftown Demiryoluna binerek İskoçya'nın en ikonik damıtma tesislerinden biri olan Strathisla Distillery'i parke taşı avlusu ve ünlü çift pagoda çatılarla görmelidir. Pitoresk Isla Nehri üzerinde uzanan Strathisla Distillery, 1786'da inşa edildi ve şimdi Chivas Regal karışımının ana bileşenini üretiyor. Sadece 18 yaş ve üzeri için rehberli turlar sizi püre evine, tun odasına ve hala eve götürür - hepsi üretim başladığında olduğu gibi. Tur bir tadım seansı ile sona ermektedir.

8 Şubat 2020 Cumartesi

Dumfries Gezisi

Dumfries Drumlanrig

Dumfries Drumlanrig

Muhteşem bir mülk olan Drumlanrig Kalesi, İskoçya'nın İngiltere'nin hazine evlerine ulaştığı kadar yakındır - bu şaşırtıcı değildir, çünkü en zengin İngiliz akranlarından biri olan Buccleuch'un düklerine aittir. Romantik kulelerle şaşkın olan bu pembe kumtaşı sarayı, 1679 ve 1691 arasında, mekanı inşa etmek üzere neredeyse iflas ettikten sonra bir gece kaldı ve asla geri dönmeyen ilk Queensbury Dükü tarafından inşa edildi. Buccleuchs sarayı miras aldı ve zengin bir şekilde dekore edilmiş odaları Holbein, Rembrandt ve Murillo'nın tablolarıyla doldurdu. 2003 yılında Leonardo da Vinci resminin çalınması nedeniyle, tüm ziyaretler rehberli turla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca oyun alanı, hediyelik eşya dükkanı ve çay salonu da bulunmaktadır. Gerekçesiyle, çeşitli ve dağ bisikleti için iyi; Kalede bisiklet kiralanabilir.

Dumfries Globe Inn

Dumfries Globe Inn

Şair Robert Burns, ahırların yanındaki çakmak odasında sık sık uykuya daldığı Globe Inn'de oldukça fazla zaman geçirdi; Bugün hala yiyebileceğiniz ve içebileceğiniz aktif bir pub. Burns daha sonra üst kattaki yatak odasından mezun oldu ve karısı Jean Armour ile uyudu ve pencerede bazı şiir çizgileri çizdi. Oda korunur (veya en azından kısmen yeniden yaratılır) ve sorarsanız bar personeli size mutlulukla gösterecektir.

Dumfries Robert Burns Merkezi

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Dumfries'in Nith Nehri'ne bakan 18. yüzyıldan kalma sağlam bir değirmende bulunan kendi Robert Burns Merkezi vardır. Merkez, görsel-işitsel bir programa ve şairin hayatı hakkında kapsamlı bir sergiye sahiptir. Üst katta bir restoran var.

7 Şubat 2020 Cuma

Aberdeen Gezilecek Yerler

Aberdeen Sanat Galerisi

Aberdeen Sanat Galerisi

Büyük bir restorasyondan sonra 2017'nin sonlarında yeniden açılması planlanan müzede, mükemmel resimler, baskılar, çizimler, heykel, porselen, kostümler ve daha fazlası var - 18. yüzyıl sanatından Lucien Freud ve Henry Moore'un büyük çağdaş İngiliz eserlerine kadar. İskoç sanatçılar kalıcı koleksiyon ve özel sergilerde iyi temsil ediliyorlar. Ünlü İngiliz heykeltıraş Barbara Hepworth tarafından tasarlanan iç duvarlarda, sütunlarda ve merkezi çeşmede yerel taş kullanılmıştır. Zemin kattaki eşsiz Aberdeen gümüş koleksiyonuna bakın. Müzede ayrıca kek dolu bir kafe ve iyi stoklanmış bir hediyelik eşya dükkanı vardır. Müzenin yeniden açılmasına kadar koleksiyonundaki en önemli eserlerden bazıları Drum Kalesi ve Aberdeen Denizcilik Müzesi'nde görülebilir.

Aberdeen Denizcilik Müzesi

Aberdeen Denizcilik Müzesi

1593 Provost Ross'un Evi'ni içeren bu mükemmel müze, erken kıyı balıkçılığından çay kesme makinelerine ve Kuzey Denizi petrol patlamasına kadar kentin denizle olan ilişkisinin öyküsünü anlatıyor. Bilgi zengini sergiler, balıkçılık, gemi yapımı ve petrol ve gaz endüstrileriyle ilişkili modellere, tablolara ve ekipmanlara ek olarak bir balıkçı teknesi köprüsünü ve bir kesme makinesinin kabinlerini içerir. 2016 yılında kurulan en üst kattaki Kuzey Kapısı galerisi, bölgenin arkeolojisine 1136-1660 yıllarını kapsayan canlı bir giriş niteliğindedir.

6 Şubat 2020 Perşembe

Ünlü Kuzey Işıkları

Kuzey Işıkları Nerede Gözlemlenir?

kuzey ışıkları


Eylül sonu ile Mart sonu arasında, Kuzey Norveç öğleden sonradan sabaha kadar karanlıktır ve kuzey ışıkları sıklıkla gökyüzünde süzülür. Cesur iddiamız, Norveç'in bu adasının, birden fazla adası, derin fiyortları ve sarp dağlarıyla, kuzey ışıklarını görmek için en güzel ve ilginç yerler arasında olmasıdır. Bu büyük coğrafi bölgede yüz binlerce insan yaşarken, Kuzey Norveç bölgesi, canlı bir gece manzarası ve harika müzelere sahip şehirlerden küçük, rahat balıkçı köylerine ve herhangi bir ışık kirliliği olmayan geniş, sakin alanlara kadar her şeye sahiptir. 

Bu, kuzey ışıklarını avlamaya ek olarak, kış balıkçılığı, yürüyüş, kayak ve köpek kızaklarına gidebileceğiniz, Sami kültürünü deneyimleyebileceğiniz veya bir balina veya vahşi yaşam safarisine katılabileceğiniz anlamına gelir. Daha sonra birinci sınıf otellerde dinlenebilir ve inanılmaz yerel yemekler yiyebilirsiniz. Ya da belki bir kuzey ışıkları safarisine katıldınız ve yemeğinizi geleneksel bir lavvoda mı yediniz? 


Peki, kuzey ışıkları nedir? 

kuzey ışıkları


Çok temel düzeyde, fenomeni açıklamak oldukça basittir. Dünyanın atmosferine giren güneşten elektrik yüklü parçacıklar arasındaki bir çarpışmadan oluşur. Aurora borealis olarak da adlandırılan ışıklar, gece karanlık olduğunda ortaya çıkar. Yeşil, mavi, pembe ve menekşe renk paleti ile gece gökyüzünde dans eden göksel bir ışık balesi gibidir. Kuzey ışıklarının gerçekleri ve kurguları hakkında daha fazla bilgi edinin. Ama ışıkları kesin olarak kabul edemeseniz bile - sonuçta, tıpkı hava gibi doğal bir fenomendir - kutup gecesi boyunca Kuzey Norveç'te büyülü ışığı deneyimlemeniz garantilidir. 

Berrak günlerde, güneyde güzel gün batımı renklerini görebilirsiniz, kuzeydeki gökyüzü ise gece yarısı mavisidir. Alacakaranlıkta “mavi saatte”, manzara cam gibi koyu mavi renkte yıkanır. Aurora borealis, hava soğuk ve kuru olduğunda doruk noktasına sahiptir. İPhone, Android veya Windows için NorwayLights uygulamasını yükleyin - kuzey ışıklarını görmek için en iyi zamanı ve yeri bulmanıza yardımcı olan bir tür kuzey ışık tahmin uygulamasıdır.

5 Şubat 2020 Çarşamba

Bangladeş Gezi Rehberi


 Bangladeş Hakkında

bangladeş


dünyanın birçok yerinde insanlar hala Bangladeş'in Hindistan'da olduğunu düşünüyor ve bunu her duyduğumda sinirli ve üzülüyorum. Bangladeş üçüncü bir dünya ülkesi olarak kabul edilir ve 'üçüncü dünya' teriminin etimolojisi oldukça ilginçtir. Güney Asya, Latin Amerika ve Afrika'daki bu gelişmekte olan ülkelerin Fransa'daki Üçüncü Emlak gibi olduğunu düşünen Alfred Sauvy adlı Fransız bir ekonomist ve demografi uzmanı tarafından icat edildi. Bangladeş, dünyanın en yoksul ve yoğun nüfuslu ülkelerinden biridir. Güney Asya'da bulunur ve üç taraftan Hindistan, güneydoğu köşesinden Burma ve güneyden Bengal Körfezi ile sınırlanmıştır. Dünya siyaset sınıfımızda çalıştığımız gibi, “ulus-devletin rolünü vurgulayan ve tüm ulus-devletlerin ulusal çıkarlar veya en iyi ihtimalle ahlaki kaygılar olarak gizlenmiş ulusal çıkarlar tarafından motive edildiğine dair geniş bir varsayımda bulunan siyasi gerçekçilik” ortaya çıkıyor oyuna. 1952'de Dil Hareketi gerçekleşti ve amaç Bengali'yi Doğu Pakistan'daki resmi dillerden biri haline getirmekti. Başarılı oldular ve 2000 yılında UNESCO, 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü'nü Dil Hareketi'nin amacını tanımak ve tüm vatandaşların etno-dil haklarını teşvik etmek için ilan etti. Daha sonra, bağımsızlık kazanmak ve Bangladeş'i egemen bir ulus olarak kurmak için mücadele edilen 1971 Kurtuluş Savaşı'nda siyasi gerçekçilik fikri vurgulanmaktadır.


Bangladeş Demokrasisi

bangladeş


Bangladeş'te demokrasiye ulaşma yolu sorunsuz bir yolculuk değildi. 1991'den başlayarak sıcak koltuk, yani başbakan, iki lider, Khaleda Zia ve Shiekh Hasina arasında sürekli bir döngü içinde ileri geri gidiyor. 11 Ocak 2007 ve 17 Aralık 2008 tarihleri ​​arasında demokrasinin önündeki en büyük engel acil bir durum olarak ortaya konmuştur. Bu süre zarfında, bakıcı hükümetinin temel amacı bir “temizlik süreci” yürütmekti. Yolsuzlukla mücadele etmek için çok sayıda siyasi lider, olağanüstü hal sırasında bu eylemlere izin verildiğinden mahkemeye gitmeden çeşitli ve çeşitli suçlamalarla tutuklandı. İnsanlar ordunun desteklediği bekçi hükümetini açık kollarla karşıladılar ve eylemleri ve kararları üst ve orta sınıfların çoğu üyesi ve alt sınıfların birçok üyesi tarafından alkışlandı. Bununla birlikte, iki yılın sonunda, davaların mahkemede ne ölçüde takip edildiğini ve bu 'başarıların' siyasi sürece nasıl fayda sağladığını sormak gerekir. 2007 yılının ikinci yarısında yolsuzluk nedeniyle utanmadan tutuklanan aynı iki lider, geçen yıl Aralık ayında seçime katılmıştı ve biri Başbakan olarak seçildi. ABD ve diğer birçok ülkeden farklı olarak, bir bireyin iki dönemden fazla bir süre için seçime katılmasına izin verilir ve Bangladeş'in anayasasında bazı değişiklikler yapmasının zamanı olup olmadığı tartışılabilir.

4 Şubat 2020 Salı

Glasgow Rehberi

Glasgow Auld Kirk Alloway

Glasgow Auld Kirk Alloway

Auld Kirk Alloway, Robert Burns'ün büyük destansı şiirinde Tam o 'Shanter'ın, bir içki gecesinden eve dönerken, Old Nick'in gayda çaldıklarıyla şanssız bir şekilde cadıların eğlencesini geçti. Tam, cadılardan uçarken, ortaçağ Brig o 'Doon'u geçmeyi başardı (brig köprü için İskoç; köprüyü hala görebilirsiniz). Gri kısrağı Meg, kuyruğunu en yakın cadıya kaybetti. (Ayr'da ikamet eden biri size cadılar akan suyu geçemeyeceğini söyleyecektir.) Kilise harap durumda, ancak mezarlık Burns'ün babası William'ın mezarını içeriyor.

Glasgow Biggar Gasworks

1839 yılında inşa edilen gasworks, bir zamanlar ışık ve ısı için gaz üretmek için gereken çabaların büyüleyici bir hatırlatıcısıdır.

Glasgow Biggar Kukla Tiyatrosu

Glasgow Biggar Kukla Tiyatrosu

Purves "Kara kutu" kuklası ile ünlü Kuklalar, Biggar Kukla Tiyatrosu'nda düzenli olarak sahne almaktadır. Kuklacılar ultraviyole ışıkla aydınlatılmış siyah bir alanda performans gösterirler; figürleri görürsünüz (siyah giyimli) insanları görmezsiniz. Gösterilerden önce ve sonra, kuklacılar uygulamalı turlara liderlik eder. Bir tur sahne arkasında ördek, diğeri kukla müzesini araştırıyor. Bu turlar, çok popüler performanslar için biletlerde olduğu gibi önceden rezerve edilmelidir.

Glasgow Biggar ve Yukarı Clydesdale Müzesi

Büyük bir yeniden yapılanma ve yeniden inşanın ardından 2015 yılında açılan Biggar ve Upper Clydesdale Müzesi, vintage oyuncaklardan yeniden inşa edilmiş bir Victoria ön odasına kadar sergilenen zaman içinde günlük yaşamın bir panoramasını sunuyor.

Glasgow Burns Anıtı

1823 yılında inşa edilen bu neoklasik yapı, Brig o 'Doon'a bakmaktadır. Zirveye tırmanabilirsiniz (biraz dikkat!). Giriş, Burns Müzesi biletine dahildir.

3 Şubat 2020 Pazartesi

Antalya Kemer

Antalya Kemer

kemer


Kemer, Antalya'nın Akdeniz kıyısında, şehir merkezine 40 km uzaklıkta olan bir ilçesidir. Kemer ilçesi Toros Dağları'nın eteklerinde 52 km'lik sahil şeridi ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kemer'in en çekici özelliklerinden biri doğal güzellikleridir. Burada deniz, ormanlar ve dağlar aynı noktada birleşiyor. 

Denizin berraklığı, ormanların yeşilliği ve deniz dalgalarının çam ağaçlarına ulaşması ve son olarak çam ağaçlarının kumsallardaki gölgeleme etkisi bu bölgenin en önemli cazibe merkezleridir. Beldibi'den Tekirova'ya başlayan sahil tamamen doğal bir plajdır. Girintili kıyılar arasında çok sayıda koy ve küçük doğal limanlar bulunmaktadır. Antik kentin durduğu bir milli park olan Phaselis gibi yerlerde yüzmek mümkündür. 

Son zamanlarda safari turları Söğüt Cuması, Altınkaya ve Dereköy gibi yaylalarda oldukça popüler hale geldi. Dahası, bir başka önemli cazibe mağaralardır. Örneğin Beldibi Mağarası, Antalya'nın 27 km güneybatısındadır. Tarih öncesi bulgular vardır. Görülmeye değer bir başka mağara da Molla Deliği'dir. Kemer'in batısında yükselen Tahtalı Dağı'nın doğu yamacında yer almaktadır. Bu mağaraya yalnızca Kemer - Kumluca karayolu üzerindeki Tekirova veya Aşağı Kuzdere köylerinden yürüyerek ulaşabilirsiniz.320 yat kapasitesine sahip modern yat limanı ile Kemer yat turizminde de önemli bir yere sahiptir. 

Marina ve 52 km uzunluğundaki kıyı şeridi, Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK) tarafından belirlenen kriterleri karşıladığı için Mavi Bayrak ile ödüllendirildi. Kemer turizm sezonunda birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Phaselis Sanatsal Etkinlikleri, Kemer Açık Deniz Yarışları, Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Bacak (Türkiye WRC Rallisi) ve Kemer Karnavalı, sezon boyunca bölgenin sosyal ve turistik yaşamına katkıda bulunan etkinliklerden sadece birkaçı. 

Kemer Çevresinde Görülmesi Gereken Yerler 

kemer


Kemer çevresinde görülmesi gereken yerler şu şekilde sıralanabilir: Idryos, Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Kimera (Yanan Taş), Adrasan, Üç Adalar, Göynük Kanyonu, İkiz Kayalar, Ekopark, Ulupınar ve Selçuklu Av Köşkü. Bölge, Batı Toros Dağları'nın eteklerinde 46 km'lik bir kıyı üzerine kurulmuştur. İlçe doğudan Akdeniz ve 53.483 km2'lik bir alanı kaplayan batıdan ormanlar ve dağlar ile çevrilidir. İlçemizin 45.000 hektarı ormanlarla kaplıdır. İlçe merkezindeki en yüksek rakım 15 m'dir. Yılda yaklaşık 300 gün güneşli geçer. Deniz sıcaklığı kışın 10-12 0C ve yazın 27-29 0C'dir. Yani yılda 8 ay Kemer'de yüzebilirsiniz. Kemer ayrıca dünyaca ünlü gece kulüplerine ev sahipliği yapıyor. Bu kulüpler merkezdeki trafiğe kapalı 2 km uzunluğunda bir caddede sıralanmıştır. Hatıralık eşyalar, kıyafetler, aksesuarlar, mücevher ve deri ürünleri bol miktarda bulunur.

2 Şubat 2020 Pazar

Antalya Gezi Rehberi

Antalya 

antalya

Türkiye'nin Akdeniz kıyı şeridinin batı bölgesi özellikle popülerdir ve Antalya ve Konya altı Körfezi çevresindeki kumlu plajlar bol miktarda bulunmaktadır. Özellikle çeşitli bir manzaraya sahipken, sabah yüzmenin tadını çıkarmak ve daha sonra komşu Davras beldesinde öğleden sonra kayak yapmak için Toros Dağları'na gitmek oldukça uygun.




Antalya'nın Kaleiçi olarak bilinen tarihi Eski Kent bölgesi, güzel liman manzaraları sunmaktadır ve hem Roma hem de Bizans dönemlerinden kalma ve birçok kez restore edilmiş ortaçağ müstahkem duvarlarla çevrilidir. Şu anda Türkiye'nin oruç büyüyen şehri Antalya, yılın büyük bir kısmı ve çok turizm için pastoral bir iklime sahiptir. Şehir merkezinde Taksim Meydanı, turizm danışma bürosunun bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'nin şık caddesine ve birçok otel ve mağazaya ev sahipliği yaparken, Cumhuriyet Meydanları bahçeleri yakındadır.




Old Town Antalya, turistlerin şehrin en eski cazibe merkezlerinin çoğunu bulacağı, çok sayıda caminin Türk karakteri eklediği yerdir. Şehrin plajları oldukça farklı bir şey sunuyor ve yaz aylarında, tatilcilerin genellikle şehrin çevresi dışındaki yakındaki plajlardan bazılarına gitmeyi seçtikleri her zaman çok meşgul. Antalya'nın yeni açılan Beach Park'ı sayısız su kaydırağı bulunan Aqualand ile tüm aile için eğlence sunuyor ve bitişiğindeki Dolphinland, yunuslar, deniz aslanları ve beyaz balina koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.


Tarihte Antalya 

antalya

Orta Çağ boyunca, Antalya şehri önemli bir Bizans kalesi idi ve bugün, ortaçağ yerlerinden bir kısmı iyi bir onarım durumunda. Hadrian Kapısı en ünlülerden biridir ve bir zamanlar güzel korunmuş kemerleri, yaklaşık 1.900 yıl önce antik şehir surları boyunca ana geçidi oluşturmuştur. Antalya'daki diğer önemli mekanlar arasında Yivli Minare (Yivli Minare) ve Kesik Minare (Kesik Minare) sayılabilir. Antalya'nın müzeler, eserler ve tarihi bilgilerle dolup taşmaktan uzak olduğunu söylemek doğru olsa da, biraz zamana layık olan birkaç cazibe merkezi vardır. Antalya Müzesi (Antalya Müzesi) gerçekten öne çıkıyor ve şehrin Roma ve Osmanlı geçmişine bir bakış sunuyor. Bir diğer iyi bahis ise Suna ve İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, yakınlarda ise Alanya'nın komşu sahil beldesi şehrinde daha fazla müze bekliyor. 

antalya

Antalya Müzeleri hakkında daha fazla bilgi. Antalya'nın eteklerinde, muhteşem Roma kalıntıları, pitoresk sahil şeridi ve milli parklar da dahil olmak üzere gerçekten olağanüstü bir turistik mekan var. En etkileyici kalıntılar için, Patara veya Termessos'a yapılacak bir günlük gezi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Antalya aynı zamanda liman kenti Bodrum, Ankara'nın başkenti ve kozmopolit İstanbul şehri ile Aspendos, İzmir, Kemer, Olimpos (Olympos) ve Demre - memleketi belki de en iyisi sadece Noel Baba olarak bilinen dünyaca ünlü Myra Saint Nicholas'ı. 
Antalya'da bulunan Kaş beldesinde balayı villaları oldukça fazla alternatif sunmaktadır.

1 Şubat 2020 Cumartesi

St.Petersburg Alexander Nevsky Lavra

St.Petersburg Alexander Nevsky Lavra

Alexander Nevsky Lavra

Rusça lavra kelimesi, Rusya ve Ukrayna'da sadece dört tanesi olan en üst düzey bir manastır için ayrılmıştır. Alexander Nevsky onuruna adlandırılan bu manastır, Büyük Peter tarafından 1710 yılında kurulmuş ve 1797'de lavra statüsü verilmiştir. Büyük askeri komutan Novgorod Prensi Alexander (1220-63) durdu çünkü ulusal bir kahraman ve aziz oldu. Almanlar ve İsveçliler tarafından Rusya topraklarına yönelik acımasız doğuya doğru sürüş. Peter bu siteyi manastır için seçti, prensin 1240'ta savaşa katıldığı ve onun Neva İskender (Nevsky) unvanını kazandığı aynı yer olduğunu düşündü; aslında, ünlü savaş yaklaşık 20 km (12 mil) uzakta gerçekleşti. Alexander Nevsky Vladimir'e gömülmüştü, ancak 1724'te Peter'ın emriyle kalıntıları onuruna kurulan manastıra transfer edildi.

Alexander Nevsky Lavra Hakkında

St.Petersburg Alexander Nevsky Lavra

Manastırın girişi, Ivan Starov tarafından 1783 ve 1785 yılları arasında inşa edilen zarif Gate Kilisesi'nin (Tserkovnyye Vorota) kemerinden geçiyor. Duvarlı patika, girişleri bir olan iki mezarlık ile çevrilidir. yolda kısa bir yürüyüş. Solda eski Lazarus Mezarlığı (Lazarevskoye kladbische) yatıyor. Buraya gömülen ünlülerin listesi, St.Petersburg mimarlarının kim olduğunu okuyor; Quarenghi, Rossi, de Thomon ve Voronikhin içerir. Mezarlıkta ayrıca Rus biliminin babası Mikhail Lomonosov'un mezar taşı da bulunmaktadır. Tikhvinskoye kladbische, karşı tarafta, St.Petersburg'un birçok edebi ve müzikal figürünün son dinlenme yeridir. Kuzeybatı köşesindeki Fyodor Dostoyevski'nin mezarı, yazarın akan sakalı ile tasvir ettiği mezar taşı heykeliyle kolayca tanımlanabilir. Duvarlı yol boyunca devam ederek yakında Rimsky-Korsakov, Mussorgsky, Borodin ve Çaykovski'nin gömüldüğü bestecilerin köşesine ulaşacaksınız. Bileşik geçici olarak "kentsel heykel" sergileyen bir sergi salonu içermektedir.