16 Şubat 2020 Pazar

Slovenya Görülecek Yerler

Ljubljana Kalesi, Slovenya

Ljubljana Kalesi, Slovenya

Ljubljana'nın tepedeki kalesi, nehrin ve Eski Kent'in terra-cotta çatılarının, kulelerinin ve yeşil kubbelerin manzarasını sunmaktadır. Açık bir günde, uzak Julian Alpleri dramatik bir arka plan. Kale duvarları 16. yüzyılın başlarından kalmadır, ancak kule 19. yüzyılın ortalarında eklenmiştir. Çevredeki park 1930'larda Plečnik tarafından düzenlenmiştir. Kale ayrıca dijital teknoloji ile Slovenya tarihini gösteren sanal bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Zamanda bir adım atın ve turu yapın, Ljubljana için harika bir tanıtım.

Magistrat, Slovenya

Magistrat, Slovenya

Mevcut belediye binası, 1417'den 1719'dan 1719'a kadar orijinal binayı büyük ölçüde yenileyen Ljubliana mimarı Gregor Maček'in eseridir. İç mekan 19. ve 20. yüzyıllarda tamamen elden geçirildi ve şimdi sık sık geçici sanat sergilerine ev sahipliği yapıyor.

Mestni Trg, Slovenya

Üçlü Köprü'nün Eski Kent'in sonundaki caddenin yukarısındaki bu Arnavut kaldırımlı meydan, şehrin en eski kısmına uzanıyor. Şimdi fonksiyonel dairelere ayrılmış Barok kasaba evleri, muhteşem süslü cepheler sunuyor: büyük pirinç kulplu oyma meşe kapılar sütunlar içinde çerçevelenmiş ve üst katlar korkuluklar, heykel ve karmaşık demir iskeletlerle dekore edilmiştir. Dar geçiş yolları bir yönde iç avlularla birleşir ve diğer taraftaki nehir kıyısına kadar uzanır. Sokak seviyesindeki katlarda butikler, antika mağazaları ve sanat galerileri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder