19 Mart 2020 Perşembe

Llanberis, Galler


Betws-y-Coed gibi Llanberis de Snowdonia Ulusal Parkı'nı ziyaret edenlerin odak noktasıdır.

Llanberis Geçidi

Llanberis Geçidi

Llanberis kasabası, parkın en yüksek dağlarını kesen ve kaya tırmanışçıları arasında popüler olan levhalarla kaplı kayalık Llanberis Geçidi'nin eteklerindeki ikiz göllerin yanındadır. Geçidin üstünden yollar var, ama deneyimsiz olanlar için gidiş olabilir. Herhangi bir yürüyüşe başlamadan önce yerel tavsiye isteyin.

Llanberis Caernarfon Kalesi

Llanberis Caernarfon Kalesi

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Caernarfon Kalesi'nin korkunç, görkemli kütlesi Seiont Nehri'nin suları üzerinde beliriyor. 1283'te Galli'ye boyun eğme kararlılığının bir sembolü olarak Edward I tarafından dikilen bu somurtkan duvarlar tarafından çok sayıda kanlı karşılaşmaya tanıklık edildi. Kalenin kuleleri, Edward I'in diğer kalelerinden farklı olarak, çokgen ve farklı renkte taş bantlarıyla desenli. 1284'te hükümdar Galce tahtını çalmak için bir plan düşündü. Welsh şeflerinin yabancı prensleri kabul etmeyeceğini bilen Edward, İngilizce bilmeyen bir hükümdar atamaya söz verdi. Edward, bebek oğlunu toplanan şeflere "İngilizce bilmeyen, Galce topraklarında doğmuş ve ilk sözleri Galce konuşulan" prensleri olarak sundu. Rusçuk işe yaradı ve o gün Galler soyunun ilk prensi yaratıldı. Kraliçe Kulesi'nde bir müze, yerel alay olan Kraliyet Galli Fusiliers tarihini gösterir. Kale, Llanberis'in 12 mil batısındaki Caernarfon kasabasındadır.

Llanberis Snowdon Dağ Demiryolu

Bölgenin en ünlü cazibe merkezlerinden biri, pist ve pinyon Snowdon Dağ Demiryolları'dır ve pistlerinin bazıları heyecan verici derecede dik bir sınıftadır. 3.560 fit yüksekliğindeki Snowdon -Welsh'teki Yr Wyddfa- İskoçya'nın en yüksek zirvesidir ve 840 mil karelik milli parkın içinde yer alır. Hava izin verirse, trenler zirveye kadar gider; açık bir günde, yaklaşık 90 mil uzaklıktaki İrlanda'daki Wicklow Dağları'na kadar görebilirsiniz. İki tip trene binebilirsiniz: Modern dizel tahrikli versiyon ya da restore edilmiş vagonlar ve çalışan buhar motoru ile birlikte yepyeni "miras" versiyonu. Mart ortasından mayıs ortasına veya şiddetli rüzgar dönemlerinde yolculuk kısalır, böylece zirveye kadar ulaşamazsınız; eğer öyleyse, biletler birkaç kilo daha ucuzdur. Biletler yoğun günlerde erken satış yapabilir, bu nedenle önceden rezervasyon yapmayı deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder