11 Şubat 2020 Salı

Batalha, Portekiz

Batalha, Portekiz

Batalha

Portekizce'de "savaş" anlamına gelen Batalha, ülkenin bir savaş zaferini anımsatan bir başka dini yapısının bulunduğu yerdir. UNESCO Dünya Mirası Listesi olarak sınıflandırılan manastır, küçük şehir merkezi ile çevrilidir.

Batalha, Estremaduran kırsalında, tepeler, dağlar, eski yel değirmenleri, meralar ve şehrin yüksek noktalarından masalsı bir görünüm yaratan tarım köyleri ile doğru konumdadır. Etrafında dolaşmak ve keşfetmek için harika bir alandır.

Mosteiro Da Batalha

Mosteiro Da Batalha

"Zafer Saint Mary" a ithaf edilen kilise manastırı, 14 Ağustos 1385'te Aljubarrota Muharebesi'nde İspanyollara karşı Portekizli bir zaferi anmak için inşa edildi. Bu nişanda sadece yedi gün önce taçlandırılmış Portekiz kralı João de Avis üst düzey bir İspanyol gücü ele geçirdi. Böylece taç nihayet İspanyol eline geçtiğinde 1580 yılına kadar sürecek olan Portekiz için bağımsızlığını korudu. Avludaki figürün kahraman heykeli, João de Avis ile birlikte Portekiz ordusunu Aljubarrota'da yöneten Nuno Álvares Pereira'nun heykeli.

Gotik ve Manueline tarzlarının ustaca bir kombinasyonu olan manastır, 1388 ve 1533 arasında inşa edildi. Projeye 15 kadar mimar katıldı, ancak asıl mimar, taştan oyulmuş portresi, bölüm evindeki duvarı süsleyen Afonso Domingues idi. . Büyük salonda Birinci Dünya Savaşı'nda ölen iki bilinmeyen Portekizli askerin kalıntıları yatıyor: biri Fransa'da, diğeri Afrika'da. Kurucu Şapeli'nin merkezinde, yıldız şeklinde, tonozlu tavanın altında yer alan João de Avis, İngiliz kraliçesi, Philippa of Lancaster ile el ele uzanıyor. Güney ve batı duvarlarındaki mezarlar, Henry the Navigator da dahil olmak üzere çiftin çocuklarına aittir. Belki de tüm projenin en güzel kısımları, 1435'te Dom Duarte tarafından başlatılan ve fon eksikliği nedeniyle çatısız bırakılan sekizgen bir rotundadan yayılan yedi şapel olan Bitmemiş Şapeller. Ana kapının karmaşık telkari detayına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder