28 Mart 2020 Cumartesi

Volubilis Görülecek Yerler

Volubilis Caracalla Kemeri

Volubilis Caracalla Kemeri

Verimli ovalardan ve zeytinliklerden yükselen Volubilis'in etkileyici zafer kemeri, antik Roma bölgesinin merkez noktasıdır. Sadece doğu tarafında dekore edilmiş, İmparator Aurcalus'un gücünü kutlamak için Marcus Aurelius Sebastenus tarafından inşa edilen mermer sütunlarla desteklenmektedir.

Dionysus and the Four Seasons, Volubilis 

Decumanus Maximus boyunca, caddenin kenarındaki küçük alanlar dükkan tezgahları tutarken, solda 10 ve sağda sekiz olan konaklar her iki tarafı da kapladı. Dionysos ve Dört Mevsim evi Decumanus Maximus'un yaklaşık yarısında; Dionysos'u Ariadne'yi uykuda keşfetmeyi tasvir eden sahnesi, sitenin en muhteşem mozaiklerinden biridir.

Volubilis Orpheus Evi

Volubilis Orpheus Evi

Roma kalıntılarının en önemli evlerinden biri, yerleşim bölgesindeki en büyük ev olan Orpheus Evi'dir. Üç dikkat çekici mozaik, liresi, iyi şansı simgeleyen dokuz yunus ve deniz atı çizilmiş arabasında Amphitrite ile Orpheus büyüleyici hayvanları tasvir ediyor. Gallienus halk Hamamları'nı ve Capitol'un bağımsız Korint sütunlarını keşfetmek için buradan kuzeye gidin.

House of the Bathing Nymphs, Volubilis 

Şaşırtıcı derecede çağdaş, animasyonlu, sanatsal bir moda dışında büyüleyici bir perisi tasvir eden muhteşem zemin mozaikleri ile ünlü Hamam Perileri Evi ana caddenin sağ tarafındadır. Sondan bir önceki ev, Bacchus'un mermer kısma madalyonuna sahiptir. Aşağıdaki bir sonraki cadde boyunca güneye doğru ilerlerken ve Decumanus Maximus'a paralel olarak, keşfetmeye değer altı evden daha küçük, daha kısa bir sıra var.

Volubilis Ephebus Evi

Antik kentin en büyük konakları ve mozaikleri, Decumanus Maximus'u kasabanın genelevinden kuzeydeki Tangier Kapısı'na kadar uzanır. En ünlülerden biri, burada keşfedilen çıplak sarmaşık taçlı bronz heykel (şimdi Rabat'ta sergileniyor) için adlandırılan Zafer Kemeri'nin hemen batısında bulunan Ephebus Evi'dir. Cenacula veya ziyafet salonu, Bacchic temalarına sahip renkli mozaiklere sahiptir. Ephebus Evi'nin karşısında, 1916'da büyük bir yemek odası olan triclinium dışındaki odalardan birinde bronz bir köpek heykelinin bulunduğu Köpek Evi yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder