6 Şubat 2020 Perşembe

Ünlü Kuzey Işıkları

Kuzey Işıkları Nerede Gözlemlenir?

kuzey ışıkları


Eylül sonu ile Mart sonu arasında, Kuzey Norveç öğleden sonradan sabaha kadar karanlıktır ve kuzey ışıkları sıklıkla gökyüzünde süzülür. Cesur iddiamız, Norveç'in bu adasının, birden fazla adası, derin fiyortları ve sarp dağlarıyla, kuzey ışıklarını görmek için en güzel ve ilginç yerler arasında olmasıdır. Bu büyük coğrafi bölgede yüz binlerce insan yaşarken, Kuzey Norveç bölgesi, canlı bir gece manzarası ve harika müzelere sahip şehirlerden küçük, rahat balıkçı köylerine ve herhangi bir ışık kirliliği olmayan geniş, sakin alanlara kadar her şeye sahiptir. 

Bu, kuzey ışıklarını avlamaya ek olarak, kış balıkçılığı, yürüyüş, kayak ve köpek kızaklarına gidebileceğiniz, Sami kültürünü deneyimleyebileceğiniz veya bir balina veya vahşi yaşam safarisine katılabileceğiniz anlamına gelir. Daha sonra birinci sınıf otellerde dinlenebilir ve inanılmaz yerel yemekler yiyebilirsiniz. Ya da belki bir kuzey ışıkları safarisine katıldınız ve yemeğinizi geleneksel bir lavvoda mı yediniz? 


Peki, kuzey ışıkları nedir? 

kuzey ışıkları


Çok temel düzeyde, fenomeni açıklamak oldukça basittir. Dünyanın atmosferine giren güneşten elektrik yüklü parçacıklar arasındaki bir çarpışmadan oluşur. Aurora borealis olarak da adlandırılan ışıklar, gece karanlık olduğunda ortaya çıkar. Yeşil, mavi, pembe ve menekşe renk paleti ile gece gökyüzünde dans eden göksel bir ışık balesi gibidir. Kuzey ışıklarının gerçekleri ve kurguları hakkında daha fazla bilgi edinin. Ama ışıkları kesin olarak kabul edemeseniz bile - sonuçta, tıpkı hava gibi doğal bir fenomendir - kutup gecesi boyunca Kuzey Norveç'te büyülü ışığı deneyimlemeniz garantilidir. 

Berrak günlerde, güneyde güzel gün batımı renklerini görebilirsiniz, kuzeydeki gökyüzü ise gece yarısı mavisidir. Alacakaranlıkta “mavi saatte”, manzara cam gibi koyu mavi renkte yıkanır. Aurora borealis, hava soğuk ve kuru olduğunda doruk noktasına sahiptir. İPhone, Android veya Windows için NorwayLights uygulamasını yükleyin - kuzey ışıklarını görmek için en iyi zamanı ve yeri bulmanıza yardımcı olan bir tür kuzey ışık tahmin uygulamasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder