10 Şubat 2020 Pazartesi

Dufftown, İskoçya

Dufftown, İskoçya

Spey kollarından birinde Dufftown, 1817'de Fife Kontu tarafından planlandı. Bir kare ve büyük bir saat kulesi (aslında Banff'tan ve şimdi ziyaretçi merkezinin sitesi) ile basit çapraz düzeni, 19. yüzyılda inşa edilmiş küçük bir İskoç kasabasının tipik bir örneğidir. Sadeliği, etrafındaki yükselen, heather kaplı tepeler tarafından daha da keskin hale getirildi. Dufftown bir dizi içki fabrikası için uygundur.

Dufftown Balvenie Kalesi

Glenfiddich İçki Fabrikası'nın hemen üzerindeki bir höyükte bu korkunç, gri ve bodur perde duvarlı kale var. 13. yüzyıldan kalma bu yıkık kale, bir zamanlar glensleri komuta etti ve Speyside ve Elgin'e doğru geçti.

Dufftown Balvenie İçki Fabrikası

Dufftown Balvenie İçki Fabrikası

Balvenie Distillery'deki eski yöneticinin ofisine adım atar atmaz - şimdi hafifçe restore edilmiş ve düğümlü karaağaç mobilyalarla donatılmış - Balvenie'nin tüm ziyaretçilerin bunu görmesini, koklamasını ve yapmanın büyüsünü hissetmesini sağlamak istediğini fark ediyorsunuz. malt. Balvenie alışılmadık bir durumdur çünkü varilleri çevirmekte zorlanan altı kooperatif ile kendi işbirliğine sahiptir. Turlar ezme, fermantasyon ve damıtma işlemini gösterir ve bir tadımla sona erer. Ziyaretçiler 18 yaşında veya daha büyük olmalıdır.

Dufftown Strathisla İçki Fabrikası

Viski severler, B9014'ü Dufftown'dan 11 mil kuzeydoğuya götürmeli ya da alternatif olarak Keith Dufftown Demiryoluna binerek İskoçya'nın en ikonik damıtma tesislerinden biri olan Strathisla Distillery'i parke taşı avlusu ve ünlü çift pagoda çatılarla görmelidir. Pitoresk Isla Nehri üzerinde uzanan Strathisla Distillery, 1786'da inşa edildi ve şimdi Chivas Regal karışımının ana bileşenini üretiyor. Sadece 18 yaş ve üzeri için rehberli turlar sizi püre evine, tun odasına ve hala eve götürür - hepsi üretim başladığında olduğu gibi. Tur bir tadım seansı ile sona ermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder