9 Mart 2020 Pazartesi

Kakadu Adası

Kakadu Adası

kakadu adası


Kakadu Adası, Avustralya'da hükümlü işgücü kullanılarak inşa edilen tek kuru rıhtımın yanı sıra hükümlülerin idaresi, hapsedilmesi ve çalışma koşulları ile ilgili binalar ve kumaş içeren bir site olarak önemlidir. Kakadu Adası aynı zamanda ülkenin en geniş ve çeşitli gemi inşa sicilini de içerir ve 19. yüzyılın ortalarından itibaren Avustralya'daki denizcilik ve ağır endüstriyel süreçler hakkındaki anlayışımızı geliştirme potansiyeline sahiptir.
Bugün Kakadu Adası'nı feribotla ziyaret etmek mümkündür.Kısa bir feribot yolculuğu ile Sidney Limanı'nın kalbinde yer alan Kakadu Adası, ziyaretçilerin tarihi simge yapıları keşfedip bir gecede kalabilecekleri tarihsel olarak önemli bir yerdir. Bölgenin Aborijin Halkı tarafından 'Wareahmah' olarak bilinen ada - eski bir hükümlü cezaevi kuruluşu ve tersane - Avustralya'nın en büyük görsel sanatlar etkinliği olan Sydney Bienali'nden her şeye ev sahipliği yapan popüler bir sanat ve eğlence mekanı olarak ortaya çıktı. müzisyenler Lorde ve Justin Bieber tarafından canlı performanslar. 

Kakadu Adası Hakkında

kakadu adası


Kakadu Adası'nın yıl boyunca sunduğu olanaklar arasında miras konaklama, deniz kenarında bir kamp alanı, her yaş için turlar, panoramik liman manzaralı sakin piknik noktaları ve iki lisanslı kafe bulunmaktadır: Societé Overboard ve Marina Café and Bar. Ayrıca, adanın miras binaları ve farklı arazileri, ziyaretçilere bu büyüleyici destinasyonun karmaşık ve katmanlı tarihi hakkında bilgi verir. Bunlar arasında, on diğer 10 Avustralya Hükümlü Bölgesi ile birlikte Dünya Mirası Listesine yazılan hükümlü ceza infaz kurumu da bulunmaktadır. Ne bekliyorsun? Limanın en büyük adası olan Kakadu Adası'na kaçın ve şehrin en iyi saklanan sırrını keşfedin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder