3 Şubat 2020 Pazartesi

Antalya Kemer

Antalya Kemer

kemer


Kemer, Antalya'nın Akdeniz kıyısında, şehir merkezine 40 km uzaklıkta olan bir ilçesidir. Kemer ilçesi Toros Dağları'nın eteklerinde 52 km'lik sahil şeridi ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kemer'in en çekici özelliklerinden biri doğal güzellikleridir. Burada deniz, ormanlar ve dağlar aynı noktada birleşiyor. 

Denizin berraklığı, ormanların yeşilliği ve deniz dalgalarının çam ağaçlarına ulaşması ve son olarak çam ağaçlarının kumsallardaki gölgeleme etkisi bu bölgenin en önemli cazibe merkezleridir. Beldibi'den Tekirova'ya başlayan sahil tamamen doğal bir plajdır. Girintili kıyılar arasında çok sayıda koy ve küçük doğal limanlar bulunmaktadır. Antik kentin durduğu bir milli park olan Phaselis gibi yerlerde yüzmek mümkündür. 

Son zamanlarda safari turları Söğüt Cuması, Altınkaya ve Dereköy gibi yaylalarda oldukça popüler hale geldi. Dahası, bir başka önemli cazibe mağaralardır. Örneğin Beldibi Mağarası, Antalya'nın 27 km güneybatısındadır. Tarih öncesi bulgular vardır. Görülmeye değer bir başka mağara da Molla Deliği'dir. Kemer'in batısında yükselen Tahtalı Dağı'nın doğu yamacında yer almaktadır. Bu mağaraya yalnızca Kemer - Kumluca karayolu üzerindeki Tekirova veya Aşağı Kuzdere köylerinden yürüyerek ulaşabilirsiniz.320 yat kapasitesine sahip modern yat limanı ile Kemer yat turizminde de önemli bir yere sahiptir. 

Marina ve 52 km uzunluğundaki kıyı şeridi, Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK) tarafından belirlenen kriterleri karşıladığı için Mavi Bayrak ile ödüllendirildi. Kemer turizm sezonunda birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Phaselis Sanatsal Etkinlikleri, Kemer Açık Deniz Yarışları, Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Bacak (Türkiye WRC Rallisi) ve Kemer Karnavalı, sezon boyunca bölgenin sosyal ve turistik yaşamına katkıda bulunan etkinliklerden sadece birkaçı. 

Kemer Çevresinde Görülmesi Gereken Yerler 

kemer


Kemer çevresinde görülmesi gereken yerler şu şekilde sıralanabilir: Idryos, Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Kimera (Yanan Taş), Adrasan, Üç Adalar, Göynük Kanyonu, İkiz Kayalar, Ekopark, Ulupınar ve Selçuklu Av Köşkü. Bölge, Batı Toros Dağları'nın eteklerinde 46 km'lik bir kıyı üzerine kurulmuştur. İlçe doğudan Akdeniz ve 53.483 km2'lik bir alanı kaplayan batıdan ormanlar ve dağlar ile çevrilidir. İlçemizin 45.000 hektarı ormanlarla kaplıdır. İlçe merkezindeki en yüksek rakım 15 m'dir. Yılda yaklaşık 300 gün güneşli geçer. Deniz sıcaklığı kışın 10-12 0C ve yazın 27-29 0C'dir. Yani yılda 8 ay Kemer'de yüzebilirsiniz. Kemer ayrıca dünyaca ünlü gece kulüplerine ev sahipliği yapıyor. Bu kulüpler merkezdeki trafiğe kapalı 2 km uzunluğunda bir caddede sıralanmıştır. Hatıralık eşyalar, kıyafetler, aksesuarlar, mücevher ve deri ürünleri bol miktarda bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder