2 Şubat 2020 Pazar

Antalya Gezi Rehberi

Antalya 

antalya

Türkiye'nin Akdeniz kıyı şeridinin batı bölgesi özellikle popülerdir ve Antalya ve Konya altı Körfezi çevresindeki kumlu plajlar bol miktarda bulunmaktadır. Özellikle çeşitli bir manzaraya sahipken, sabah yüzmenin tadını çıkarmak ve daha sonra komşu Davras beldesinde öğleden sonra kayak yapmak için Toros Dağları'na gitmek oldukça uygun.




Antalya'nın Kaleiçi olarak bilinen tarihi Eski Kent bölgesi, güzel liman manzaraları sunmaktadır ve hem Roma hem de Bizans dönemlerinden kalma ve birçok kez restore edilmiş ortaçağ müstahkem duvarlarla çevrilidir. Şu anda Türkiye'nin oruç büyüyen şehri Antalya, yılın büyük bir kısmı ve çok turizm için pastoral bir iklime sahiptir. Şehir merkezinde Taksim Meydanı, turizm danışma bürosunun bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'nin şık caddesine ve birçok otel ve mağazaya ev sahipliği yaparken, Cumhuriyet Meydanları bahçeleri yakındadır.




Old Town Antalya, turistlerin şehrin en eski cazibe merkezlerinin çoğunu bulacağı, çok sayıda caminin Türk karakteri eklediği yerdir. Şehrin plajları oldukça farklı bir şey sunuyor ve yaz aylarında, tatilcilerin genellikle şehrin çevresi dışındaki yakındaki plajlardan bazılarına gitmeyi seçtikleri her zaman çok meşgul. Antalya'nın yeni açılan Beach Park'ı sayısız su kaydırağı bulunan Aqualand ile tüm aile için eğlence sunuyor ve bitişiğindeki Dolphinland, yunuslar, deniz aslanları ve beyaz balina koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.


Tarihte Antalya 

antalya

Orta Çağ boyunca, Antalya şehri önemli bir Bizans kalesi idi ve bugün, ortaçağ yerlerinden bir kısmı iyi bir onarım durumunda. Hadrian Kapısı en ünlülerden biridir ve bir zamanlar güzel korunmuş kemerleri, yaklaşık 1.900 yıl önce antik şehir surları boyunca ana geçidi oluşturmuştur. Antalya'daki diğer önemli mekanlar arasında Yivli Minare (Yivli Minare) ve Kesik Minare (Kesik Minare) sayılabilir. Antalya'nın müzeler, eserler ve tarihi bilgilerle dolup taşmaktan uzak olduğunu söylemek doğru olsa da, biraz zamana layık olan birkaç cazibe merkezi vardır. Antalya Müzesi (Antalya Müzesi) gerçekten öne çıkıyor ve şehrin Roma ve Osmanlı geçmişine bir bakış sunuyor. Bir diğer iyi bahis ise Suna ve İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, yakınlarda ise Alanya'nın komşu sahil beldesi şehrinde daha fazla müze bekliyor. 

antalya

Antalya Müzeleri hakkında daha fazla bilgi. Antalya'nın eteklerinde, muhteşem Roma kalıntıları, pitoresk sahil şeridi ve milli parklar da dahil olmak üzere gerçekten olağanüstü bir turistik mekan var. En etkileyici kalıntılar için, Patara veya Termessos'a yapılacak bir günlük gezi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Antalya aynı zamanda liman kenti Bodrum, Ankara'nın başkenti ve kozmopolit İstanbul şehri ile Aspendos, İzmir, Kemer, Olimpos (Olympos) ve Demre - memleketi belki de en iyisi sadece Noel Baba olarak bilinen dünyaca ünlü Myra Saint Nicholas'ı. 
Antalya'da bulunan Kaş beldesinde balayı villaları oldukça fazla alternatif sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder