22 Mart 2020 Pazar

Aswan Gezisi

Aswan Çarşısı

Aswan Çarşısı

Bu günlerde, geçmişte olduğu gibi burada taze fil dişleri bulamazsınız, ancak bu hala Nubia müziği ile dolu canlı, renkli bir pazar yeri - gündüz turistler, gece Mısırlılar. Sharia el Souk olarak da bilinir.

Corniche'den doğuya birkaç blok ilerleyin veya tren istasyonundan başlayın. Geniş, trafiksiz cadde boyunca yürürken, burada Kahire'den daha iyi pamuklu kumaşlar bulabilirsiniz - düz beyaz veya Afrika veya firavun tasarımlarıyla basılmıştır (metre başına yaklaşık E11 £, bir avludan biraz daha uzun). Hazır satın alımlar arasında galabeyyas (pamuklu gömlek, £ E140), masa örtüleri (£ E120) ve günün sıcağında kullanışlı olan basit, ince beyaz pamuklu atkılar (E45- £ E60 £) bulunur. Gerçekten yerli halk gibi alışveriş yapmak istiyorsanız, daha düşük bir seviyeye çıkan yol dışı merdivenlere dikkat edin. Bu yeraltı mağazalarındaki fiyatların sorulması, genellikle daha iyi mallardan bahsetmemek için, zor pazarlığın sizi sokakta alacağından daha az başlar. Antikalar, hançer, mücevher ve ev eşyaları gibi antika kabile eşyalarını aramalılar. Birçok Bedevi ve Nubian el yapımı halı Aswan'a giderken halılar da iyi bir seçenektir. Ne yazık ki, çoğu satıcı evin önünde en büyük kitle desenlerine sahiptir (develer veya köy sahneleri ile dekore edilmiştir) ve orijinal makaleyi istemeniz gerekir - bir ilgi beyan ederek pazarlık fişlerinizden birini verin. Çay içmek için bir kafede durun ve trafik akışını izleyin.

Aswan Kitchener Adası

Aswan Kitchener Adası

Bitkiler Adası olarak da bilinen Kitchener's Island'ın adı, 20. yüzyılın başında Sudan'daki kampanyaları, Mısır'daki Başkonsolos rolü ve egzotik ağaçlar ve bitkiler sevgisi ile tanınan Lord Horatio Kitchener'ın adını aldı. Adanın bahşettiği büyüleyici botanik bahçesi, ikincisinin kanıtıdır ve kuşlar sadece onu sever. Halka açık bir feribot sizi E1 £ karşılığında buraya götürecektir, ancak aynı zamanda yaklaşık E15 £ için özel bir felucca kiralayabilmelisiniz - sadece bir fiyat üzerinde önceden pazarlık yaptığınızdan ve felucca kaptanının geri dönüp sizi almayı bildiğinden emin olun. kararlaştırılan bir zamanda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder