14 Mart 2020 Cumartesi

Brienz, İsviçre

Brienz, İsviçre

Brienz Hakkında

Ahşap oymacılığı ile ünlü dünyadaki romantik sahil köyü Brienz, teknenin yanı sıra araba ile seyahat eden insanlar için favori bir duraktır. Çeşitli esnaf dükkanları, her yerde bulunan, kazanan basitçe inek figürlerinden ince modellenmiş Doğuş figürlerine ve Wilhelm Tell'in Hümmel benzeri portrelerine kadar değişen yerel malları sergiliyor. Brienz aynı zamanda 17. yüzyıldan kalma en sevimli evlerinin (kentin batı ucunda, kilisenin yanında) bulunduğu geleneksel Oberland mimarisinin bir vitrinidir.

Brienzer-Rothorn Bahn

Brienzer-Rothorn Bahn

İsviçre'nin buharla çalışan son dişli çarkı, Brienz sahilinden, Kasabanın 700 metre yukarısındaki Brienzer-Rothorn'un zirvesine kadar uzanıyor. Yolculuk bir saat sürüyor ve gölün muhteşem manzaralarını sağlamak için büyük sarp zirvelerin altında ve yemyeşil çayırlardan geçiyor. (Kasaba şimdiye kadar aşağıda olacak, tüm gezi sahte olmadığını hatırlamak için resimlere ihtiyacınız olacak.) Üstte bir restoran, en iyi manzarayı bir terasta iyi çorba ve sandviç hizmet vermektedir. Trenler saatte yaklaşık bir kez kalkmaktadır, ancak yoğun saatlerde uzun bekleme sürelerinden kaçınmak için, seyahatinizi yapacağınız gün önceden biletinizi satın alın.

İsviçre Ballenberg Açık Hava Müzesi, Brienz

Brienz'in hemen doğusundaki küçük bir caddede yer alan bu muhteşem açık hava sergisinde, İsviçre'nin hemen her bölgesinden 100'den fazla tipik ev sergileniyor. Çayırları süslemek 19. yüzyıl ahırları, pastel kepenkli evler, antika dantel dükkanları, geleneksel tuhafiyeler ve özenle yeniden inşa edilmiş dağ evleri. Bahçeleri ve çiftlik hayvanlarını bile yazmak doğrudur. Eğirme, dövme ve dantel yapımı orijinal aletler kullanılarak gösterilmiştir. Hofstetten ve Brienzwiler köyleri arasındaki yerleşim birçok dönüm arasında değişir ve burada en az yarım gün kolayca geçirebilirsiniz. Toplu taşıma ile Brienz veya Brünig'e giden trene binin ve Ballenberg'e kısa bir otobüs yolculuğu yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder