12 Mart 2020 Perşembe

Viyana Gezi Rehberi

Viyana Rehberi

viyana

Avrupa'nın kültürel başkenti olarak da tanımlanan Viyana, eşsiz cazibesi, canlılığı ve yetenekleri olan bir metropoldür. Üstün altyapıya sahiptir, temiz ve güvenlidir ve Avrupa'nın bu harika bölümünü keşfetmek için isteyebileceğiniz tüm ilhamlara sahiptir.2 milyondan fazla nüfusuyla Avusturya'nın başkenti Viyana, Tuna Nehri kıyısında yer almaktadır. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını Viyana'yı Avusturya'nın en popüler kentsel turizm merkezi haline getirdi. Avusturya'nın iklimi genellikle ılımandır ve dört farklı mevsimi güvenilir bir şekilde takip eder. Ortalama yaz sıcaklıkları 20 ° C ile 30 ° C arasında değişmektedir, ortalama kış sıcaklıkları yaklaşık 0 ° 'dir. Viyana romantik bir imparatorluk şehridir. Viyana romantik bir çizgi ya da tarihe ilgi duyan herkes için bir rüya şehridir. Gezi olanakları bolca bulunacaktır. Dar, ortaçağ sokaklarında veya imparatorluk meydanlarında dolaşın, Sissi ve İmparator Franz Josef'in izinden Schönbrunn Sarayı veya İmparatorluk Sarayı'nı (Hofburg) görüntüleyin ve Ring bulvarı boyunca görkemli mimariye hayran kalın. Modern bir şehrin konforuna ve altyapısına sahip olan tarihe batmış bir atmosferden ilham alın.

Viyana Kültür Şehri

viyana

Viyana, canlı ve çok çeşitli kültürel cazibe merkezlerine sahiptir. İster klasik ister deneysel tiyatro, film ya da dans festivalleri, opera ya da operet ya da sergiler ve konserler olsun - ne zaman ve ne kadar süre kalırsanız kalın, keşfetmeniz için heyecan verici bir şey olacağından emin olabilirsiniz. Ya da zevkiniz o kadar kültürel olarak rafine değilse, Viyana'nın ünlü kahve evlerinden birini veya geleneksel şarap tavernalarını ("Heurige") ziyaret edin ve ünlü mutfak spesiyaliteleri ile çalışın. 

Viyana Müzik Şehri 


Viyana yüzyıllardır müzikle eş anlamlıdır ve Mozart, Beethoven, Schubert ve Johann Strauss'a ev sahipliği yapmıştır. Bu olağanüstü müzik mirası günümüze kadar korunmuştur. Wiener Philharmoniker dünyanın en iyi orkestralarından biridir, Viyana Erkek Korosu turneye çıktığı her yerde başarılıdır ve Viyana Konservatuarı tüm müzik dallarında sayısız uluslararası ödül kazanmıştır. Yine de Viyana genç insanlar için canlı bir sahneye sahiptir - müziği seviyorsanız, Viyana'dan kar elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Viyana - Sanat Şehri: Yüzyıllar boyunca Viyana her zaman dünyaca ünlü sanatçıları üretti ve besledi. Sanatsever hükümdarlar ve hükümdarların bir araya gelme tutkusu Viyana'yı mükemmel bir hazine haline getirdi. Örneğin Güzel Sanatlar Müzesi, paha biçilmez sanat eserlerini barındıran dünyanın en büyük ve en seçkin müzelerinden biridir. Viyana'da nereye giderseniz gidin sanat size eşlik ediyor - bazı metro istasyonları bile listelenen mülkler (Otto Wagner tarafından tasarlanan zarif, süs Jugendstil tarzı nedeniyle)! Ve Viyana, edebiyatı ile ilgili olarak eşsiz lezzetlidir. Sonuçta, dünyanın başka neresinde kendi "kahve evi literatürü" olan bir şehir bulacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder