29 Şubat 2020 Cumartesi

Ciutadella, İspanya

Ciutadella, İspanya

Ciutadella

Ciutadella, İngilizler Mahón'a yerleşmeden önce Menorca'nın başkentiydi ve tarihi daha zengindir. Fenikeliler, Yunanlılar, Kartacalılar ve Romalılar tarafından art arda yerleşen Ciutadella, 903'te Moors'a düştü ve 1287 yılına kadar Aragón III. Alfonso tarafından fethedilene kadar Córdoba Halifeliğinin bir parçası oldu. Savaşta ona yardım eden soylulara Ciutadella'daki mülkleri verdi ve bugüne kadar şehrin eski tarihi merkezinin belirgin bir aristokrat tonu var. 1558'de bir Türk donanması Ciutadella'yı kuşattı, şehri yaktı ve sakinlerini köleleştirdi. Daha sonra yeniden inşa edildi, ancak eski statüsünü asla geri kazanmadı.

Mahón'dan adanın ana arteri olan ME1'den geldiğinizde, ikinci trafik çemberinden sola dönün ve Passeig Marítim'in çevre yolunu takip edin; Sonunda, Castell de Sant Nicolau'nun yakınında babası Ciutadella'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden ABD Donanması'nın ilk amirali David Glasgow Farragut'a bir anıt var. Buradan Passeig de Sant Nicolau'yu Plaēa de s'Esplanada'ya götürün ve Plaça d'es Born'un yakınında park edin. Katedralden, eski şehrin dar, medine benzeri sokaklarında, yeşil ve beyaz fayanslarda lekelenmiş 19. yüzyıl ferforje Mercat de Peix'e ve bir aktivite kovanına gidin. Bar Ulisses, gece gündüz kükreyen bir ticaret yaparken, mükemmel insanları izleyen levrek sağlar.

Ciutadella Katedrali

Ciutadella Katedrali

Carrer Major, güzel oyulmuş koro tezgahlarına sahip olan bu Gotik yapıya öncülük ediyor. Yan şapelin yuvarlak Mağribi kemerleri, bir zamanlar bu sitede duran caminin kalıntıları vardır; çan kulesi dönüştürülmüş bir minaredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder