13 Şubat 2020 Perşembe

Aberlour, İskoçya

Aberlour, İskoçya

Haritalarda genellikle Aberlour Charlestown olarak listelenen Aberlour, aslında yerel arazi sahibi tarafından 1812'de kurulmuş olmasına rağmen, aslında Viktorya tarzında yakışıklı küçük bir burgh. Belirtilen yerel viski fotoğraflarının isimleri Cragganmore, Aberlour ve Glenfarclas; Glenlivet ve Cardhu da yakındadır. Aberlour'da 1898'den beri kurabiye, tereyağ tenekesi, ufalanan iyilik üretmekle ünlü Walkers var.

Aberlour Glenlivet

Ünlü Glenlivet, 1824 yılında George Smith tarafından kurulan Highlands'deki ilk lisanslı damıtım tesisiydi. Bugün dünyanın en iyi bilinen 12 yaşındaki tek maltlarından birini üretiyor. 75 dakikalık Klasik Tur, malt viski yapımına bir giriş sunar, damıtımın tarihini açıklar ve ücretsiz bir dram içerir; daha ayrıntılı turlar mevcuttur. Pişmiş eşyaların olduğu bir kahve dükkanı ve tabii ki bir viski dükkanı var. Ziyaretçiler 18 yaş ve üzerinde olmalıdır.

Aberlour Glenfarclas

Glenfarclas, 1865'ten beri babadan oğula geçen İskoçya'nın geriye kalan birkaç aile işletmesindeki damıtma tesislerinden biridir. Geçmişe olan bu bağlantı, emekli hâlâ dışarıda oturduğu alçak binalar arasında en görünür olanıdır: ne olduğunu bilmiyorsan , bir denizaltının bir parçasıyla karıştırırsınız. Turlar, Avustralya İmparatoriçesi olarak adlandırılan bir okyanus gemisinin bozulmamış salonu olan muhteşem Gemi Odası'nda tatmalarla sona ermektedir. 

Aberlour Ballindalloch Kalesi

Aberlour Ballindalloch Kalesi

1546'dan beri Macpherson-Grants'ın aile evi olan Ballindalloch Kalesi, her ziyaretçinin bir Scots laird's ininin neye benzemesi gerektiği fikri. Boş zamanlarınızda güzel bakımlı odalar ve titizlikle bakılmış bahçelerde dolaşabilirsiniz; hatta tüm yıl burada yaşayan malikanenin efendisi ve hanımına çarpabilirsin. Ayrıca büyük dilim kekler sunan muhteşem bir çay dükkanı da var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder