13 Mart 2020 Cuma

Bükreş Gezi Rehberi

Bükreş Rehberi

bükreş


Bükreş hakkında Romanya'nın başkenti Bükreş, ülkenin en büyük şehri ve siyasi, idari, ekonomik, finansal, bankacılık, eğitim, bilim ve kültür merkezidir. 500 yıldan daha uzun bir süre önce belgelendirilmiş bir başkenti olan Bükreş, bugünlerde yaklaşık iki milyon nüfuslu bir canlandırma tarafından canlandırılıyor. Zaman geçmişin kokusunu korudu ve hiç bitmeyen hikayelere gömdü. Örneğin, Manuc’un Hanı Bükreş’in eski hanlarının en iyi korunmuş yeridir. Seyahat eden tüccarlara sığınmak için 1808 civarında inşa edilmiştir. Han aynı zamanda Bükreş’in tarihi binasından biridir. Emanuel Marzaian adında etkili bir Ermeni (sahibi Manuc Bey olarak bilinir, bu nedenle yerin adı), 1812'de Rus-Türk savaşını sona erdiren ve Rusya tarafından Bessarabia'nın kazanılmasıyla sonuçlanan anlaşmanın imzalanmasını önerdi. Antlaşma Bükreş Antlaşması (1812) olarak bilinir.

Bina, Osmanlı İmparatorluğu'nun her yerinde yaygın olan kervansarayların öne çıkardığı iki katmanlı galeriye sahiptir. Bugün, Manuc’ın Hanı otel-restoran ve winecellar olarak işlev görmektedir. Lipscani bölgesi Bükreş'in kalan en eski kısmıdır ve “tarihi merkez” olarak bilinir. Bu bölge, orta çağdan 20. yüzyılın sonlarına kadar Bükreş’in en önemli ticaret bölgesiydi. Ayrıca, prens burada mahkemeye sahipti - kalıntılar bugün Fransız Caddesi'nde görülebilir. Muhtemelen tarihi ve gece hayatı için daha fazla ünlenmiş olsa da, Bükreş'in Eski Kent bölgesi aslında yemek için bazı mükemmel yerlere ev sahipliği yapıyor: hem üst düzey, iyi yemek işletmelerinin yanı sıra kebaplar ve take-away. 

Bükreş Gezi Turu

bükreş


Şehrin eski merkezindeki cazibe merkezlerinin çoğu, Strategica konferansında katılımcılara sunulan Bükreş Gezi Turu'nda yer alıyor. Bugün şehir, özgünlük ve çekicilik gösteren neoklasik tarzda eski ve yeni, geleneksel ve modern bir karışımdır. Online dergisi slate.fr tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2012 yılında Bükreş, Avrupa'nın fiyatı, şehirdeki öğrenci sayısı ve öğrenci sayısı gibi çeşitli kriterleri dikkate alarak Avrupa'nın en havalı şehirleri arasında ikinci sırada yer aldı. turistlerin ve sakinlerin eğlenebileceği semtler.Halk Evi olarak da adlandırılan Parlamento Sarayı, 1984-1989 arasında inşa edilmiş ve 265.000 m2'lik iç yüzeyi kaplamaktadır ve bu da onu Avrupa'daki en büyük idari yapı ve Washington'daki Pentagon binasından sonra dünyanın en büyük ikinci inşaatı yapmaktadır. 

Dünyanın en ilginç etnografik parklarından biri olan Köy Müzesi, açık havadaki müze, 1936'da Dimitrie Gusti tarafından kuruldu ve ülkenin tüm bölgelerinden ev örnekleri topladı. Romanya Athaeneum - Bükreş, Romanya'nın merkezinde bir konser salonu ve Romanya başkentinin bir dönüm noktası. Binanın projeleri C. Baicoianu'nun yardımıyla Albert Galleron (Fransa) tarafından yapıldı ve Şubat 1888'de göreve başladı ve şu anda “George Enescu” Filarmoni ve George Enescu uluslararası müzik festivaline ev sahipliği yaptı. Fransız mimar Paul Gottereau'nun planından sonra ve varis Prens Ferdinand'ın daimi ikametgahı olarak 1893'te inşa edilen “Cotroceni” Sarayı şu anda Romanya Cumhurbaşkanı'nın ikametgahı. Romanya Ortodoks Patrikhanesi Katedrali - 1658'de tamamlandı, Romanya Ortodoks Kilisesi'nin görkemli merkezidir. Cephe Brâncovenesc tarzındadır. Zafer Kemeri - 1 Aralık 1936'da hizmete giren 27 m yüksekliğindeki anıt, aynı zamanda 1918 Romanya eyaletleri Birliği'ni kutlayan Birinci Dünya Savaşı sırasında Rumen askerlerinin mücadelesini anlatıtyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder