14 Şubat 2020 Cuma

Gairloch, İskoçya

Gairloch, İskoçya

Restoranlar ve lojmanların yanı sıra, huzurlu Gairloch'un bir başka avantajı daha var: iç dağlardan sadece kısa bir yol kat eden bu küçük vaha, genellikle yüksek zirvelere yapışabilen yağmur bulutlarından kaçıyor. Burada bir tur golf oynayabilir ve yakındaki Torridon Tepeleri delinmiş olsa bile belki de kuru kalabilirsiniz.

Gairloch Tahkimat Yolu

Corrieshalloch Boğazı (çok değerli bir durak) ile Gairloch arasındaki güney yolu Dundonnell ve Loch Broom çevresindeki vahşi ormanlık alanlardan geçerek Gruinard Körfezi ve beyaz plajlarının manzarasına sahip çarpıcı sahil manzarasına sahiptir. Dağın dişli surlarına dikkat edin, ufukta kilometrelerce görülebilen bir Teallach (belirgin tyel eksikliği). Seyahat ettiğiniz bozkır rotası, oldukça soğuk bir şekilde Destitution Road olarak bilinir; 1840'ların korkunç patates kıtlıklarından bir kalıntı.

Gairloch Inverewe Bahçeleri

Gairloch Inverewe Bahçeleri

Bölgenin önemli bir noktası olan Inverewe Gardens, yoğun ağaç ve çalı bariyerinin arkasına gizlenmiş yemyeşil dikimlere sahiptir. Tüm bunlar, kış donlarından uzaklaşan sıcak Kuzey Atlantik Kayması sayesinde. Inverewe bazen subtropikal olarak tanımlanır, ancak bu yanlışlık baş bahçıvanı tahriş eder; Burada hindistancevizi ve palmiye ağaçları beklemeyin. Bunun yerine, mavi Himalaya haşhaş gibi nadirliklere bakın.

Gairloch Loch Maree

Gairloch'un güneydoğusu İskoçya'nın en doğal manzaralarından biri olan Loch Maree'yi uzatıyor. Uzun boylu Scots çamları ve bir arka plan olarak görünen Slioch dağıyla uyumlu ortamı, geyiklerin yanı sıra nesli tükenmekte olan çam sansarı (gelincik ailesinin bir üyesi) tarafından düzenli olarak ziyaret edilir - asılı olma ihtimali yüksek çöp kutularının etrafındaki ağaçlarda olduğu gibi. Loch boyunca birkaç resmi park yeri var, ancak bunlar sınırlı manzaraya sahip ağaçlar arasında yer alıyor, bu yüzden daha iyi bir bakış noktasına park etmeye ve tırmanmaya hazır olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder