4 Şubat 2020 Salı

Glasgow Rehberi

Glasgow Auld Kirk Alloway

Glasgow Auld Kirk Alloway

Auld Kirk Alloway, Robert Burns'ün büyük destansı şiirinde Tam o 'Shanter'ın, bir içki gecesinden eve dönerken, Old Nick'in gayda çaldıklarıyla şanssız bir şekilde cadıların eğlencesini geçti. Tam, cadılardan uçarken, ortaçağ Brig o 'Doon'u geçmeyi başardı (brig köprü için İskoç; köprüyü hala görebilirsiniz). Gri kısrağı Meg, kuyruğunu en yakın cadıya kaybetti. (Ayr'da ikamet eden biri size cadılar akan suyu geçemeyeceğini söyleyecektir.) Kilise harap durumda, ancak mezarlık Burns'ün babası William'ın mezarını içeriyor.

Glasgow Biggar Gasworks

1839 yılında inşa edilen gasworks, bir zamanlar ışık ve ısı için gaz üretmek için gereken çabaların büyüleyici bir hatırlatıcısıdır.

Glasgow Biggar Kukla Tiyatrosu

Glasgow Biggar Kukla Tiyatrosu

Purves "Kara kutu" kuklası ile ünlü Kuklalar, Biggar Kukla Tiyatrosu'nda düzenli olarak sahne almaktadır. Kuklacılar ultraviyole ışıkla aydınlatılmış siyah bir alanda performans gösterirler; figürleri görürsünüz (siyah giyimli) insanları görmezsiniz. Gösterilerden önce ve sonra, kuklacılar uygulamalı turlara liderlik eder. Bir tur sahne arkasında ördek, diğeri kukla müzesini araştırıyor. Bu turlar, çok popüler performanslar için biletlerde olduğu gibi önceden rezerve edilmelidir.

Glasgow Biggar ve Yukarı Clydesdale Müzesi

Büyük bir yeniden yapılanma ve yeniden inşanın ardından 2015 yılında açılan Biggar ve Upper Clydesdale Müzesi, vintage oyuncaklardan yeniden inşa edilmiş bir Victoria ön odasına kadar sergilenen zaman içinde günlük yaşamın bir panoramasını sunuyor.

Glasgow Burns Anıtı

1823 yılında inşa edilen bu neoklasik yapı, Brig o 'Doon'a bakmaktadır. Zirveye tırmanabilirsiniz (biraz dikkat!). Giriş, Burns Müzesi biletine dahildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder