20 Şubat 2020 Perşembe

Pamukkale Gezi Tavsiyeleri

Pamukkale’nin Kutsal Havuzu

pamukkale antik havuz


Romalıların yaptığı gibi sırılsıklam bir sıcak havuza katılmak istiyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın. Pamukkale’nin Antik Havuzu (Apollo Tapınağı'nın yanında), 36 derecelik sabit bir sıcaklık olan mineral zengini kaplıca sularında seyahat eden yorgun kasları yatıştırmanızı sağlar. Yarı batık sütunlar ve suya mermerden dağılan düşmüş mermer parçaları ile bu, şimdiye kadar sahip olabileceğiniz en zaman yolculuğu ve gerçeküstü spa deneyimi olabilir.

Pamukkale UNESCO Dünya Mirası 


Pamukkale ve Hierapolis birlikte 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi ilan edildi. Bu muhteşem antik hazineyi korumak ve korumak için termal havuzun etrafındaki otel binaları ve yapıları yıkıldı ve özel araçların sahaya girişi yasaklandı. Ziyaretçilerin traverten teraslarına erişimi, su akışını sürdürmek ve traverten terasların rengini ve yapısını korumak için sınırlandırılmıştır. Ziyaretçilerin kaplıcalarda yıkanabileceği alanlar açıkça sınırlandırılmıştır.


Pamukkale'de Ziyaretçiler için İpuçları

İstanbul'dan Denizli'ye (Pamukkale'ye 18 km uzaklıkta) gelen bir saat ve çeyrek sabah erken uçuşlarını yakalayabilirsiniz. Ziyaretçiler terasları yalınayak geçmelidir (hassas kalsit birikintilerinin aşınmasını veya lekelenmesini önlemek için), bu nedenle ayakkabılarınızı (ve antik kalıntıları keşfetmek için ihtiyacınız olacak her şeyi) bir çantaya getirin. Aşınma mayo, sıcak, akuamarin havuzlarının tadını çıkarmanızı ve daha sonra terasın üstündeki antika havuzda yüzmenizi sağlar. Pamukkale, Haziran ve Ağustos arasındaki yoğun sezonda son derece yoğunlaşabilir. Öğleden sonraları ziyaret ederek kalabalıklardan büyük ölçüde kaçınılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder