31 Mart 2020 Salı

Baykal Gölü Hakkında Bilgiler

Baykal Gölü Özellikleri 

baykal gölü


Baykal Gölü'ne göre, Baykal Gölü'nde çoğunlukla ıssız 27 ada var. En büyüğü, köylerin bulunduğu 72 mil uzunluğundaki Olkhon'dur. Orada yaklaşık 1.500 kişi yaşıyor. Baykal Gölü'ne 300'den fazla dere ve nehir besleniyor, ancak tek çıkış noktası Angara Nehri. Yenisei Nehri'ne yılda yaklaşık 60 kübik km (15,8 trilyon galon) su taşıyor. Sonunda su Kuzey Buz Denizi'ne doğru ilerliyor. Selenga Nehri, Baykal Gölü'ne gelen en büyük su kaynağıdır. Moğolistan'dan kuzeye doğru akar, göl suyunun yaklaşık yüzde 50'sine katkıda bulunur. 

Baykal Gölü 

baykal gölü


Ramsar Sözleşmesi'ne göre, Baykal Gölü gibi Selenga Deltası da biyolojik çeşitliliği ve önemi ile uluslararası alanda tanınır. Bio Science'da yer alan 2009 tarihli bir makaleye göre, Baykal Gölü, okyanus gibi en düşük derinliklerinde su bulunan tek çok derin göldür. Ek olarak, Baykal Gölü altındaki toprak ısıtılır. Isı nedeni bilinmemektedir. Baykal Gölü dünyanın en açık göllerinden biri olarak kabul ediliyor. Yaz aylarında, göl Sibirya dağlarından erimiş buzla dolu olduğunda, 39 metreden (130 feet) daha fazla görmek bazen mümkündür. Çarpıcı netlik, erimiş buzun saflığının, yüzen döküntüleri yiyen planktonun ve gölde mineral tuz eksikliğinin sonucudur.Baykal Gölü, Sibirya'nın diğer bölgelerinden daha sıcak olabilir, ancak kışın hala çok soğuk olur. Kış aylarında ortalama hava sıcaklığı eksi 6 F (eksi 21 C). Büyüklüğüne rağmen, Baykal Gölü kışın donuyor ve genellikle Mayıs veya Haziran aylarında eriyor. Buz 2 m kalınlığa kadar olabilir. Yaz aylarında ortalama hava sıcaklığı 11 C'dir. Ağustos ayında su sıcaklığı 10 ° C civarındadır.

28 Mart 2020 Cumartesi

Volubilis Görülecek Yerler

Volubilis Caracalla Kemeri

Volubilis Caracalla Kemeri

Verimli ovalardan ve zeytinliklerden yükselen Volubilis'in etkileyici zafer kemeri, antik Roma bölgesinin merkez noktasıdır. Sadece doğu tarafında dekore edilmiş, İmparator Aurcalus'un gücünü kutlamak için Marcus Aurelius Sebastenus tarafından inşa edilen mermer sütunlarla desteklenmektedir.

Dionysus and the Four Seasons, Volubilis 

Decumanus Maximus boyunca, caddenin kenarındaki küçük alanlar dükkan tezgahları tutarken, solda 10 ve sağda sekiz olan konaklar her iki tarafı da kapladı. Dionysos ve Dört Mevsim evi Decumanus Maximus'un yaklaşık yarısında; Dionysos'u Ariadne'yi uykuda keşfetmeyi tasvir eden sahnesi, sitenin en muhteşem mozaiklerinden biridir.

Volubilis Orpheus Evi

Volubilis Orpheus Evi

Roma kalıntılarının en önemli evlerinden biri, yerleşim bölgesindeki en büyük ev olan Orpheus Evi'dir. Üç dikkat çekici mozaik, liresi, iyi şansı simgeleyen dokuz yunus ve deniz atı çizilmiş arabasında Amphitrite ile Orpheus büyüleyici hayvanları tasvir ediyor. Gallienus halk Hamamları'nı ve Capitol'un bağımsız Korint sütunlarını keşfetmek için buradan kuzeye gidin.

House of the Bathing Nymphs, Volubilis 

Şaşırtıcı derecede çağdaş, animasyonlu, sanatsal bir moda dışında büyüleyici bir perisi tasvir eden muhteşem zemin mozaikleri ile ünlü Hamam Perileri Evi ana caddenin sağ tarafındadır. Sondan bir önceki ev, Bacchus'un mermer kısma madalyonuna sahiptir. Aşağıdaki bir sonraki cadde boyunca güneye doğru ilerlerken ve Decumanus Maximus'a paralel olarak, keşfetmeye değer altı evden daha küçük, daha kısa bir sıra var.

Volubilis Ephebus Evi

Antik kentin en büyük konakları ve mozaikleri, Decumanus Maximus'u kasabanın genelevinden kuzeydeki Tangier Kapısı'na kadar uzanır. En ünlülerden biri, burada keşfedilen çıplak sarmaşık taçlı bronz heykel (şimdi Rabat'ta sergileniyor) için adlandırılan Zafer Kemeri'nin hemen batısında bulunan Ephebus Evi'dir. Cenacula veya ziyafet salonu, Bacchic temalarına sahip renkli mozaiklere sahiptir. Ephebus Evi'nin karşısında, 1916'da büyük bir yemek odası olan triclinium dışındaki odalardan birinde bronz bir köpek heykelinin bulunduğu Köpek Evi yer almaktadır.

27 Mart 2020 Cuma

Rabat Gezi Önerileri

Rabat Hassan Kulesi

Rabat Hassan Kulesi

12. yüzyılın sonunda, Almohad hanedanının dördüncü hükümdarı ve Rabat'ı kuran Abd al Mu'min'in torunu Yaqoub al Mansour büyük bir cami planladı. Müslüman dünyasının en büyüğü olmayı hedefleyen proje, 1199'da al Mansour'un ölümü ile terk edildi. 1755 Lizbon depreminin güçlü sarsıntıları ile siteye bir darbe daha yapıldı ve bu kule, al'ın tek önemli kalıntısı Mansour'un rüyası. Caminin büyük dikdörtgen avlusunda birkaç sütun kalmıştır, ancak büyük kule asla tamamlanmamıştır (bu yüzden tabanı için çok kısa görünüyor). Kulenin tepesindeki oyma taş ve mozaik süslemelerde işçiliğin kalitesini not edin. Tabandan nehir üzerinde güzel bir görünüm var. Yerliler buraya düğün fotoğraflarını çekmek için şafakta geliyorlar.

V Muhammed Türbesi, Rabat

V Muhammed Türbesi, Rabat

1961'de ölen Kral V. Muhammed'in dinlenme yeri, bu türbe Hassan Kulesi'nin bitişiğindedir ve nehrin üzerindeki komuta konumu sayesinde Salé'den Rabat'a yaklaşan herkes için benzer şekilde görülebilir. Türbenin kendisi yeraltıdır; bakan terasa her iki yanında basamaklarla yaklaşılmaktadır. Aşağıya baktığında, muhtemelen birisinin Kuran'ı ritüel olarak okuduğunu göreceksiniz. Kral V. Muhammed'in merkezi lahitlerinin ötesinde oğulları Prens Moulay Abdallah ve Kral II. Hasan'ınkiler; ikincisi, dünya liderleri devlet cenaze töreni için ayağa kalkarken, Temmuz 1999'da burada araya girdi. Vietnamlı bir mimar tarafından tasarlanan ve 1962 ile 1966 arasında inşa edilen mezar, piramidal yeşil kiremitli bir çatı, zengin bir şekilde dekore edilmiş tavan ve oniks iç duvarları ile kübiktir. Aynı zamanda inşa edilen bir cami mezara bitişiktir.

26 Mart 2020 Perşembe

Tangier, Fas

Tangier, Fas

Tangier 

Marakeş ve Agadir gibi daha popüler Fas turizm merkezlerine ferahlatıcı bir alternatif olan Tangier şehri, özellikle yaz kalabalığının zayıfladığı ilkbahar ve sonbahar aylarında Avrupa'dan harika bir hafta sonu gezisi yapıyor. Cebelitarık Boğazı'nı Avrupa kıtasından Afrika'ya geçerek sağlanan aceleden, ilk kez gelen ziyaretçiler Tangier'i o kadar kaba bir uyanış bulabilirler ki mekanın güzelliğini göremezler. Sahte rehberler ve iyi niyetli hustler çeteleri, gelen feribotları selamlar, selamlaşmanın mümkün olan her şekilde yapması için açtır. Adımlarınızı vurduktan ve güvenle yerlere gitmeye başladığınızda, Tangier bu kısık aşırı akımın sadece geliştirdiği bir çekiciliğe sahiptir: kasbah duvarlarını parçalamak, serpantin medine'deki samimi köşeler, begonviller yığınları, Fransız balkonlar, İspanyol kafeleri ve zamanın diğer kalıntıları tarafından. Şehir manzarasına yeni eklenenler arasında süper yatlarla kaplı göz alıcı bir marina; ikinci bir komşu marina, yeni bir balıkçı limanının yanı sıra 2021'de açılacak.

Tangier, Fas

Tangier Hakkında

Kaldırımda bir kafede oturun ve kentsel brouhaha'nın turkuaz Akdeniz'in zemininde ne kadar dramatik olduğunu görmeye başlayacaksınız. Tangier bir eritme potasıdır - geleneksel Faslıların geleneksel çizgili mehndislerle sarılı kırsal Rifi Berber'lerle kaldırımları paylaşan sofistike Faslıların ve yeni nesil modaların görüldüğü nadir olmayan bir yer. bilinçli gençler. Burası aynı zamanda Herkül'ün şehri ve son zamanlarda boş arsalardaki ilkel grafiti etiketleri bu ismi oluşturdu. Kaslılar, çoğu dünyanın önde gelen sirklerine ve şovlarına katılan fitness kulüplerinin ve gelişen jimnastikçilerin ve akrobatların reklamını yaparlar, plajlarda ve parklarda pratik yapabilirler.

25 Mart 2020 Çarşamba

Marakeş, Fas

Marakeş, Fas

Marakeş Hakkında

Marakeş genellikle Fas'ın en sarhoş edici şehri olarak kabul edilir. Aslında Sahra kervan rotaları boyunca bir ticaret ve dinlenme noktası, bugün jet-set ve günlük gezginler arasında bir favori. Avrupa ve Orta Doğu'dan Marakeş'e ulaşan düzinelerce günlük uçuş sayesinde hiç bu kadar kolay ve heyecan verici olmamıştı.

Şehir neredeyse düz bir şekilde uzanır ve çoğunlukla araçsız medine'de bir zorunluluk olan yürüyerek dolaşmayı kolaylaştırır. Güneyde, Yüksek Atlas Dağları şehri çerçeveler ve karla kaplı tepeler kış aylarında çöl palmiye ağaçlarıyla kontrast oluşturur. Kuzeyde bir zamanlar şehre çok ihtiyaç duyulan su ve tarım arazisi sağlayan bir palmiye vahası var. Marakeş'in oturduğu ya da hiç hareket etmeyi bıraktığı coğrafi işaretler arasında.

Marakeş Özel Bilgiler

Marakeş, Fas

Marakeş’in tek renkli duvarları ve surları, nesiller boyu bölgede inşa edilen kil tonu sayesinde kırmızı, pembe ve turuncu tonları boyalıdır. Bu renkli ekran Marakeş'e “kırmızı şehir” lakabını kazandı. Bu renkler, her biri fotoğraflanmaya yalvarmak için kapı aralıkları ile dengelenir.

Enerjik Jemma el-Fna meydanından başlayarak, pazarlar sokaklara ve sokaklara girip çıkan kilometreler boyunca uzanır. Medine zaman içinde bir yürüyüş, bükülme ve dönüşlerinde eşit derecede şaşkınlıkla keşfedilmeye başlayan bir labirent - ama kaybolmak eğlencenin yarısıdır. Eşek arabaları, bisikletliler, motosikletler ve eşyalarla dolu yük arabaları, parke taşlı sokaklarda gezinir. Satıcılar, elle işlenmiş metal işçiliğinden hassas işlemeli kaftanlara akla gelebilecek her türlü iyi ürünü satarlar.

Marakeş Gezisi

Çeşitli atıştırmalıklar satan çok sayıda dükkanda bir şeyler yemek için mola verin. Yapışkan tatlı kurabiye, kızarmış çörekler, kabarık taze pişmiş ekmek ve köpüren tajinler, medine boyunca küçük tezgahlarda görülebilir. Bir sandalyeyi kazmaktan korkmayın.

Ama Marakeş zaman içinde sıkışıp kalmış bir şehir değil. Yeni alanlara yapılan bir ziyaret yaşamla dolu ve keşfedilmeye yalvaran mahalleleri ortaya çıkarıyor. Şık restoranlar, el yapımı ve tasarım ürünleri içeren butik mağazalar ve müziğin geceye uzandığı gece kulüpleri Marakeş'in bu yeni tarafının bir parçasıdır. Eski ve modern bir kontrastı 15 dakikalık bir yürüyüşle vurmak kolaydır.

24 Mart 2020 Salı

Gana Rehberi

Akra, Gana

Gana

Gana, Afrika seyahatine açılan bir kapıdır. Ülkeye ilk kez gelen ziyaretçiler, turistlerin ayaklarını bulmasına yardımcı olmak isteyen dost canlısı yerli halkları keşfedecek ve Gana organize turlar için iyi bilinmediği için bu nezaket çok kullanışlı. Dışarı çıkın ve keşfedin: ovalar, ormanlar, yaylar, mağara sistemleri, dağlar, haliçler, vahşi yaşam parkları ve doğa rezervleri çeşitli coğrafyayı oluşturur; kaleler, kaleler ve limanlar 560 km (350 mil) sahili kaplar; ve şehirler atlamalı bir gece hayatı ve Batı Afrika’nın en büyük kamu pazarlarından birini sunuyor.

Akra, Gana

Başkent, tarihi mekanların, el sanatları pazarlarının, tropik bahçelerin, güzel plajların ve çağdaş mimarinin hoş bir karışımıdır. Bölgenin ekonomik ve idari merkezi olarak uluslararası ziyaretçileri cezbetmektedir ve otel, restoran ve gece kulüpleriyle çeşitli nüfusa hizmet vermektedir. Afrika kültürü el sanatları pazarlarında ve sanat merkezlerinde ve sokak seyyar satıcılarının ürünlerinde her zaman görünür. Şehrin çoğu güvende hissediyor, ancak artan göç daha gecekondu kasabalarına ve stresli hizmetlere yol açtı.

Akra Bağımsızlık Meydanı

Akra Bağımsızlık Meydanı

Birçok anıt, bu kompleksin üç çarpıcı yapısının kanıtladığı gibi, bu Afrika ulusunun sömürgecilerden kurtulma mücadelesini işaret ediyor. Ülkenin ilk cumhurbaşkanı Kwame Nkrumah tarafından 1900'lerin ortalarında aydınlatılan Afrika Kurtuluş Alevi hala burada yanıyor. Bağımsızlık Kemerinde hayret edin. Kara Yıldız Anıtı, Gana’nın şöhretini Afrika kurtuluşunu temsil eden yıldız olan "Afrika Kara Yıldızı" olarak onurlandırdı. İronik olarak, bölge özgürlüğe bir övgü olsa da, Cumhurbaşkanı Nkrumah, Kraliçe II.Elizabeth'in ziyaretini onurlandırmak için meydanı görevlendirdi.

23 Mart 2020 Pazartesi

New Kalabsha, Mısır

New Kalabsha

New Kalabsha

Kalabsha ve Beit al-Wali alanlarından tapınaklar, Aswan yakınlarındaki Yeni Kalabsha adasına taşındı. Bu kayalık ada, balıkların redolentidir, tapınağı koruyan ve bilet gişesini izleyen birkaç köpek, tilki ve antikalar koruma için ıssızdır. Göl ve baraj manzarası adadan çok iyi ve özellikle iniş rıhtım büyüleyici.

Nubia'daki en büyük bağımsız Mısır tapınağı olan Kalabsha, Augustus Caesar (M.Ö. 27'den MS 14'e kadar hüküm süren) tarafından inşa edildi ve Osiris, Isis ve Mandulis'e adanmıştı. Tapınak binası antik çağda neredeyse tamamlanmış olmasına rağmen, dekorasyonu hiç bitmedi. Sadece üç iç oda ve dış kısımlar tamamen kabartmalarla dekore edilmiştir. Bununla birlikte, Kalabsha'nın yarı mamul sütun başlıkları ve kabartma dekorasyon parçaları, eski inşaat ve oyma teknikleri hakkında çok fazla bilgi sağlar.

New Kalabsha Tapınak

New Kalabsha

Tapınak kompleksi, güneybatı köşesinde bir doğum evi ve kuzeydoğu köşesinde Ptolemaic dönemine tarihlenen küçük bir şapel içerir. Seti I'in hükümdarlığına tarihlenen büyük bir kaya steli de bu alanda inşa edilmiştir. Orijinal konumu Qasr Ibrim idi.

Belirsiz tarihin petroglifleriyle kaplı birkaç büyük kayalar tapınağın güney tarafındaki bir geçit boyunca durmaktadır. Güney Afrika San'ına (Bushmen) benzeyen petroglifler, filler ve antiloplar gibi insan ve hayvanların oyulmasını içerir.

Kalabsha Tapınağı'nın arkasında bir geçit viraj alır ve Beit al-Wali'nin kayalık kesimli küçük tapınağına ulaşır. Bu küçücük ama renkli anıt uçurum tarafındaki evinden çıkarıldı - eskiler onu Abu Simbel'deki tapınaklar gibi uçurumun dışına çıkardı ve 1960'larda Yeni Kalabsha'ya taşındı. Ramses II, Beit al-Wali'yi görevlendirdi ve Amun-Ra'ya ve diğer tanrılara adadı.

Başlangıçta, tapınak, hareket ettirilmeyen ve bir giriş holü, bir hipostil salon ve bir kutsal alandan oluşan bir kerpiç pilon ile ön cephelidir. Bu küçük, mücevher benzeri tapınak bir zevktir, çünkü boyalı süslemeleri - kırmızıları, mavileri ve yeşillikleri - hala çok taze görünüyor. Giriş salonunda Ramses II'nin, genellikle evcil hayvan aslanı eşliğinde Mısır'ın çeşitli düşmanlarını sorgulayan sahneleri vardır. Sütunlu salon firavunun farklı tanrılarla etkileşime girdiğini gösterir, aralarında şef Amun-Ra'dır. Tapınak, Ramses II'nin oyulmuş oturmuş heykellerini ve Horus, Isis ve Khnum gibi tanrıları içerir.

22 Mart 2020 Pazar

Aswan Gezisi

Aswan Çarşısı

Aswan Çarşısı

Bu günlerde, geçmişte olduğu gibi burada taze fil dişleri bulamazsınız, ancak bu hala Nubia müziği ile dolu canlı, renkli bir pazar yeri - gündüz turistler, gece Mısırlılar. Sharia el Souk olarak da bilinir.

Corniche'den doğuya birkaç blok ilerleyin veya tren istasyonundan başlayın. Geniş, trafiksiz cadde boyunca yürürken, burada Kahire'den daha iyi pamuklu kumaşlar bulabilirsiniz - düz beyaz veya Afrika veya firavun tasarımlarıyla basılmıştır (metre başına yaklaşık E11 £, bir avludan biraz daha uzun). Hazır satın alımlar arasında galabeyyas (pamuklu gömlek, £ E140), masa örtüleri (£ E120) ve günün sıcağında kullanışlı olan basit, ince beyaz pamuklu atkılar (E45- £ E60 £) bulunur. Gerçekten yerli halk gibi alışveriş yapmak istiyorsanız, daha düşük bir seviyeye çıkan yol dışı merdivenlere dikkat edin. Bu yeraltı mağazalarındaki fiyatların sorulması, genellikle daha iyi mallardan bahsetmemek için, zor pazarlığın sizi sokakta alacağından daha az başlar. Antikalar, hançer, mücevher ve ev eşyaları gibi antika kabile eşyalarını aramalılar. Birçok Bedevi ve Nubian el yapımı halı Aswan'a giderken halılar da iyi bir seçenektir. Ne yazık ki, çoğu satıcı evin önünde en büyük kitle desenlerine sahiptir (develer veya köy sahneleri ile dekore edilmiştir) ve orijinal makaleyi istemeniz gerekir - bir ilgi beyan ederek pazarlık fişlerinizden birini verin. Çay içmek için bir kafede durun ve trafik akışını izleyin.

Aswan Kitchener Adası

Aswan Kitchener Adası

Bitkiler Adası olarak da bilinen Kitchener's Island'ın adı, 20. yüzyılın başında Sudan'daki kampanyaları, Mısır'daki Başkonsolos rolü ve egzotik ağaçlar ve bitkiler sevgisi ile tanınan Lord Horatio Kitchener'ın adını aldı. Adanın bahşettiği büyüleyici botanik bahçesi, ikincisinin kanıtıdır ve kuşlar sadece onu sever. Halka açık bir feribot sizi E1 £ karşılığında buraya götürecektir, ancak aynı zamanda yaklaşık E15 £ için özel bir felucca kiralayabilmelisiniz - sadece bir fiyat üzerinde önceden pazarlık yaptığınızdan ve felucca kaptanının geri dönüp sizi almayı bildiğinden emin olun. kararlaştırılan bir zamanda.

21 Mart 2020 Cumartesi

Kahire de Özel Alanlar

Sabil-Kuttab of Abdul Rahman Katkhud


Kahire Abdul Rahman Katkhuda'dan Sabil-Kuttab

Katkhuda Farsça bir kelime "ev efendisi" anlamına gelir. Bu binaya hükmeden güçlü beyefendi, onun yerine uygun olarak sanat ve mimarinin patronuydu. Kahire sakinlerinin çoğunluğu için akan su bulunmadan önce, varlıklı müşterilerin insanlara içme suyu sağlamak için bir sabil (halk çeşmesi) inşa etmeleri alışılmış bir durumdu. Genellikle bir sabile bağlı olan çocuklara Kuran ve diğer konuları öğreten bir kuttab (temel okul) idi. Bu 17. yüzyıl Osmanlı anıtı, süslü cephesi, kiremitli iç mekanı ve ortaçağ Kahire'nin ana yolundaki bir çatalın başındaki konumu için etkileyici.

Serapeum, Kahire

Burası Apis Bulls'un gömüldüğü yerdir. Apiler, yaratıcı bir tanrı olan Ptah'ın tezahürü olarak görülen bir boğa idi. Ömrü boyunca boğa ibadet edildi, beslendi, yıkandı, fırçalandı, söylendi ve genellikle çoğundan yapıldı. Öldüğünde, Serapeum'un bir odasına yerleştirilen büyük bir bazalt veya granit lahit içine altın mezar eşyaları ile özenle mumyalanmış ve gömülmüştür. Sonra rahipler Apis'in yerini alan yeni bir boğa arayışı başlattılar. Tozlu ve kasvetli Serapeum galerileri anakaya altında kilometrelerce uzanıyor.

Trieste, Kahire

Trieste, Kahire

Banque Misr'ın mimarı tarafından tasarlanan ancak daha da ilginç olan bu 1910 binası, İslam heykel unsurları açısından zengindir. Uzun zamandır ihmal edilen Trieste nihayet Menkul Kıymetler Borsası mahalle yenileme planının bir parçası olarak yenilendi ve şimdi beyaz ve somonda kayıtsızca tartıldı. Tazminat olarak, muhteşem mozaik işini görmek artık daha kolay.

20 Mart 2020 Cuma

Kahire Özel Gezisi

El Ghuriyya, Kahire

El Ghuriyya, Kahire

Bu ortaçağ dönüm noktası, Osmanlıların Mısır'ı işgal etmesinden önceki son büyük Memluk mimari eseriydi. Üç yıl sonra Wikala al-Ghuri'yi inşa eden Sultan el-Ghuri tarafından inşa edilen El-Ghuriyya, Shar'a al-Mu'iz'in her iki tarafında Shar'a al-Azhar'ı geçtiği yerde duruyor. Civar bölge, David Robert'in 1839'da aynı adı taşıyan gravüründe görülebilen İpek Çarşısı'nın yeriydi.

Sokağın sağ tarafında (Shar'a al-Azhar'a bakan) medrese; karşısında türbe duruyor. İlki, neredeyse Brutalist oranlara sahip büyük ölçekli bir projedir (resim büyük, modern, betonarme binalar). Minarenin sıra dışı tasarımına dikkat edin, kare tabanı beş baca tenceresi ile tepesinde.

Türbe el-Ghuri döneminde birkaç kez yeniden inşa edildi. Kompleks üzerine bildirilen 100.000 dinar harcadıktan sonra, Ghuri buraya gömülmedi. Halep dışında öldü ve cesedi asla bulunamadı. Bir oğlun cesetleri, cariye (veba salgınının her iki kurbanı), bir kızı ve Tumanbay II (halefi) kasaya girer.

Kahire Büyük Sfenks

Kahire Büyük Sfenks

4. Hanedanlığı döneminde piramit platosunun yaşayan kayalarından oyulmuş esrarengiz kireçtaşı Sfenks, Firavun Khafre'nin mezar kompleksine bağlıdır. Bir adamın yüzünün bir nemi (firavunun geleneksel başlığı) giyen yaslanmış bir aslan figürü, Güneş Tanrısı'nın bir tezahürü olan Ra-Harakhte'nin kılıcında Khafre olarak düşünülüyordu. Sfenks'in rolü, Giza platosunda piramitleri ve mastabasları (büyük trapez mezarlar) içeren geniş kraliyet nekropolünü korumaktı ve bu diğer anıtları bu alana dahil eden daha uzun ziyaretin bir parçası olarak ziyaret edildi. Etrafına inşa edilmiş geniş bir görüntüleme platformu boyunca Sfenks'e yaklaşmak mümkündür, ancak tırmanma yasaktır ve küçük iç odalara giriş yoktur (ancak sfenksin çoğu katı kayadır). Işık gösterileri her gece planlanır; çevrimiçi programa bakın.

19 Mart 2020 Perşembe

Llanberis, Galler


Betws-y-Coed gibi Llanberis de Snowdonia Ulusal Parkı'nı ziyaret edenlerin odak noktasıdır.

Llanberis Geçidi

Llanberis Geçidi

Llanberis kasabası, parkın en yüksek dağlarını kesen ve kaya tırmanışçıları arasında popüler olan levhalarla kaplı kayalık Llanberis Geçidi'nin eteklerindeki ikiz göllerin yanındadır. Geçidin üstünden yollar var, ama deneyimsiz olanlar için gidiş olabilir. Herhangi bir yürüyüşe başlamadan önce yerel tavsiye isteyin.

Llanberis Caernarfon Kalesi

Llanberis Caernarfon Kalesi

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Caernarfon Kalesi'nin korkunç, görkemli kütlesi Seiont Nehri'nin suları üzerinde beliriyor. 1283'te Galli'ye boyun eğme kararlılığının bir sembolü olarak Edward I tarafından dikilen bu somurtkan duvarlar tarafından çok sayıda kanlı karşılaşmaya tanıklık edildi. Kalenin kuleleri, Edward I'in diğer kalelerinden farklı olarak, çokgen ve farklı renkte taş bantlarıyla desenli. 1284'te hükümdar Galce tahtını çalmak için bir plan düşündü. Welsh şeflerinin yabancı prensleri kabul etmeyeceğini bilen Edward, İngilizce bilmeyen bir hükümdar atamaya söz verdi. Edward, bebek oğlunu toplanan şeflere "İngilizce bilmeyen, Galce topraklarında doğmuş ve ilk sözleri Galce konuşulan" prensleri olarak sundu. Rusçuk işe yaradı ve o gün Galler soyunun ilk prensi yaratıldı. Kraliçe Kulesi'nde bir müze, yerel alay olan Kraliyet Galli Fusiliers tarihini gösterir. Kale, Llanberis'in 12 mil batısındaki Caernarfon kasabasındadır.

Llanberis Snowdon Dağ Demiryolu

Bölgenin en ünlü cazibe merkezlerinden biri, pist ve pinyon Snowdon Dağ Demiryolları'dır ve pistlerinin bazıları heyecan verici derecede dik bir sınıftadır. 3.560 fit yüksekliğindeki Snowdon -Welsh'teki Yr Wyddfa- İskoçya'nın en yüksek zirvesidir ve 840 mil karelik milli parkın içinde yer alır. Hava izin verirse, trenler zirveye kadar gider; açık bir günde, yaklaşık 90 mil uzaklıktaki İrlanda'daki Wicklow Dağları'na kadar görebilirsiniz. İki tip trene binebilirsiniz: Modern dizel tahrikli versiyon ya da restore edilmiş vagonlar ve çalışan buhar motoru ile birlikte yepyeni "miras" versiyonu. Mart ortasından mayıs ortasına veya şiddetli rüzgar dönemlerinde yolculuk kısalır, böylece zirveye kadar ulaşamazsınız; eğer öyleyse, biletler birkaç kilo daha ucuzdur. Biletler yoğun günlerde erken satış yapabilir, bu nedenle önceden rezervasyon yapmayı deneyin.

18 Mart 2020 Çarşamba

Benin Rehberi

Benin Hakkında Bilgiler

benin


Benin için sanal bir rehber niteliğinde olan bu yazımızda Benin hakkında genel bilgilere yer verilecektir. Benin Cumhuriyeti kuzeyden güneye, Togo'nun doğusunda ve Nijerya'nın batısında yer alan Batı Afrika'da uzun gergin bir ülkedir, kuzeye, güneyde Körfez'deki Benin Körfezi tarafından Burkina Faso ve Nijer ile sınırlanmıştır. Gine, tropik Kuzey Atlantik Okyanusu'nun kabaca Batı Afrika'nın güneyinde olan kısmı. Benin sahil şeridi sadece 121 km (75 mil) uzunluğundadır. 112.622 km²'lik bir alana sahip olan ülke Bulgaristan'dan biraz daha büyük veya ABD eyaleti Pennsylvania'dan biraz daha küçük. Benin'in eski adı, 1975 yılına kadar Dahomey'di. Benin'in nüfusu 10 milyon kişidir (2013'te), Gine Körfezi'nin girişindeki bir liman olan Porto-Novo, ulusların başkenti, en büyük şehri ve ekonomik başkenti Cotonou'dur. Konuşulan diller Fransızca (resmi), Fon ve Yoruba'dır.

Benin Tarihi

benin


Günümüzde Benin, 15. yüzyılda yükselen Batı Afrika krallığı olan Dahomey'in yeridir. Bölge 1872'de bir Fransız Kolonisi oldu ve 1 Ağustos 1960'ta Benin Cumhuriyeti olarak bağımsızlığa kavuştu. Bir dizi askeri yönetim, Mathieu KEREKOU'nun gücünün artması ve Marksist-Leninist ilkelere dayanan bir hükümetin kurulmasıyla 1972'de sona erdi. Temsilci bir hükümete taşınma 1989'da başladı. İki yıl sonra, eski Başbakan Nicephore SOGLO'da cumhurbaşkanı olarak serbest seçimler başladı ve Afrika'daki ilk diktatörlükten demokrasiye başarılı bir şekilde ilk transfer oldu. 

17 Mart 2020 Salı

Aruba Gezi Rehberi

Aruba Hakkında 

aruba


Aruba, Güney Karayip Denizi'ndeki Venezuela kıyılarındaki bu Hollanda adasına sanal bir seyahat rehberi. Bonaire ve Curaçao ile birlikte Aruba, ABC adalarından biri olarak bilinir. Eskiden Hollanda Antilleri'nin bir parçası olan Aruba, bugün Hollanda Krallığını oluşturan dört kurucu ülkeden biri. 180 km²'lik bir alana sahip olan ada, Lihtenştayn büyüklüğünde veya Washington, DC'den biraz daha büyüktür. Aruba'nın bugün nüfusu 110.000'dir (Aralık 2015). Başkenti ve en büyük şehri Oranjestad'dır. Konuşulan diller Hollandaca, İngilizce ve Papiamento'dur. Bu sayfa size Aruba'nın sanat, kültür, insanlar, çevre, coğrafya, tarih, ekonomi ve hükümet hakkında geniş bir genel bakış sunmayı amaçlamaktadır.Aruba, Güney Karayip Denizi'ndeki Venezuela kıyılarındaki bu Hollanda adasına sanal bir seyahat rehberi.

Aruba Tarihi

aruba


Bonaire ve Curaçao ile birlikte Aruba, ABC adalarından biri olarak bilinir. Eskiden Hollanda Antilleri'nin bir parçası olan Aruba, bugün Hollanda Krallığını oluşturan dört kurucu ülkeden biri. 180 km²'lik bir alana sahip olan ada, Lihtenştayn büyüklüğünde veya Washington, DC'den biraz daha büyüktür. Aruba'nın bugün nüfusu 110.000'dir (Aralık 2015). Başkenti ve en büyük şehri Oranjestad'dır. Konuşulan diller Hollandaca, İngilizce ve Papiamento'dur. Bu sayfa size Aruba'nın sanat, kültür, insanlar, çevre, coğrafya, tarih, ekonomi ve hükümet hakkında geniş bir genel bakış sunmayı amaçlamaktadır.

15 Mart 2020 Pazar

Kamerun Hakkında Bilgiler

Kamerun Gezi Rehberi

kamerun



Orta Afrika'daki ülke olan Kamerun, güney batıdaki Gine Körfezi (Atlantik Okyanusu) ile sınırlanmıştır. Kamerun kuzey batıda Nijerya, güneyde Kongo Cumhuriyeti (Brazzaville), Gabon ve Ekvator Ginesi, doğuda Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad ile sınırlıdır ve kuzeyde Çad Gölü'nde dar bir göl kıyısına sahiptir. 475.650 km²'lik bir alana sahip olan ülke, İspanya kadar büyük veya ABD'nin Kaliforniya eyaletinden biraz daha büyüktür. Güney ve kıyı bölgeleri yoğun bitki örtüsü, geniş bir nehir sistemi ve bol yağışlı sıcak, nemli bir iklim ile karakterizedir. Ticari ve endüstriyel faaliyetleriyle ülkenin en büyük limanı ve ekonomik başkenti Douala, Yaounde ikinci büyük kenti ve Kamerun'un siyasi başkenti. Diğer büyük kent merkezleri, ağır sanayi ve hidroelektrik santrali Limbe, petrol endüstrisinin merkezi ve Çad-Kamerun boru hattının Kribi terminali ile karakterize Edea'dır. Kamerun 24 milyondan fazla bir nüfusa sahiptir, İngilizce ve Fransızca resmi dillerdir, ancak Fransızca en yaygın kullanılan dildir.

Kamerun Tarihçesi

kamerun


Kamerun adı, Portekizce karides anlamına gelen Camaroes kelimesinden türetilmiştir. Portekizli denizci Ferdanando Poo 1472'de Douala'daki Wouri nehrine geldiğinde ve nehirde bu kadar çok karides keşfettiğinde ona Rio Dos Camaroes (Portekizce karides nehri) demeye karar verdi. Bu kelimeden bölge şimdi çeşitli şekillerde yazılmış olan adını türetmiştir: İspanyolca onu Kamerunlar; Almanlar, Kamerun; İngilizce, Kamerun; ve Fransızca, Kamerun. Bölge 1884'te Almanlar tarafından sömürgeleştirildi, ancak Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra Kamerun Milletler Cemiyeti tarafından Fransız ve İngiliz hükümetlerine zorunlu kılındı. Fransa, resmi olarak Doğu Kamerun olarak bilinen daha büyük sektörü ele alırken, İngiltere daha sonra "İngiliz Yönetimi altında Kamerun" olarak bilinen eski Batı Kamerun'un sorumluluğunu üstlendi. 1 Ocak 1960'ta Fransız Sektörü Kamerun Cumhuriyeti'nin yeni adı altında bağımsız hale geldi. Güney Kamerunlar tarafından bağımsızlık için ajitasyonun ardından - adı Batı Kamerun olarak değiştirilmeden önce - 11 Şubat 1961'de Birleşmiş Milletler gözetimi altında Kamerun'un bu bölgesinde bir plebisit düzenlendi. Plebisitin sonucu yeniden birleşmek için ezici oldu (97.741'e karşı 233.571) ve 1 Ekim 1961'de elde edilen Güney Kamerun otomatik bağımsızlığını ve birleştirilmesini verdi. Böylece her iki sektörün yeniden birleşmesinden sonra Federal Kamerun Cumhuriyeti doğdu. Mayıs 1972'de yapılan referandumdan sonra Kamerun Birleşik Devletler Cumhuriyeti oldu ve 1984 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kamerun Cumhuriyeti oldu. 

14 Mart 2020 Cumartesi

Brienz, İsviçre

Brienz, İsviçre

Brienz Hakkında

Ahşap oymacılığı ile ünlü dünyadaki romantik sahil köyü Brienz, teknenin yanı sıra araba ile seyahat eden insanlar için favori bir duraktır. Çeşitli esnaf dükkanları, her yerde bulunan, kazanan basitçe inek figürlerinden ince modellenmiş Doğuş figürlerine ve Wilhelm Tell'in Hümmel benzeri portrelerine kadar değişen yerel malları sergiliyor. Brienz aynı zamanda 17. yüzyıldan kalma en sevimli evlerinin (kentin batı ucunda, kilisenin yanında) bulunduğu geleneksel Oberland mimarisinin bir vitrinidir.

Brienzer-Rothorn Bahn

Brienzer-Rothorn Bahn

İsviçre'nin buharla çalışan son dişli çarkı, Brienz sahilinden, Kasabanın 700 metre yukarısındaki Brienzer-Rothorn'un zirvesine kadar uzanıyor. Yolculuk bir saat sürüyor ve gölün muhteşem manzaralarını sağlamak için büyük sarp zirvelerin altında ve yemyeşil çayırlardan geçiyor. (Kasaba şimdiye kadar aşağıda olacak, tüm gezi sahte olmadığını hatırlamak için resimlere ihtiyacınız olacak.) Üstte bir restoran, en iyi manzarayı bir terasta iyi çorba ve sandviç hizmet vermektedir. Trenler saatte yaklaşık bir kez kalkmaktadır, ancak yoğun saatlerde uzun bekleme sürelerinden kaçınmak için, seyahatinizi yapacağınız gün önceden biletinizi satın alın.

İsviçre Ballenberg Açık Hava Müzesi, Brienz

Brienz'in hemen doğusundaki küçük bir caddede yer alan bu muhteşem açık hava sergisinde, İsviçre'nin hemen her bölgesinden 100'den fazla tipik ev sergileniyor. Çayırları süslemek 19. yüzyıl ahırları, pastel kepenkli evler, antika dantel dükkanları, geleneksel tuhafiyeler ve özenle yeniden inşa edilmiş dağ evleri. Bahçeleri ve çiftlik hayvanlarını bile yazmak doğrudur. Eğirme, dövme ve dantel yapımı orijinal aletler kullanılarak gösterilmiştir. Hofstetten ve Brienzwiler köyleri arasındaki yerleşim birçok dönüm arasında değişir ve burada en az yarım gün kolayca geçirebilirsiniz. Toplu taşıma ile Brienz veya Brünig'e giden trene binin ve Ballenberg'e kısa bir otobüs yolculuğu yapın.

13 Mart 2020 Cuma

Bükreş Gezi Rehberi

Bükreş Rehberi

bükreş


Bükreş hakkında Romanya'nın başkenti Bükreş, ülkenin en büyük şehri ve siyasi, idari, ekonomik, finansal, bankacılık, eğitim, bilim ve kültür merkezidir. 500 yıldan daha uzun bir süre önce belgelendirilmiş bir başkenti olan Bükreş, bugünlerde yaklaşık iki milyon nüfuslu bir canlandırma tarafından canlandırılıyor. Zaman geçmişin kokusunu korudu ve hiç bitmeyen hikayelere gömdü. Örneğin, Manuc’un Hanı Bükreş’in eski hanlarının en iyi korunmuş yeridir. Seyahat eden tüccarlara sığınmak için 1808 civarında inşa edilmiştir. Han aynı zamanda Bükreş’in tarihi binasından biridir. Emanuel Marzaian adında etkili bir Ermeni (sahibi Manuc Bey olarak bilinir, bu nedenle yerin adı), 1812'de Rus-Türk savaşını sona erdiren ve Rusya tarafından Bessarabia'nın kazanılmasıyla sonuçlanan anlaşmanın imzalanmasını önerdi. Antlaşma Bükreş Antlaşması (1812) olarak bilinir.

Bina, Osmanlı İmparatorluğu'nun her yerinde yaygın olan kervansarayların öne çıkardığı iki katmanlı galeriye sahiptir. Bugün, Manuc’ın Hanı otel-restoran ve winecellar olarak işlev görmektedir. Lipscani bölgesi Bükreş'in kalan en eski kısmıdır ve “tarihi merkez” olarak bilinir. Bu bölge, orta çağdan 20. yüzyılın sonlarına kadar Bükreş’in en önemli ticaret bölgesiydi. Ayrıca, prens burada mahkemeye sahipti - kalıntılar bugün Fransız Caddesi'nde görülebilir. Muhtemelen tarihi ve gece hayatı için daha fazla ünlenmiş olsa da, Bükreş'in Eski Kent bölgesi aslında yemek için bazı mükemmel yerlere ev sahipliği yapıyor: hem üst düzey, iyi yemek işletmelerinin yanı sıra kebaplar ve take-away. 

Bükreş Gezi Turu

bükreş


Şehrin eski merkezindeki cazibe merkezlerinin çoğu, Strategica konferansında katılımcılara sunulan Bükreş Gezi Turu'nda yer alıyor. Bugün şehir, özgünlük ve çekicilik gösteren neoklasik tarzda eski ve yeni, geleneksel ve modern bir karışımdır. Online dergisi slate.fr tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2012 yılında Bükreş, Avrupa'nın fiyatı, şehirdeki öğrenci sayısı ve öğrenci sayısı gibi çeşitli kriterleri dikkate alarak Avrupa'nın en havalı şehirleri arasında ikinci sırada yer aldı. turistlerin ve sakinlerin eğlenebileceği semtler.Halk Evi olarak da adlandırılan Parlamento Sarayı, 1984-1989 arasında inşa edilmiş ve 265.000 m2'lik iç yüzeyi kaplamaktadır ve bu da onu Avrupa'daki en büyük idari yapı ve Washington'daki Pentagon binasından sonra dünyanın en büyük ikinci inşaatı yapmaktadır. 

Dünyanın en ilginç etnografik parklarından biri olan Köy Müzesi, açık havadaki müze, 1936'da Dimitrie Gusti tarafından kuruldu ve ülkenin tüm bölgelerinden ev örnekleri topladı. Romanya Athaeneum - Bükreş, Romanya'nın merkezinde bir konser salonu ve Romanya başkentinin bir dönüm noktası. Binanın projeleri C. Baicoianu'nun yardımıyla Albert Galleron (Fransa) tarafından yapıldı ve Şubat 1888'de göreve başladı ve şu anda “George Enescu” Filarmoni ve George Enescu uluslararası müzik festivaline ev sahipliği yaptı. Fransız mimar Paul Gottereau'nun planından sonra ve varis Prens Ferdinand'ın daimi ikametgahı olarak 1893'te inşa edilen “Cotroceni” Sarayı şu anda Romanya Cumhurbaşkanı'nın ikametgahı. Romanya Ortodoks Patrikhanesi Katedrali - 1658'de tamamlandı, Romanya Ortodoks Kilisesi'nin görkemli merkezidir. Cephe Brâncovenesc tarzındadır. Zafer Kemeri - 1 Aralık 1936'da hizmete giren 27 m yüksekliğindeki anıt, aynı zamanda 1918 Romanya eyaletleri Birliği'ni kutlayan Birinci Dünya Savaşı sırasında Rumen askerlerinin mücadelesini anlatıtyor.

12 Mart 2020 Perşembe

Viyana Gezi Rehberi

Viyana Rehberi

viyana

Avrupa'nın kültürel başkenti olarak da tanımlanan Viyana, eşsiz cazibesi, canlılığı ve yetenekleri olan bir metropoldür. Üstün altyapıya sahiptir, temiz ve güvenlidir ve Avrupa'nın bu harika bölümünü keşfetmek için isteyebileceğiniz tüm ilhamlara sahiptir.2 milyondan fazla nüfusuyla Avusturya'nın başkenti Viyana, Tuna Nehri kıyısında yer almaktadır. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını Viyana'yı Avusturya'nın en popüler kentsel turizm merkezi haline getirdi. Avusturya'nın iklimi genellikle ılımandır ve dört farklı mevsimi güvenilir bir şekilde takip eder. Ortalama yaz sıcaklıkları 20 ° C ile 30 ° C arasında değişmektedir, ortalama kış sıcaklıkları yaklaşık 0 ° 'dir. Viyana romantik bir imparatorluk şehridir. Viyana romantik bir çizgi ya da tarihe ilgi duyan herkes için bir rüya şehridir. Gezi olanakları bolca bulunacaktır. Dar, ortaçağ sokaklarında veya imparatorluk meydanlarında dolaşın, Sissi ve İmparator Franz Josef'in izinden Schönbrunn Sarayı veya İmparatorluk Sarayı'nı (Hofburg) görüntüleyin ve Ring bulvarı boyunca görkemli mimariye hayran kalın. Modern bir şehrin konforuna ve altyapısına sahip olan tarihe batmış bir atmosferden ilham alın.

Viyana Kültür Şehri

viyana

Viyana, canlı ve çok çeşitli kültürel cazibe merkezlerine sahiptir. İster klasik ister deneysel tiyatro, film ya da dans festivalleri, opera ya da operet ya da sergiler ve konserler olsun - ne zaman ve ne kadar süre kalırsanız kalın, keşfetmeniz için heyecan verici bir şey olacağından emin olabilirsiniz. Ya da zevkiniz o kadar kültürel olarak rafine değilse, Viyana'nın ünlü kahve evlerinden birini veya geleneksel şarap tavernalarını ("Heurige") ziyaret edin ve ünlü mutfak spesiyaliteleri ile çalışın. 

Viyana Müzik Şehri 


Viyana yüzyıllardır müzikle eş anlamlıdır ve Mozart, Beethoven, Schubert ve Johann Strauss'a ev sahipliği yapmıştır. Bu olağanüstü müzik mirası günümüze kadar korunmuştur. Wiener Philharmoniker dünyanın en iyi orkestralarından biridir, Viyana Erkek Korosu turneye çıktığı her yerde başarılıdır ve Viyana Konservatuarı tüm müzik dallarında sayısız uluslararası ödül kazanmıştır. Yine de Viyana genç insanlar için canlı bir sahneye sahiptir - müziği seviyorsanız, Viyana'dan kar elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Viyana - Sanat Şehri: Yüzyıllar boyunca Viyana her zaman dünyaca ünlü sanatçıları üretti ve besledi. Sanatsever hükümdarlar ve hükümdarların bir araya gelme tutkusu Viyana'yı mükemmel bir hazine haline getirdi. Örneğin Güzel Sanatlar Müzesi, paha biçilmez sanat eserlerini barındıran dünyanın en büyük ve en seçkin müzelerinden biridir. Viyana'da nereye giderseniz gidin sanat size eşlik ediyor - bazı metro istasyonları bile listelenen mülkler (Otto Wagner tarafından tasarlanan zarif, süs Jugendstil tarzı nedeniyle)! Ve Viyana, edebiyatı ile ilgili olarak eşsiz lezzetlidir. Sonuçta, dünyanın başka neresinde kendi "kahve evi literatürü" olan bir şehir bulacaksınız.

11 Mart 2020 Çarşamba

Katmandu Gezi Rehberi

Katmandu Rehberi

katmandu



Büyük bir gölün boşaltılmasından sonra geniş bir vadide kurulan bu olağanüstü şehirde efsaneler bolca bulunur ve her sokakta bir veya iki tapınak bulunur. Katmandu, yüzyıllar önce Newar zanaatkârlarının becerilerini sergileyen inanılmaz mimarisi, zarif ahşap oymaları ve metal el sanatları ile inanılmaz derecede çeşitli, tarihi bir şehirdir. Hinduizm ve Budizm, eskiden beri Katmandu vadisinde birlikte var olmuştur ve vadi sakinleri, hem Hindu hem de Budist tapınaklarında ibadet ettikleri için çok az ayrım yaparlar. Katmandu, eski geleneklerin gayretle korunduğu ve aynı zamanda modern teknolojiyi kucaklayan bir şehirdir. Geçmişin ihtişamı, bakışları zarif bir şekilde oyulmuş ahşap pencere çerçevesi, 18. yüzyıldan kalma bir bronz heykel veya manevi olarak yükselen bir stupa üzerinde durabilen ziyaretçiyi büyülüyor. Nepal'in en büyük şehri Katmandu, Nepallerin ülkenin her köşesinden gelip asimile ettiği ülkenin siyasi ve kültürel başkentidir.

Katmandu Hakkında Bilgiler

katmandu



Herhangi bir büyük şehir gibi Katmandu da son on yılda hızlı bir genişleme gördü, ancak bir metropolün hızlı yaşamına rağmen, halkı ziyaretçilere ferahlatıcı bir şekilde dostça kalıyor. Eski geleneklerini koruyan Katmandu, güçlü Hindu Tanrıçası Taleju'yu temsil eden küçük bir Budist kız olan Yaşayan Tanrıça Kumari tarafından kutsanmıştır. Şehir hayatı, ara sıra sokaklara çıkan sonsuz tören alayları ve olayları ile zenginleşir ve adanmışlar arasında manevi kutlamalarda neşe arayanlar vardır. Bu dini festivaller efsaneye batmış durumda ve genellikle tanrıların ruhlarının sahip olduğu savaş arabaları ve maskeli dansçılar ile bir gösteri. 

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Durbar (Saray) Meydanı, eski sarayın yanı sıra ahşap ve metalde mükemmel işçiliğe sahip bir dizi pagoda tarzı tapınak ile şehrin kalbinde yer almaktadır. Yaşayan Tanrıça'nın evi yakınlardadır ve ünlü Freak Street bir taş atımı uzaklıktadır. Günümüzde turistler, lüksden ucuz otellere, barlara ve restoranlara, seyahat acentelerine, para alışveriş merkezlerine, masaj salonlarına, gece kulüplerine, canlı müzik, yoga ve meditasyon derslerine ve daha fazlasına kadar her şeyi sunan, gelişen bir turizm bölgesine dönüşen Thamel'i tercih ediyor. Korece ila İtalyanca, Çince, Japonca, Tay dili, Hint mutfağından Meksika mutfağına kadar her türlü uluslararası yemek bir kilometrekare içinde mevcuttur. Pashupatinath, Boudha ve Swayambhu, önde gelen dini hac yerlerinden üçü Dünya Mirası Siteleridir ve mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Bu asırlık ibadet yerleri, sayısız daha küçük türbe ve sayısız festival, Katmandu'yu yaşayan bir müze haline getiriyor ve 21. yüzyılın tüm ziynetlerinin tadını çıkarırken zaman içinde yolculuk etme fırsatı da sunuyor.

10 Mart 2020 Salı

Nikaragua Rehberi

Nikaragua Hakkında 

Nikaragua


Orta Amerika isthmus'un merkezinde, Karayip Denizi (Atlantik Okyanusu) ve Kuzey Pasifik Okyanusu'nun sınırlarında bulunan bu ülke Kosta Rika ve Honduras ile sınır komşusudur ve Kolombiya ve El Salvador ile deniz sınırlarını paylaşır. Nikaragua, Orta Amerika'nın en büyük ülkesidir, 130.370 km²'lik bir alanı kaplamaktadır, buna karşılık Birleşik Krallık'ın yarısından biraz daha büyük veya New York eyaletinden biraz daha küçüktür. Ülkenin çeşitli iklimleri ve arazileri vardır, manzarası Atlantik'te geniş kıyı düzlükleri, Pasifik'teki ovalar ve orta dağlık bölgelerde iç dağlar sunmaktadır. En yüksek nokta Cerro Mogoton'un zirvesidir, belirtilen yükseklik yanlış olabilir - rakamlar deniz seviyesinden 2.094 m, 2.107 m ve 2.438 m arasında değişmektedir, ancak yine de, ülkenin en yüksek dağı olan Pico Mogoton. Nikaragua birçok göl ve volkan ile ünlüdür. Orta Amerika'daki en büyük iki tatlı su gölü, Managua Gölü ve Nikaragua Gölü orada bulunmaktadır. Ülke 6.2 milyonluk bir nüfusa sahiptir (2017'de tahminen). Başkent ve en büyük şehir Managua, ülke nüfusunun neredeyse dörtte biri şehirde yaşıyor. Konuşulan diller İspanyolca (resmi) ve Miskito, Rama, Sumo, Miskito Coastal Creole, Garifuna ve Rama Cay Creole gibi bölgesel tanınmış dillerdir.

Nikaragua Tarihi

Nikaragua


Nikaragua, Orta Amerika'nın en büyük ülkesidir. 1520'lerde İspanya'nın kolonisi olarak yerleşen Nikaragua, bağımsızlığını 1821'de kazandı. Hükümetin manipülasyonuna ve yolsuzluğa şiddetli muhalefet 1978 yılına kadar tüm sınıflara yayıldı ve Marksist Sandinista gerillalarını 1979'da iktidara getiren kısa ömürlü bir iç savaşla sonuçlandı. El Salvador'daki sol isyancılara Nikaragua yardımı ABD'nin Sandinista karşıtı karşıtı 1980'lerin çoğunda gerillalar. 1990'da ve yine 1996'da serbest seçimler Sandinistaların yenildiğini gördü. Ülke 1990'larda ekonomisini yavaşça yeniden inşa etti, ancak 1998'de Mitch Kasırgası tarafından sert bir şekilde etkilendi. ilgili ülkeler: İspanya, İngiltere

9 Mart 2020 Pazartesi

Kakadu Adası

Kakadu Adası

kakadu adası


Kakadu Adası, Avustralya'da hükümlü işgücü kullanılarak inşa edilen tek kuru rıhtımın yanı sıra hükümlülerin idaresi, hapsedilmesi ve çalışma koşulları ile ilgili binalar ve kumaş içeren bir site olarak önemlidir. Kakadu Adası aynı zamanda ülkenin en geniş ve çeşitli gemi inşa sicilini de içerir ve 19. yüzyılın ortalarından itibaren Avustralya'daki denizcilik ve ağır endüstriyel süreçler hakkındaki anlayışımızı geliştirme potansiyeline sahiptir.
Bugün Kakadu Adası'nı feribotla ziyaret etmek mümkündür.Kısa bir feribot yolculuğu ile Sidney Limanı'nın kalbinde yer alan Kakadu Adası, ziyaretçilerin tarihi simge yapıları keşfedip bir gecede kalabilecekleri tarihsel olarak önemli bir yerdir. Bölgenin Aborijin Halkı tarafından 'Wareahmah' olarak bilinen ada - eski bir hükümlü cezaevi kuruluşu ve tersane - Avustralya'nın en büyük görsel sanatlar etkinliği olan Sydney Bienali'nden her şeye ev sahipliği yapan popüler bir sanat ve eğlence mekanı olarak ortaya çıktı. müzisyenler Lorde ve Justin Bieber tarafından canlı performanslar. 

Kakadu Adası Hakkında

kakadu adası


Kakadu Adası'nın yıl boyunca sunduğu olanaklar arasında miras konaklama, deniz kenarında bir kamp alanı, her yaş için turlar, panoramik liman manzaralı sakin piknik noktaları ve iki lisanslı kafe bulunmaktadır: Societé Overboard ve Marina Café and Bar. Ayrıca, adanın miras binaları ve farklı arazileri, ziyaretçilere bu büyüleyici destinasyonun karmaşık ve katmanlı tarihi hakkında bilgi verir. Bunlar arasında, on diğer 10 Avustralya Hükümlü Bölgesi ile birlikte Dünya Mirası Listesine yazılan hükümlü ceza infaz kurumu da bulunmaktadır. Ne bekliyorsun? Limanın en büyük adası olan Kakadu Adası'na kaçın ve şehrin en iyi saklanan sırrını keşfedin. 

8 Mart 2020 Pazar

Darling Limanı Rehberi

Darling Limanı 

darling limanı

Sidney'in bu sahil cebinde her şey var; inanılmaz eğlence, büyüleyici müzeler, inanılmaz vahşi yaşam ve lezzetli yemek seçenekleri hemen su artı yepyeni bir gıda bölgesi. Darling Limanı, Sydney'in tam kalbinde, herkes için bir şeyler olan harika bir aile dostu yer.




Darling Limanı Yapılacak şeyler 

darling limanı


Liman konumundan en iyi şekilde yararlanın ve bir Sydney Harbour gezisine atlayın ya da Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi'ndeki uzun gemilerden birini keşfedin. Daha az aktif ve daha fazla zen arıyorsanız, sakin bir sığınak olan Çin Dostluk Bahçesi'ne gidin. Yürüme mesafesinde dört cazibe merkezi ile çocukları eğlendirmek kolaydır. Madame Tussauds balmumu müzesinde en sevdikleri yıldızlarla selfie çekebilir, SEA LIFE Sydney Aquarium'da dugonglarla tanışabilir, WILD LIFE Sydney Hayvanat Bahçesi'nde koalalara yaklaşabilir veya Darling Quarter Kids Playground'da biraz enerji yakabilirler. Tiyatrodan konserlere kadar her şeye ev sahipliği yapan bir kongre, sergi ve tiyatro kompleksi olan ICC Sydney'de birinci sınıf gösterileri görebilirsiniz. Darling Limanı ayrıca Tumbalong Park'ta yıl boyunca çeşitli yemek ve kültür festivalleri düzenliyor, neler olduğunu görmek için heyecan verici etkinlikler takvimine göz atın.




Darling Meydanı Restoranları


Darling Meydanı yeni bir yemek bölgesi, sadece Tumblaong Bulvarı'nı iki dakika boyunca parktan kalınlıklarına kadar takip edin. 8Bit'teki hamburgerlerden Gyradiko'daki jiroskoplara, Spicy Sichuan'da Asya'ya ve Japon / Scandi café Edition Coffee Roasters'a kadar bir dizi gıda satıcısı var. Diğer yiyecek ve içecek deneyimleri arasında hediyelik eşya dükkanları ve moda butikleri bulabileceğiniz sahil restoranları, açık hava kafeleri ve Cockle Bay boyunca uzanan popüler barlar, King Street Rıhtımı ve Harborside yer alır. Ve geceyi korkak gece kulüplerinde de dans edebilirsiniz.

6 Mart 2020 Cuma

Angola Hakkında

Angola Konumu

angola


Angola, Güney Afrika'nın batı kıyısında bir ülke için sanal bir rehber. Angola, batıda Atlantik Okyanusu, güneyde Namibya, kuzeyde Kongo Demokratik Cumhuriyeti (eski Zaire) ve doğuda Zambiya ile sınırlanmıştır. Exclave eyaleti Cabinda, Angola'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin bir diliyle ayrılmıştır ve ayrıca Kongo Cumhuriyeti ile sınır komşusudur. Angola, Portekiz'in büyüklüğünün yaklaşık 14 katı, ülkenin eski sömürge gücü ya da ABD Teksas eyaletinin iki katından biraz daha az olan 1,246,700 km²'lik bir alanı kaplar. Angola'nın nüfusu 24.4 milyon kişidir (nüfus sayımı 2014). En büyük şehri ve ulusal başkenti Luanda'dır. Konuşulan diller Portekizce (resmi) ve Kikongo, Kimbundo, Tchokwe, Umbundo ve diğerleri gibi birkaç Bantu dilidir. Exclave eyaleti Cabinda, Angola'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin bir diliyle ayrılmıştır ve ayrıca Kongo Cumhuriyeti ile sınır komşusudur.

Angola tarihi

angola


İç savaş, Angola'da 1975'te Portekiz'den bağımsızlıktan bu yana bir norm olmuştur. Hükümet ile Angola'nın Toplam Bağımsızlığı Ulusal Birliği (UNITA) arasında 1994 yılında imzalanan barış anlaşması, eski UNITA isyancılarının hükümete ve silahlı kuvvetlere entegrasyonunu sağlamıştır. 1997 yılının Nisan ayında bir ulusal birlik hükümeti kuruldu, ancak 1998'in sonlarında ciddi bir savaş başladı ve yüz binlerce insanı evsiz bıraktı. Geçtiğimiz çeyrek yüzyıl boyunca savaşta 1,5 milyona kadar hayat kaybedilmiş olabilir. Jonas SAVIMBI'nin ölümü ve UNITA ile ateşkes ülkeye iyi gelebilir. Başkan DOS SANTOS (1979'dan beri göreve başladı) 2010 yılında yeni bir anayasa yaptı ve 2012'de yapılan seçimler onu tekrar cumhurbaşkanı olarak gördü. Angola, 2015-16 dönemi için BM Güvenlik Konseyi'nde daimi olmayan bir yer aldı. Mart 2015'teki bir makalede New York Times şunları yazdı: "Bu, petrol, elmas, Porsche kullanan milyonerler ve açlıktan ölen bebeklerle dolu bir ülke. 

5 Mart 2020 Perşembe

Mozambik Gezisi


Mozambik Sahilleri

mozambik


Mozambik kıyı şeridi, Ponta d'Ouro'nun rüzgârlı kumullarından uzak kuzeydeki takımadalara ve avuç içi saçaklı plajlara kadar Afrika'nın en uzun ve en çekici yerlerinden biridir. Büyülü Mozambik Adası ve büyüleyici İbo da dahil olmak üzere sayısız ada var. Ülkenin tarihi ve kültürü denize bağlıdır ve çoğu ziyaretçi zamanlarını sahil boyunca geçirir, bir plajdan veya adadan diğerine seyahat eder. İçeride, göl kıyısından yükselen yemyeşil dağların arka planıyla Malavi Gölü'nün altın kumları, Güney Afrika seyahat güzergahlarında bir fikstür. Kültürler Nereye giderseniz gidin, Güney Afrika yaşamının günlük güzelliğine, gerçeklerine ve canlılığına dalın ve toplum temelli turizm fırsatlarından yararlanın. 

Mozambik Kültür-Turizm Etkinlikleri

mozambik


İngilizce konuşulan Zambiya ve Malawi'de yerel kültüre genellikle kolayca erişilebilir ve her iki ülke de çok sayıda kültürel-turizm etkinliği sunmaktadır. Mozambik'te, marrabenta'nın titreşimli ritimleri efsanedir. Maputo'nun yerel yürüyüş turları ile tamamlanan mükemmel dans ve kültürel sahneleri, bu ve diğer müzik tarzlarını tanımak için iyi bir atlama noktası sağlar. Boyunca bölgeyi ziyaretinizi unutulmaz kılacak Zambyalılar, Malaviyalılar ve Mozambiklerle karşılaşacaksınız. Açık alanlar, engebeli çalı içi ve muhteşem sahil şeridi (hem Hint Okyanusu boyunca hem de Malavi Gölü kıyılarında) bu bölgeyi ziyaret ederken hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacaksınız. Kültürlerin ve dillerin renkli karışımı  güney Mozambik'teki Shangaan'ın selamlamalarından Zambiya'daki Bemba'nın melodik ifadelerine kadar baştan ayağa etkileneceksiniz. Afrikaya gezi yapmak niyetindeyseniz mozambik mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

4 Mart 2020 Çarşamba

St David Katedrali Galler


St David Katedrali Hakkında Bilgiler

St David katedrali




İçi boş ve yüksek duvarların arkasında saklanan St David Katedrali kasıtlı olarak mütevazi. Vadi alanı, kilisenin Sakson akıncıları tarafından gözden kaçması umuduyla boşuna seçildi, ancak en az yedi kez arandı. Yine de, onu kasabadan ayıran kapı evinden geçtiğinizde ve taş duvarları ortaya çıkıyor, çağdaşlarından biri gibi heybetli. ayrıntılar Çakıl Taşları Siteyi ziyaret etmek için uygun saatler: 08:30 - 18:00 Pzt-Cmt, 12.45-17:30'dur. 6. yüzyıldan kalma bir şapel üzerine inşa edilen bina, esas olarak 12. ila 14. yüzyıllardan kalmadır. Binayı stabilize etmek için 19. yüzyılda Sir George Gilbert Scott (Londra'nın Albert Anıtı ve St Pancras'ın mimarı) tarafından kapsamlı çalışmalar yapıldı. Dört sivri mor taş kulesi ile kendine özgü batı cephesi bu dönemden kalmadır. İçindeki atmosfer büyük antik çağlardan biridir. Ne zaman katedralin hayatta kalan en eski parçası olan nave girerken, ilk göreceğiniz şey eğimli zemin ve yarım daire şeklindeki Norman Romanesk kemerlerin birbirine bağladığı masif, morumsu gri sütunların dışa doğru eğilmesidir. Yukarıdaki kolye ile süslenmiş zengin bir oyma 16. yüzyıl meşe tavan. Nefenin en ucunda, ortaçağ bir piskopos gibi giyinmiş bir St David heykeli taşıyan ve Piskopos Henry de Gower'ın (1347 öldü) mezarını içeren, ince oyulmuş bir 14. yüzyıl Gotik pulpitum (ekran) vardır. Piskopos Sarayı inşa edildi.


St David Katedrali Ayrıntıları

St David katedrali


Pulpitumun ötesinde muhteşem koro var. 16. yüzyılın yanlış koltuklarında (koltukların altında) yaralı oyma figürlere mutlaka göz atın. Yukarıdaki renkli boyalı fener kulesine bakmayı unutmayın (duvarları çevreleyen çelik bağlantı çubukları, yapıyı bir arada tutmak için 19. yüzyılda kuruldu). Koro ve yüksek sunak arasında tüm bu dini hacların nesnesi var: St David ve St Justinian kemiklerini içeren bir tapınak. Reformasyon sırasında tahrip edildi, 2012'de restore edildi ve yeniden tasarlandı, sanatçı Sara Crisp tarafından beş yeni Bizans tarzı simge ile süslendi. Nefenin kuzey duvarından erişilen Hazine, değerli metaller ve taşlardan yapılmış kıyafetler ve dini gereçler sergiliyor. En değerli 1505'e kadar olan komşu kütüphanedeki (giriş £ 1) hazineler de değerlidir. Katedralin arkasına doğru, 16. yüzyılın başlarından kalma muhteşem bir kemer tonozlu tavan ve ışık dolu Lady Şapeli ile ayırt edilen düşük ışıklı Holy Trinity Şapeli var. Güney Galler prenslerinin en büyüğü Lord Rhys ap Gruffydd ve oğlu Rhys Gryg'in katedrale gömüldüğü bilinmektedir, ancak güney koro koridorundaki etkileri sadece 14. yüzyıldan kalmadır. Katedralin erken rektörü Galler'deki Gerald'ın burada bir mezar taşı var, ancak akademisyenler aslında Lincoln Katedrali'ne gömüldüğünü söylüyor. Ağustos ayında Pazartesi günü 11.30 ve Cuma günü 14.30'da saatlik rehberli turlar düzenlenmektedir; diğer zamanlarda, turlar önceden düzenlenebilir.

2 Mart 2020 Pazartesi

Avila, İspanya

Avila, İspanya

Avila

Dev kayalar ile çevrili rüzgarlı bir platonun ortasında, arka planda Sierra de Gredos ile Ávila, Game of Thrones'da yer almayacak duvarlı bir masal kasabasıdır. 1090 yılında kasabanın Moors'tan geri kazanılmasından kısa bir süre sonra, tahminen 1.900 inşaatçının istihdamı sayesinde sadece 9 yıl içinde crenulated duvarlar inşa edildi. Duvarların dokuz kapısı ve 88 silindirik kulesi bir araya gelerek onları İspanya'ya özgü hale getiriyor - Hıristiyanların başka yerlere adapte ettiği Mağribi savunma mimarisinden oldukça farklılar. Uzaktan bakıldığında en dikkat çekicidirler; en iyi manzaralar (ve fotoğraflar) için, Adaja Nehri'ni geçin, Carretera de Salamanca'dan sağa dönün ve "Dört Yazı" olarak bilinen bir haçı çevreleyen bir pilasterin anıtına yaklaşık 250 metre kadar yokuş yukarı yürüyün.

Avila, İspanya

Avila Hakkında

Duvarlar Ávila'nın Orta Çağ boyunca gücünü yansıtıyor. Alfonso VI döneminde, çoğu asil olan Hıristiyanlar tarafından doldurulmuş olan kasaba, Şövalyelerden Ávila olarak bilinmeye başladı. Toledo'daki Carlos V mahkemesine asaletin kademeli olarak ayrılmasıyla 15. yüzyılın başında düşüş yaşandı. Ávila'nın şöhreti büyük ölçüde St. Teresa'dan kaynaklanıyordu. 1515 yılında Yahudi kökenli asil bir ailede dünyaya gelen Teresa, hayatının çoğunu Ávila'da geçirdi, bir manastırlar ve her yerde bulunan yemas (şekerlenmiş yumurta sarısı) bıraktı, aslında yoksullara ücretsiz dağıtıldı ve şimdi turistlere yüksek fiyatlar sattı . Ávila iyi korunmuş, ancak özellikle soğuk havalarda biraz üzgün ve sert hissedebilir. Ancak, sessizliği Ekim ayında Fiestas de la Santa Teresa sırasında ortadan kaldırıldı; hafta boyu süren kutlamalar ışıklı dekorasyonları, geçit törenlerini, sokaklarda şarkı söylemeyi ve dini gözlemleri içerir.