24 Mart 2020 Salı

Gana Rehberi

Akra, Gana

Gana

Gana, Afrika seyahatine açılan bir kapıdır. Ülkeye ilk kez gelen ziyaretçiler, turistlerin ayaklarını bulmasına yardımcı olmak isteyen dost canlısı yerli halkları keşfedecek ve Gana organize turlar için iyi bilinmediği için bu nezaket çok kullanışlı. Dışarı çıkın ve keşfedin: ovalar, ormanlar, yaylar, mağara sistemleri, dağlar, haliçler, vahşi yaşam parkları ve doğa rezervleri çeşitli coğrafyayı oluşturur; kaleler, kaleler ve limanlar 560 km (350 mil) sahili kaplar; ve şehirler atlamalı bir gece hayatı ve Batı Afrika’nın en büyük kamu pazarlarından birini sunuyor.

Akra, Gana

Başkent, tarihi mekanların, el sanatları pazarlarının, tropik bahçelerin, güzel plajların ve çağdaş mimarinin hoş bir karışımıdır. Bölgenin ekonomik ve idari merkezi olarak uluslararası ziyaretçileri cezbetmektedir ve otel, restoran ve gece kulüpleriyle çeşitli nüfusa hizmet vermektedir. Afrika kültürü el sanatları pazarlarında ve sanat merkezlerinde ve sokak seyyar satıcılarının ürünlerinde her zaman görünür. Şehrin çoğu güvende hissediyor, ancak artan göç daha gecekondu kasabalarına ve stresli hizmetlere yol açtı.

Akra Bağımsızlık Meydanı

Akra Bağımsızlık Meydanı

Birçok anıt, bu kompleksin üç çarpıcı yapısının kanıtladığı gibi, bu Afrika ulusunun sömürgecilerden kurtulma mücadelesini işaret ediyor. Ülkenin ilk cumhurbaşkanı Kwame Nkrumah tarafından 1900'lerin ortalarında aydınlatılan Afrika Kurtuluş Alevi hala burada yanıyor. Bağımsızlık Kemerinde hayret edin. Kara Yıldız Anıtı, Gana’nın şöhretini Afrika kurtuluşunu temsil eden yıldız olan "Afrika Kara Yıldızı" olarak onurlandırdı. İronik olarak, bölge özgürlüğe bir övgü olsa da, Cumhurbaşkanı Nkrumah, Kraliçe II.Elizabeth'in ziyaretini onurlandırmak için meydanı görevlendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder