8 Şubat 2020 Cumartesi

Dumfries Gezisi

Dumfries Drumlanrig

Dumfries Drumlanrig

Muhteşem bir mülk olan Drumlanrig Kalesi, İskoçya'nın İngiltere'nin hazine evlerine ulaştığı kadar yakındır - bu şaşırtıcı değildir, çünkü en zengin İngiliz akranlarından biri olan Buccleuch'un düklerine aittir. Romantik kulelerle şaşkın olan bu pembe kumtaşı sarayı, 1679 ve 1691 arasında, mekanı inşa etmek üzere neredeyse iflas ettikten sonra bir gece kaldı ve asla geri dönmeyen ilk Queensbury Dükü tarafından inşa edildi. Buccleuchs sarayı miras aldı ve zengin bir şekilde dekore edilmiş odaları Holbein, Rembrandt ve Murillo'nın tablolarıyla doldurdu. 2003 yılında Leonardo da Vinci resminin çalınması nedeniyle, tüm ziyaretler rehberli turla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca oyun alanı, hediyelik eşya dükkanı ve çay salonu da bulunmaktadır. Gerekçesiyle, çeşitli ve dağ bisikleti için iyi; Kalede bisiklet kiralanabilir.

Dumfries Globe Inn

Dumfries Globe Inn

Şair Robert Burns, ahırların yanındaki çakmak odasında sık sık uykuya daldığı Globe Inn'de oldukça fazla zaman geçirdi; Bugün hala yiyebileceğiniz ve içebileceğiniz aktif bir pub. Burns daha sonra üst kattaki yatak odasından mezun oldu ve karısı Jean Armour ile uyudu ve pencerede bazı şiir çizgileri çizdi. Oda korunur (veya en azından kısmen yeniden yaratılır) ve sorarsanız bar personeli size mutlulukla gösterecektir.

Dumfries Robert Burns Merkezi

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Dumfries'in Nith Nehri'ne bakan 18. yüzyıldan kalma sağlam bir değirmende bulunan kendi Robert Burns Merkezi vardır. Merkez, görsel-işitsel bir programa ve şairin hayatı hakkında kapsamlı bir sergiye sahiptir. Üst katta bir restoran var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder