31 Ocak 2020 Cuma

Tolstoy Evi Müzesi, Moskova

Tolstoy Evi Müzesi, Moskova

Tolstoy Evi Müzesi

Tolstoy, bu evi 1882'de 54 yaşında satın aldı ve burada ailesiyle birlikte dokuz kış geçirdi. Yaz aylarında Yasnaya Polyana'daki ülke mülkünü tercih etti. Buradaki yıllar özellikle mutlu değildi. Bu zamana kadar Tolstoy, Savaş ve Barış ve Anna Karenina da dahil olmak üzere önceki büyük romanlarını reddetmesine neden olan dini bir dönüşüm geçirmişti. Dönüşümü, yemek masasında bile kendini gösteren kendi aile üyeleri arasında bir kavgaya neden oldu: Tolstoy'un karısı Sofia Andreevna, oğullarıyla birlikte bir ucunda oturacak, yazar ise kızlarıyla karşı tarafta oturacaktı.

Zemin katta, çocuk yatak odalarının birçoğu ve Tolstoy'un yedi yaşındaki oğlunun 1895'te kızıl ateşten öldüğü kreş, hayatının geri kalanında yazarı rahatsız eden bir trajedi var. Ayrıca, eşinin tüm el yazmalarını titizlikle kopyalamak için kullandığı küçük masayı görebileceğiniz Tolstoys'un yatak odası yanı sıra yemek odaları ve mutfak da var.

Tolstoy Evi Müzesi, Moskova

Tolstoy Evi Hakkında

Üst katta, Tolstoys'un, küçük partileri düzenledikleri ve günün önde gelen figürlerinin çoğunu içeren konukları ağırladıkları alma odasını bulacaksınız. Köşedeki kuyruklu piyano Rachmaninoff ve Rimsky-Korsakov gibi büyükler tarafından çalındı. Bu odadayken, görevliden bir grup öğrenciyi selamlayan Tolstoy'un büyüleyici kaydını çalmasını ve ardından onun tarafından yazılan ve çalınan bir piyano kompozisyonunu çalmasını istemelisiniz. Ayrıca bu katta Asya tarzı bir den ve Tolstoy'un son romanı Diriliş'i yazdığı bir çalışma var.

Elektrikli aydınlatma ve akan su daha az asalet için bile mevcut olsa da, Kont Tolstoy her ikisini de terk etmeyi seçti ve basitçe yaşamak daha iyi oldu. Müze arzusunu onurlandırıyor ve evi orada yaşadığı gibi gösteriyor. Müzenin içinde, her odada önemini ve içeriğini açıklayan İngilizce işaretler vardır.

29 Ocak 2020 Çarşamba

Moskova Heykel ve Manastırları

MOSKOVA MININ VE POZHARSKY HEYKELI

MOSKOVA MININ VE POZHARSKY HEYKELI

1818'de heykeltıraş Ivan Martos, bu işgali 1612'de Polonyalı işgalcileri Moskova'nın dışına süren Sorunlar Zamanı'nda Kuzma Minin (zengin bir Nizhni-Novgorod kasabı) ve Prens Dmitry Pozharsky'yi onurlandırarak inşa etti. Bu iç çekişme ve dış müdahale dönemi, Çar Fyodor I'in ölümüyle yaklaşık 1598'de başladı ve ilk Romanov'un tahta seçildiği 1613'e kadar sürdü. Bu, halk tarafından finanse edilen ilk vatanseverlik anıtıydı. Kaide üzerindeki yazıtta, "Müteşekkir Rusya 1818 vatandaşı Minin ve Prens Pozharsky'ye" yazıyor. Heykel aslen meydanın ortasında duruyordu, ancak daha sonra Aziz Basil'in önündeki mevcut yerine taşındı. 2005'te, 4 Kasım, Bolşevik Devrimi'nin yıldönümünü kutlayan eski Komünist 7 Kasım tatilinin yerini alan Minin ve Pozharsky onuruna yeni bir resmi tatil seçildi.

MOSKOVA KAVRAMININ MANASTIRI (ZACHATIEVSKY MONASTYR)


Bu çalışan manastır 16. yüzyılda kurulmuş olmasına rağmen, orijinal binaların sadece redbrick Gate Kilisesi kalıntıları. Manastır, mirasçı olan son varil oğlu tarafından, bir varis (yani adı) için Tanrı'ya bir itirazda bulunacak şekilde kuruldu. O ve karısının bir oğlu olmadı ve Boris Godunov bir sonraki Rus lideri oldu. Yıldız pullu gümüş kubbeleri ve altın ağızlı saçakları olan köpüklü bir kilise, 2010 yılına kadar yeni eklenen bir ektir.

SİMGELERİN ARKASINDAKİ MANASTIR (ZAIKONOSPASSKY MONASTYR)

Manastır 17. yüzyılın başında Boris Godunov tarafından kuruldu. Rusya'nın ilk yüksek öğrenim kurumu olan Slav-Greco-Latin Akademisi, 1687'de bu binada açıldı. 1731'den 1735'e kadar bilim adamı ve şair Mikhail Lomonosov (1711-65) de dahil olmak üzere burada pek çok ünlü bilim adamı okudu. Manastırın katedrali olan Spassky Sobor, 1600-61 yıllarında Moskova Barok tarzında inşa edilmiştir. Kilisenin kulesi yenilenmeye devam ediyor, ancak iç mekan sağlam ve günlük servisler yapılıyor.a

28 Ocak 2020 Salı

Arkhangelskoye Emlak Müzesi, Moskova

Arkhangelskoye Emlak Müzesi, Moskova

Arkhangelskoye Emlak Müzesi

Bu çarpıcı toplantı, 18. yüzyılın sonunda Prens Golitsyn için Fransız mimar Chevalier de Huerne tarafından başladı. 1810'da aile zor zamanlar geçirdi ve mülkü zengin bir ev sahibine, imparatorluk tiyatrolarının bir zamanlar müdürü olan Yusupov'a ve St.Petersburg Hermitage Müzesi'ne ve çeşitli Avrupa topraklarının büyükelçisine sattı.

Mülk, Prens Yusupov'un olağanüstü sanat koleksiyonuna ev sahipliği yaptı. Koleksiyon, Boucher, Vigée-Lebrun, Hubert Robert, Roslin, Tiepolo, Van Dyck ve diğerlerinin resimlerinin yanı sıra antika heykeller, mobilya, aynalar, avizeler, züccaciye ve Çin'den oluşuyor. Paha biçilmez mobilyaların çoğu bir zamanlar Marie Antoinette ve Madame de Pompadour'a aitti. Sitenin kendisinde üretilen kumaş, çin ve cam eşyalar da var.

Arkhangelskoye Emlak Müzesi, Moskova

Arkhangelskoye Emlak Müzesi Hakkında

Allées ve gezinti yolları, kraliyet ziyaretlerini anan heykeller ve anıtlarla dolu Fransız Parkı'na giriyor. Arkhangelskoye'nin favori bir sığınak olduğu Puşkin için bir anıt da var. Parkın batı kısmında, İmparatoriçeyi adalet tanrıçası Themis olarak tasvir eden, Büyük Catherine'in Anısına Tapınak olarak bilinen ilginç bir küçük pavyon var. Sözde Yusupov, Rusya'nın imparatoriçesinin başına döndü ve tapınağı daha önce yaptırdığı bir tabloyu tamamlamak için inşa ettiği iddia edildi - biri Venüs olarak tasvir edildi, Yusupov Apollo olarak.
Ana yolun sağ tarafındaki arazi alanının dışında, 1817 yılında serf mimarı Ivanov tarafından inşa edilen Estate (Serf) Tiyatrosu duruyor. Şu anda bir müze olan tiyatro aslen 400 oturdu ve 18. yüzyılın ortalarında Rusya'da ilk ortaya çıkan ve Çar II.Kardeşler serbest bırakıldığında 1861'den sonra ortadan kaybeden Rusya'nın en büyük ve en tanınmış serf aktörlerinin eviydi. . Yaz serf tiyatrosunda, Prens Nikolai Yusupov haftalık opera performanslarının yanı sıra zengin sahne süslemeleri ile dans gösterilerini tercih etti. İyi korunmuş sahne süslemeleri Venedik sanatçısı Pietrodi Gonzaga tarafından yapılmıştır.

Ana saray yıllardır restorasyon altında ve sadece bazı odalar açık. Toplu taşımayla gitmek için Tushinskaya metro istasyonundan Arkhangelskoye durağına 541 veya 549 numaralı otobüsle veya Sanatory durağına minibüs 151 ile gidin. Araba ile oraya gitmek, shosse Novorizhskoye üzerinde batıya gidin ve emlak için işaret arayın.

26 Ocak 2020 Pazar

Sesimbra, Portekiz

Sesimbra, Portekiz

Sesimbra

Dağlar ve izole koylar ve koylarla çevrili canlı bir balıkçı köyü olan Sesimbra, lisboetas için popüler bir günlük gezi. Ve şimdi kasabaya yaklaşan yüksek katlı dairelere rağmen, ayakta kalan dar, merkezi sokakları geleneksel bir geçmişi yansıtıyor. Dahası, uzun yaz aylarında biraz kalabalıksa uzun plaj güzel ve sakin sular yüzmek için mükemmeldir (açgözlü Mavi Bayrak 2016'da burada yetiştirildi). Rıhtım 17. yüzyıldan kalma bir kale ile korunmakta ve taze balık servis eden açık hava restoranları tarafından göz ardı edilmektedir. Kıyı boyunca batıya doğru kısa bir yürüyüş sizi ağlara, çapalara ve ip bobinleriyle dolu ve balıkçı tekneleriyle dolu ana limana götürür - bu da eğlenceli açık artırmalarda yakalarını boşaltır. Şehrin kuzeybatısında bir Mağribi kalesinin tepe kalıntılarına da 40 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz - araziler deniz, plajlar ve çevredeki Serra da Arrabida'nın çenesini düşürüyor.

Sesimbra Kalesi

Sesimbra Kalesi

Şehrin yukarısında oturan Castelo de Sesimbra, 1165 yılında Dom Afonso Henriques tarafından fethedilen, ancak 1200 yılına kadar Moors'un eline düştü. Kale, Dom João IV'e kadar önümüzdeki birkaç yüz yıl boyunca önemini yitirdi ve terkedildi. 1648 yılında topçu kullanımı için uyarlanmasını emretti. Ulusal Anıt olarak sınıflandırılan 1755'teki büyük depremden sonra eski ihtişamına kavuşturmak için yeniden yapılanma yapıldı. Sesimbra'ya varmadan hemen önce parçalanan işaretleri takip edin. ve sizi doğrudan kaleye götürecek. Okyanusun ve aşağıdaki Sesimbra şehrinin inanılmaz manzaralarının yanı sıra, bir şapel, ön kulede küçük bir fotoğraf müzesi ve öğleden sonra kahvesi veya bir bagaço (açık bir Portekiz likörü) güneş battığında.

24 Ocak 2020 Cuma

Beja,Portekiz

Beja,Portekiz

Beja

İspanya ile deniz arasında, Baixo Alentejo'nun kendisini küçük bir şövalyeye yayan başlıca tarım merkezi Beja'dır. Şehrin en eski bölümünün çoğu önemli ölçüde Arap lezzetini koruyor - Portekizce öğrenciler bile yerel lehçenin Arapça özelliklere sahip olduğunu iddia ediyor - 400 yıldan fazla Mağribi işgalinin mirası.

Julius Caesar tarafından kurulan ve Pax Julia olarak bilinen Beja, daha popüler ve güzel kız kardeşi Évora'nın lehine göz ardı edilir, ancak bu, şehri keşfetmek için kendinize sahip olacağınız anlamına gelir. Aynı zamanda, bir kısmı şehrin eteklerinde modern apartman komplekslerine ve Lizbon veya Porto'da iş arayan diğerlerine taşınan sakinlerinden boşaltılan Alentejo şehir merkezinin klasik bir örneğidir. Beja’nın sokaklarında yürürken, nüfusun çoğunluğu 65'in üzerinde gibi görünüyor - geleceğe gelince akıl almaz bir fikir.

Kasabanın en ilginç anıtlarının çoğu, 19. yüzyılda halkın kilisenin egemenliğine karşı öfkesi sırasında yıkıldı. Buna rağmen, Beja'nın önemli ve değerli bir mirası vardır ve hepsi yürüyerek araştırılabilir.

Beja Kalesi

Beja'nın kalesi, duvarları ve kuleleri, Roma'nın işgalinden 19. yüzyıl Fransızları ile savaşarak şehrin tarihini tarihlendiren geniş bir tahkimat sistemidir. Orta avluya girdikten sonra, çevredeki kırların muhteşem manzarasına sahip taş bir kule olan 140 metrelik etkileyici Torre de Menagem'e kalenin surlarına tırmanın. Turizm ofisi de kale arazisinin içinde yer almaktadır.

23 Ocak 2020 Perşembe

Aveiro Şehir Turu

Aveiro Mercy Kilisesi

Plaza'nın 18. yüzyıl Igreja da Misericórdia'sının görkemli bir barok portalı var; aksi halde ayık iç duvarlar mavi-beyaz azulejos ile görkemli. Burada kıyafetleri ve diğer dini makaleleri olan küçük bir müze var. 

Aveiro Arte Nova Müzesi

Aveiro Arte Nova Müzesi

Bu müze şehrin zengin art nouveau mirasını kutlarken, asıl etkinlik, 1909 yılına dayanan türün harika gösterişli bir örneği olan Casa MajorPessoa olarak bilinen gerçek bina. Art nouveau ile süslenmiş çarpıcı el boyaması fayanslar. canlı kuşlar, çiçekler ve hayvanlar gibi motifler. Müzede ayrıca bir sanat galerisi, geçici sergi alanı ve hava karardıktan sonra şık bir kokteyl barına dönüşen şık bir çay salonu (Casa de Chá) bulunmaktadır. Daha fazlasını görmek istiyorsanız, müzede şehrin diğer dikkate değer art nouveau yapılarını tanımlayan bir harita var.

Aveiro Şehir Parkı

Huzursuz gençler için Aveiro'nunAvenidaArturRavara'daki merkezinin güneyinde yer alan büyük Parque Belediyesi, iyi donanımlı bir oyun alanına sahiptir.

Aveiro Cumhuriyet Meydanı

Praça da República'da, sivri bir çan kulesi bulunan zarif, üç katlı Câmara Belediyesi'ni (Belediye Binası) arayın. 

Ria de Aveiro

Ria de Aveiro

Rio Vouga'nın bu 45 km'lik (28 millik) hidra benzeri deltası, şiddetli bir fırtınanın nehrin okyanusa akışını engellemesi için değişen kumun değişmesine neden olduğu 1575 yılında kuruldu. Önümüzdeki iki yüzyıl boyunca, gittikçe daha fazla kum biriktikçe, şehrin refahı ve nüfusu düştü, ancak sadece bir kanal 1808'de kumulları ihlal ettiğinde iyileşti. Bugün lagün, tatlı ve tuzlu su, dar su yolları ve küçüklerin eşsiz bir kombinasyonudur. adalar. Tuz bataklıkları ve çam ormanları bölgeyi sınırlar ve okyanus tarafı kumsallarla kaplıdır. Bu sakin ortamda renkli moliceiros, sahipleri deniz yosunu hasadı yaparak incelikle süzülüyor.

22 Ocak 2020 Çarşamba

Coimbra Üniversitesi

Coimbra Üniversitesi

Coimbra Universidade Velha (Old University)

Avrupa'nın en eski akademik kurumlarından biri olan Coimbra Üniversitesi, 1290'da Lizbon'da kurulmuş ve 1537'de Coimbra Kraliyet Sarayı'na transfer edilmiştir. Hala ülkenin en önemli üniversitelerinden biridir ve şehre fiziksel olarak hakimdir (en fazla Eski şehir merkezindeki tepenin) ve sayı olarak (yaklaşık 20.000 öğrencisi vardır). Mondego'nun manzarasını görmek için avlunun uzak ucuna ve karşısındaki Convento de Santa Clara-a-Nova'ya doğru yürüyün. Avludan yükselen çift merdiven, mezuniyet zamanında renkli öğrenci alayları sahnesi olan Via Latina'yı (Latin Yolu) çerçeveleyen zarif koloniye yol açar. Çok fazla ihtişam ve törenin ortasında, doktora dereceleri, ince panelli bir tavanla kapatılan ve Portekiz krallarının bir dizi portresiyle kaplı olan Sala Tören Salonu'ndaki Sala dos Capelos'da sunulmaktadır.

Coimbra Üniversite Hakkında

Coimbra Üniversitesi

Avlunun üzerinde yükselen 18. yüzyıl saat ve çan kulesi, Coimbra'nın en ünlü yerlerinden biridir. Öğrencileri derse çağıran ve yüzyıllar önce bir gün batımından şafak sokağa çıkma yasağına işaret eden zile alaycı bir şekilde cabra (keçi; Avrupa'nın diğer bölgelerinde, özellikle Akdeniz'de yaygın olan hakaret edici bir terim ve burada ifade etmek için kullanılır) öğrencilerin mahallelerle sınırlı olma korkusu). Avlunun güneybatı köşesinde, devasa ahşap kapıları çerçeveleyen dört büyük sütunlu bir bina var: onların arkasında dünyanın en güzel kütüphanelerinden biri olan barok Biblioteca Joanina var. 18. yüzyılın başlarında inşa edilmiş olan üç göz kamaştırıcı kitap kaplı salonu ve çarpıcı trompe-l'oeil dekoratif özellikleri vardır. Burada herhangi bir zamanda izin verilen ziyaretçi sayısında kısıtlamalar bulunduğundan, biletinizin kütüphaneye bir giriş zamanı belirleyeceğini unutmayın. Modern yurtlar ve daireler olmasına rağmen, birçoğu gelenek ve bazıları ekonomik nedenlerden ötürü öğrencilerin çoğu üniversite mahallesine dağılmış eski repúblicas'ı (öğrenci kooperatifleri) tercih etmektedir. Bu ramshackle evlerinde yaşayanlar - minimum yaratık konforu ile - maliyetlerini ve ev işlerini paylaşarak, kendilerine bir aşçının tek zevkini veriyor. Konutlar, diktatörlük yıllarında Salazar karşıtı etkinliklerin ateşli alanıydı ve tarihsel olarak politik yelpazenin soluna yaslanan insanları çekiyorlardı. Repúblicas halka açık değildir, ancak bir tanesinin içine adım atmak için davetiye alabiliyorsanız, öğrenci hayatına bir göz atma fırsatını kaçırmayın. Biletler için uzun bir çizgiden kaçınmak için buraya erken gelin.

21 Ocak 2020 Salı

Porto Katedral ve Gaia Teleferiği

Se Do Porto (Porto Katedrali)

Se Do Porto (Porto Katedrali)

Aslen 12. yüzyılda Dom Afonso Henriques (Portekiz'in ilk kralı) ebeveynleri tarafından inşa edilen Porto'nun granit katedrali iki kez yeniden inşa edildi: ilk olarak 13. yüzyılın sonlarında ve yine 18. yüzyılda, Torre dos Clérigos, Nicolau'nun mimarı Nicolau Nasoni, genişlemesi üzerinde çalışmakla görevlendirilenler arasındaydı. Yenilemelere rağmen, kale benzeri bir yapı olmaya devam ediyor - ortaçağ zenginliği ve gücünün uzlaşmaz bir kanıtı. 14. yüzyıldan kalma bir gemiyi tasvir eden ve şehrin denizcilik mesleğini simgeleyen kuzey kulesinde alçak bir rahatlama olduğuna dikkat edin. İç mekanla ilgili tek istisnai şey boyuttur; Ancak iki katlı 14. yüzyıl manastırlarına girdiğinizde bina hayat buluyor. Pırıl pırıl azulejos ile süslenmiş, Nasoni'nin eklediği bir merdiven ikinci seviyeye ve dar pencerelerden ince manzaraların bulunduğu zengin bir şekilde döşenmiş bir bölüm evine götürür. Nasoni ayrıca katedralin arkasında Paço dos Arcebispos'u (Başpiskoposlar Sarayı) tasarladı; ofislere dönüştürülmüştür, böylece sadece 197 metre uzunluğundaki cephesine hayran olabilirsiniz.

Porto Gaia Teleferiği

Porto Gaia Teleferiği

Ayaklarınız yorgunsa, Vila Nova de Gaia'nın dik tepelerine yürüyerek çıkın ve Douro Nehri ve Ribeira'nın muhteşem manzaralarını sunan teleferiğe atlayın.

20 Ocak 2020 Pazartesi

Lizbon’dan Akılda Kalanlar

Lizbon Medeiros ve Almeida Evi-Müzesi

Lizbon Medeiros ve Almeida Evi-Müzesi

Lizbon'un merkezindeki en iyi korunan sırlardan biri olan bu müze, şaşırtıcı derecede zengin özel mobilya, porselen, saatler, resimler, altın ve mücevher koleksiyonunun sadece bir bölümünü sergiliyor. Toplamda, bir zamanlar isimsiz koleksiyoncunun yaşadığı 19. yüzyıldan kalma güzel konağın iki katında yaklaşık 2.000 parça sergileniyor.

Castelo dos Mouros (Mağribi Kalesi)

Bu 9. yüzyıl kalesinin dövülmüş kalıntıları hala 1147'de Dom Afonso Henriques liderliğindeki Hıristiyan kuvvetlerine düşen kalenin güzel bir izlenimini veriyor. Sintra'nın çeşitli noktalarından görülebilir, ancak daha yakından bakmak için aşağıdaki adımları izleyin şehir merkezinin arka kalıntıları kadar (40 dakika yukarı gidiyor, 25 dakika aşağı geliyor). Alternatif olarak, SCOTTurb Otobüs 434'ü yakalayabilir veya şehirde atlı araba veya tuk tuk kiralayabilirsiniz. Tırtıklı duvarlardan panoramik manzaralar Moors'un neden siteyi seçtiğini açıklıyor.

Casa dos Bicos (Bicos Bölgesi)

Casa dos Bicos (Bicos Bölgesi)

Bu İtalyan konutu, Alfama'nın en ayırt edici binalarından biridir. 1523 yılında Hindistan'ın yardımcısı olan ve Goa ve Malacca'yı fetheden Afonso'nun oğlu Bras de Albuquerque için inşa edildi. Adı "noktaların evi" olarak tercüme edilir ve nedenini görmek zor değildir - elmas şekillerinde sivri beyaz taşlarla süslenmiş çarpıcı bir cepheye sahiptir. En üstteki iki kat 1755 depreminde yıkılmış ve restorasyon 1980'lerin başına kadar başlamamıştır. 2012 yılından bu yana bina, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Portekizli tek kazananının anısına kurulmuş bir kültür enstitüsü olan ve hayatına ve çalışmalarına ayrılmış iki katı olan José Saramago Vakfı'nı barındırıyor.

19 Ocak 2020 Pazar

Szczecin Müzeleri

Szczecin Ulusal Müze

Szczecin Ulusal Müze

Barok bir sarayda - ve caddenin karşısındaki bir ekte - Szczecin'deki Ulusal Müze'nin şubesi esas olarak sanata ayrılmıştır: eski tablolar, heykel ve antikalar (en çok 13. - 16. yüzyıl Pomeranianı) ve diğer bazı Lehçe 17. yüzyıldan parçalar. Binanın kendisi, 1726-1727 yılları arasında inşa edilmiş ve Gerard Cornelius von Walrawe tarafından tasarlanan eski bölge parlamentosu Sejm Stanów Pomorskich'in bir sarayı. Müzenin öne çıkan özellikleri arasında Kamień Pomorski'deki katedralden 18. yüzyıldan kalma bir meşe haçı, Kołbacz'daki Sarnıç manastırından zengin 13. yüzyıl sütunları, 1541'den Genç Lucas Cranach tarafından Prens Filip I'in bir portresi ve bir dizi 16. ve 17. yüzyıl altın takıları ve elbiseler.

Szczecin Deniz Müzesi

Szczecin Deniz Müzesi

Ulusal Müzenin bu kolu 1909 yılında Wilhelm Meyer-Schwartau tarafından tasarlanan bir binada yer almaktadır. Pencerelerinden, limanın ve Odra kıyısının muhteşem manzarasına hayran olabilirsiniz. Odak noktası, su bağlantılı her şeydir - yelken, nakliye ve deniz dahil. Ayrıca, ayrı bir giriş ücreti ile, dünyadan renkli balık türleriyle yeni bir akvaryum sergisi var. Ana binanın arkasında bir açık hava skansen morski (deniz müzesi); eski emekli gemiler veya onların parçaları, sudan uzakta, çimde uzun ömürlüdür. İçeride, Mayflower da dahil olmak üzere neredeyse 250 gemi modeli olabilir.

18 Ocak 2020 Cumartesi

Krakow Main Market Square

Krakow Main Market Square

Krakow’un En Büyük Pazarı

Avrupa'nın en büyük ortaçağ pazarı Venedik'teki San Marco Meydanı ile aynı büyüklükte ve ihtişamlıdır. Efsane bize sıradan kuşların olmadığını söylese de, aynı güvercin veba salgınına bile sahiptir: 13. yüzyılda lanetlenen ve kuşlara dönüşen Dük Henry IV Probus şövalyelerinin ruhları oldukları iddia edilmektedir. Bu büyük meydan her zaman çok geniş değildi. Daha önceki bir dönemde - mevcut binalara ek olarak - bir Gotik belediye binası, bir Rönesans tahıl ambarı, büyük bir tartı, bir dökümhane, bir boyunduruk ve yüzlerce tüccar tezgahı vardı. Renkli şemsiyeler altındaki birkaç çiçek satıcısı ve bazı taşınabilir hediyelik eşya tezgahları, bu hareketli ticari aktivitenin kalan kısmıdır. Her şeyden önce, Rynek ilkbahardan sonbahara kadar Kraków'un en büyük açık hava kafesidir ve meydanın çevresine dağılmış 20'den fazla kafe vardır.

Bu meydandan bir tarih yarışması geçti. 1320'den itibaren Polonya kralları, tahttan sonraki gün kentin hamburgerleriyle tanışmak ve Polonya'nın tüm kasabaları adına saygı ve haraç almak için buraya geldiler. Cermen Şövalyelerinin büyük ustası Albert Hohenzollern, 1525'te Polonya Kralı Eski Sigismund'a saygı göstermek için buraya geldi. Ve 1794'te Tadeusz Kościuszko burada çarlıkçı Rusya'yı devirmek için ciddi bir yemin etti.

Krakow Main Market Square

Krakow Main Market Çevresi

Meydan birçok tarihi bina ile çevrilidir. 36 numaralı Dom pod Jeleniami (Stag Tabelası Evi), bir zamanlar hem Goethe'nin hem de Çar Nicholas'ın barınak bulduğu bir handı. 45 numarada, Tadeusz Kościuszko'nun 1777'de genç bir subay olarak yaşadığı Dom pod Orłem (Kartal Tabelası Evi); meydanın biraz daha aşağısında, 6 numarada, 1794'te personel genel merkezini yaptığı Szara Kamienica (Gri Ev) var. (Bu olaylar Puşkin'in oyunu Boris Godunov ve Mussorgsky'nin opera adaptasyonunda tasvir edilmiştir.) 16 numarada Wierzynek tüccar ailesinin 14. yüzyıl evi. 1364'te, Kutsal Roma İmparatoru'nun katıldığı "zirve" toplantısında, Wierzynekslerden biri ziyaret eden kraliyet haysiyetleri için ayrıntılı bir şölen verdi; bugün ev bir restoran.

16 Ocak 2020 Perşembe

Varşova Müzeleri

Varşova Etnoğrafya Müzesi

Varşova Etnoğrafya Müzesi

Ekranda, ülkenin her yerinden gelen Polonya halk sanatı, el sanatları ve kostümlerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen etnografik koleksiyonları bulacaksınız. Müze, çocuklar için etkinlikler, konserler, filmler ve eğitim programlarının yanı sıra etkileyici bir geçici, tematik sergiler programı (örneğin, futbol kültürü veya modern dini folklor) düzenlemektedir.

Varşova Marie Curie Müzesi

Marie Curie Skłodowska'nın doğduğu evin içinde büyük fizikçi, kimyager, iki Nobel Ödülü sahibi ve radyumu keşfeden küçük bir müze var.

Varşova Ulusal Müzesi

Varşova Ulusal Müzesi

1930'ların fonksiyonel bir binasında, Ulusal Müze, çağdaş Polonya ve Avrupa resimlerinin etkileyici bir koleksiyonuna, Gotik ikonlara ve antik çağlardan eserlere sahiptir.

Varşova Polonya Ordu Müzesi

Askeri olan her şeyle ilgileniyorsanız, bu müzenin Polonya askeri geçmişini son 10 yüzyıl boyunca izleyen silah, zırh ve üniforma sergilerini ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Ağır silahlar dışarıda gösterilir. Birkaç yıl içinde müze, şu anda yapım aşamasında olan yeni binaya taşınacak - ancak o zamana kadar eski konumda açık kalacak.

Varşova Avcılık Müzesi

Parkın doğu tarafındaki eski otobüs evlerinde, Polonya'ya özgü doldurulmuş kuş ve hayvan koleksiyonunu içeren Muzeum Łowiectwa i Jeździectwa'yı bulacaksınız.

15 Ocak 2020 Çarşamba

Stavanger Gezisi

Utstein Manastırı

Stavanger Utstein Manastırı

1200'lerin sonunda kurulan Utstein, Norveç'teki en iyi korunmuş ortaçağ manastırıdır. Manastıra toplu taşıma o kadar iyi değil, bu yüzden bir araba kiralamak en iyisidir. Otobüs ya da araba ile yaklaşık yarım saatlik bir yolculuk, Stavanger'ın kuzeyinde bir sahil otoyolunda. Utstein'a gitmek için araba kiralarsanız, yakındaki Åmøy Adası'ndaki ortaçağ kalıntılarını ve taş devri kaya oymalarını ve bir deniz feneri olan Fjøløy Fyr'i de kullanabilirsiniz.

Stavanger Sword in Rock

Stavanger Sword in Rock

Norveç'in kurulduğu yer Sverd i fjell tarafından anılmıştır. Üç büyük bronz kılıç 1983 yılında Kral Olav tarafından açıldı ve sanatçı Fritz Røed tarafından yapıldı. Anıt, Hafrsfjord'daki 872 savaşında Norveç'i bir krallıkta birleştirmeyi başaran Kral Harald Hårfagre'ye (Fairhaired Harald) adanmıştır. Viking kılıçlarının kılıfları ülke genelinde bulunanlara göre modellenmiştir; kılıçların üstündeki kronlar, savaşta yer alan farklı Norveç bölgelerini temsil ediyor.

Stavanger Sanat Müzesi

Stavanger Müzesi'nin (MUST) bir parçası olan bu sanat müzesi, şehir merkezine yaklaşık 3 km uzaklıktaki güzel Mosvannet Gölü'nün yanındadır. 19. yüzyılın başlarından günümüze kadar olan holdingleri, Norveç manzaralarının harika bir romantik ressamı Lars Hertervig'in (1830–1902) geniş bir eser koleksiyonunu içerir. Halvdan Haftsten Koleksiyonu'nda dünya savaşları arasında oluşturulmuş resim ve çizimler var.

14 Ocak 2020 Salı

Oslo Rehberi

Oslo Aker Brygge
Oslo Aker Brygge

Oslo Aker Brygge

Bu alan, yeniden yapılanma konut kasaba evleri ve ticari bir sektör eklenene kadar kullanılmayan bir gemi inşa sahasının yeridir. Postmodern çelik ve cam binalar şimdi ufuk çizgisine hakim. Bölgede lüks moda butikleri, barlar, sinemalar, tiyatro, komedi kulübü, alışveriş merkezi, galeriler ve sanat enstalasyonları dahil olmak üzere 60'tan fazla mağaza ve 35 restoran bulunmaktadır. Gezintiye çıkmak için açık bir bulvar var. Hizmet tesisleri arasında bankalar, eczaneler ve büyük (ve pahalı) bir otopark bulunmaktadır.

Oslo Akershus Kalesi

1299 yılına kadar uzanan bu taş ortaçağ kalesi ve kraliyet ikametgahı, 1592 yılına kadar toplarla donanmış bir kaleye dönüştü. O zamandan sonra bir dizi kuşatmaya dayanarak çürümeye düştü. Nihayet 1899'da restore edilmiştir. Yaz turları sizi muhteşem salonları, kale kilisesi, kraliyet türbesi, resepsiyon odaları ve ziyafet salonlarına götürür. Ziyaretçi merkezinden alıp web sitesinden indirebileceğiniz Fortress Trail Haritası ile Akershus Kalesi'ni kendi başınıza keşfedin. Kale (ya da en azından seçilmiş bölümler), işlevler nedeniyle kısa süre içinde halka kapalı olabilir. Tarihler her zaman web sitesinde listelenir.

Oslo Astrup Fearnley Müzesi
Oslo Astrup Fearnley Müzesi

Oslo Astrup Fearnley Müzesi

Oslo'nun en yeni ilçesi olan Tjuvholmen'de (Aker Brygge'den yaya köprüsünü geçerek), bu özel olarak finanse edilen müze, savaş sonrası Norveç ve uluslararası sanatı için, genellikle kışkırtıcı türden uluslararası bir ün kazandı. Bina, çevresindeki heykel parkı gibi ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlanmıştır. The Thief otelde kalıyorsanız, müzeye ücretsiz girebilirsiniz.

13 Ocak 2020 Pazartesi

Belfast, Kuzey İrlanda

Belfast, Kuzey İrlanda

Belfast Rehberi

İngiliz ve İskoç yerleşimciler 1600'lere gelmeden önce Belfast, Ulster'in eski O'Neill klanına ait Béal Feirste ("sandbank ford") adlı küçük bir köydü. Plantasyon döneminin gelişiyle (yerleşimciler 1600'lere geldiğinde), güneybatı İngiltere'deki Devon'dan Sir Arthur Chichester, İngiliz Tacı'ndan şehri aldı ve oğlu Donegall'ın Earl'ü oldu. Fransa'dan zulümden kaçan Huguenots, buraya yakın bir yere yerleşerek değerli keten işleri becerilerini getirdi. 18. yüzyılda Belfast olağanüstü bir genişleme yaşadı - nüfusu sürekli mevcut mezhepsel bölünmeye rağmen 10 yılda bir ikiye katlandı. Anglikan nezaketi, yerli Katoliklere güvenmeyen Presbiteryen zanaatkârlarını hor görmesine rağmen, Belfast'ın büyümesi baş döndürücü bir hızda devam etti. Şehir, zenginliği Victoria, özellikle keten ve gemi yapımı olmak üzere ticaret üzerine inşa edilmiş bir endüstriyel patlama şehridir. Ünlü (ya da rezil olarak), Titanic burada inşa edildi ve Belfast'a bir süre "Titanic Town" lakabını verdi. 1845'te kent üniversitesinin temel taşını örten Kraliçe Victoria, 1849'da Belfast'a döndü (binaların, sokakların, barların, anıtların ve şehirdeki diğer yerlerin adlarına geri çağrıldı) ve aynı yıl, Üniversite Queen's College adıyla açıldı. Yaklaşık 40 yıl sonra, 1888'de Victoria Belfast'a şehir tüzüğünü verdi. Bugün nüfusu yaklaşık 300.000, turist sayısı arttı ve bu çarpıcı şekilde dönüştürülmüş şehir eşsiz bir rönesansın tadını çıkarıyor.

Belfast, Kuzey İrlanda

Belfast Hakkında

Bu, Belfast hakkındaki haberlerin "Sorunlar" hakkında raporlar verdiği dönemden bu yana hoş bir değişiklik. 1994 ateşkesinden bu yana, Kuzey İrlanda'nın başkenti büyük otel yatırımlarından, soylu rıhtımlardan (veya tellerden), sofistike bir yeni sahne sanatları merkezinden ve turizmi artırmak için büyük girişimlerden faydalanmıştır. 1996 yılında Londra'da Canary Wharf'taki ofislerin bombalanması 1994 barış anlaşmasını bozmuş olsa da ateşkes resmen 20 Temmuz 1997'de yeniden kuruldu ve bu şehir, yeni bir kimlik arayışına başladı.

2008 yılından bu yana, şehir, müzeleri, kiliseleri, tiyatroları, Belediye Binası, Ulster Salonu ve hatta görkemli Crown Bar gibi tüm büyük kamu binalarını restore edilmiş mirasına milyonlarca lira harcadı. Sorunların zirvesinde, paramiliter şiddete karışan en kötü şöhretli katillerin bir kısmını elinde tutan bir gaol şimdi önemli bir ziyaretçi cazibesi.

Belfast şehir merkezi, yürüyerek dolaşılması kolay kabaca bitişik üç alandan oluşmaktadır. Güney ucundan kuzeye doğru yaklaşık bir saatlik bir yürüyüş mesafesindedir.

12 Ocak 2020 Pazar

Delft Rehberi

Delft Prinsenhof Müzesi
Delft Prinsenhof Müzesi

Delft Prinsenhof Müzesi

Aziz Agatha'nın eski bir konuğuna ev sahipliği yapan manastır olan Prinsenhof Müzesi, İspanyol İsyanı'ndaki rolü nedeniyle Vader des Vaderlands (Ulusun Babası) ve burada trajik sonu olan bir kahraman olarak sevilen Sessiz Prens William'ın evi olarak kutlanmaktadır. bu yapıya "Hollanda özgürlüğünün beşiği" diye sobriquet verdi. Bina kompleksi 1572'de yeni Hollanda Cumhuriyeti hükümeti tarafından devralındı ​​ve konut olarak kullanılması için William William'a verildi. 10 Temmuz 1584'te İspanya'dan Philip II tarafından sunulan paralar tarafından ateşlenen Katolik bir fanatik olan Bathasar Gerard, Moordhal (Cinayet Salonu) olarak bilindiği için köşkün merdiven salonuna girmesini sağladı. Ölümcül kurşun delikleri - teykenen der koogelen - merdiven boşluğunda hala görülebilir. Bugün, heybetli yapı, 15. yüzyıldan kalma bir şapel, antika bir avlu ve antika çanak çömlek, gümüş, duvar halıları ve House of Orange portreleriyle dolu zarif bir şekilde döşenmiş 17. yüzyıl odalarıyla dolu bir müzedir.

Delft Nieuwe Kerk
Delft Nieuwe Kerk

Delft Nieuwe Kerk

Markt'a başkanlık eden bu Gotik geç yapı, 1483 ve 1510 arasında inşa edilmiştir. Yüzyılı aşkın bir süredir Hollanda işçiliğini temsil eder - kurucuları bir gün ülkeyi inşa eden adamın son dinlenme yeri olacağını biliyormuş gibi, Sessiz William ve Turuncu Hanesi'nin torunları. 1872'de ünlü mimar P.J.H. Cuypers kuleyi mevcut yüksekliğine yükseltti. Hendrick de Keyser ve oğlu tarafından tasarlanan Orange of William'ın süslü siyah mermer ve alabaster mezarını çevreleyen 22 sütun var. Prensin ayaklarında gördüğünüz küçük köpeğin, sahibinin ölümünden sonra yemeyi reddettikten sonra açlıktan öldüğü söyleniyor. Kilise boyunca, Hollanda kraliyet ailesiyle ilişkili resimler, vitray pencereler ve hatıralar var. Diğer türbeler, özellikle de avukat-filozof Grotius'un türbeleri var. Yaz aylarında, kilisenin 380 tuhaf basamaklarına tırmanmak, kuzeydeki Scheveningen'e ve güneydeki Rotterdam'a kadar uzanan eşsiz bir manzara için tırmanmak mümkündür.

11 Ocak 2020 Cumartesi

Amsterdam Van Gogh Müzesi

Amsterdam Van Gogh Müzesi

Van Gogh Müzesi

1973 yılında açılan ünlü De Stijl mimar Gerrit Rietveld'in tasarımına dayanan bu dikkat çekici ışık dolu bina, işkence gören 19. yüzyıl sanatçısı Vincent van Gogh'un kısa ve üretken kariyerine saygı duyuyor. Dünya müzelerine dağılmış Van Gogh resimlerinden bazıları şüpheli provenansa sahip olsa da, bu koleksiyonun özgünlüğü tartışılmaz: kökleri doğrudan Vincent'ın kardeşi, sanatsal ve finansal destekçisi olan Theo van Gogh'a kadar uzanıyor.

Burada kalıcı sergilenen 200 resim ve 500 çizim beş temel döneme ayrılabilir, ilk olarak 1880'de 27 yaşındayken okul müdürü ve mesleği vaiz olarak bulunamaması. Belçika ve Hollanda ülke manzaralarının ve köylülerinin bu erken tasvirleri, koyu renkleri ve romantikleşmeyi reddetmeleriyle dikkat çekiciydi. Patates Yiyenler belki de bu dönemin en ünlü eseri. 1886'da, sanatla uğraşan kardeşi Theo'yu, baş atmosferin - Paul Signac ve Henri de Toulouse-Lautrec gibi içki arkadaşlarının - onu yeni deney yüksekliklerine ilham verdiği Paris'e kadar takip etti. Japon gravürlerinden ve sert kontrastlarından ve kilter dışı kompozisyonlardan büyük ölçüde ilham alırken, Neo-Empresyonist saplantıyı kendi gibi ışık ve renkle aldı ve kendi portreleri (karşılayabileceği tek modeldi) parıldamaya başladı etkileyici çizgiler ve noktalar ile. Genişletilmiş bir paletle Vincent, 1888'de hala hayatları boyamak için kırsal alana döndü - ünlü Ayçiçekleri serisi (başlangıçta Maison Jaune'da Paul Gauguin'i karşılamak için kurduğu tek bir yatak odasının duvarlarını süslemekti) - ve portreler Arles, Fransa çevresindeki halk. Paul Gauguin ile orada bir sanatçı kolonisine başlamayı umduğu, biri kulak lobunun ayrıldığını (Gauguin'e saygı göstermek için çaresiz bir jest), güney Fransa'da matadorların kulaklarını kestikleri psikotik saldırıların başlamasıyla sönümlendi. boğaları ve sevdikleri kadınlara sundu). Nisan 1889'dan itibaren Saint-Rémy'deki bir akıl sağlığı kliniğinde toparlanan, ateşli bir şekilde, enerjik fırçaları bölgenin süpürme rüzgarlarını güçlü bir şekilde uyandıran bir Reaper ile Irises ve Wheatfield gibi ünlü eserler ürettiğini varsayar. Mayıs 1890'da Van Gogh, Auvers-sur-Oise köyüne taşındı ve burada Dr. Paul Gachet'ten resimler ve gravür dersleri için tıbbi tavsiye aldı. Ölmeden kısa bir süre önce yapılan acı dolu ressam serisi canlı nefes kesici tuvaller özellikle nefes kesici. Hayatının bu son üç ayı depresyonla gölgelendi ve 27 Temmuz'da Buğday Tarlası'nı Kargalarla boyaırken kendini vurdu ve iki gün sonra öldü.

Van Gogh Müzesi

Van Gogh Müzesi Hakkında

1999'da Van Gogh'un doğumunun 200. yıldönümü, Japon mimar Kisho Kurokawa tarafından tasarlanan ve mükemmel geçici sergiler için alan sağlayan bir müze uzantısıyla işaretlendi. 2015 yılında Museumplein tarafında yeni bir giriş holü oluşturmak ve orijinal müze binasını Kurokawa kanadına bağlamak için cam bir yapı eklendi.

10 Ocak 2020 Cuma

Malta Rehberi

Malta

Malta

Hulking megalitik tapınakları, süslü barok kiliseleri, dar Eski Dünya sokakları ve tepenin kaleleri Malta'nın insan mirasıdır. Baş döndürücü kireçtaşı kayalıkları, pırıl pırıl Akdenizler ve büyüleyici kırsal manzaralar doğal güzelliğini oluşturur. Üç ana adası - Malta, Gozo ve Comino - tarih, su sporları, muhteşem sahil manzaraları ve mutfak lezzetleri sunuyor.

Malta, 7.000 yıllık insan yaşamında her büyük Akdeniz gücü tarafından istila edildi: Fenikeliler, Kartacalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Araplar; Normans, Swabians, Angevins, Aragonese ve Kudüs St. John Düzeni Şövalyeleri; Fransızlar, İngilizler ve şimdi turistler. Almanlar ve İtalyanlar onu II. Dünya Savaşı'nda almaya çalıştılar - hava saldırıları yıkıcıydı ama yapamadılar.

Malta

Malta Hakkında

Adaların St.John Düzeni Şövalyeleri ile tarihi onlara kalıcı bir karakter kazandırdı. Mihver güçlerinin saldırısından 400 yıl önce İspanya'nın V. Charles'ı, Osmanlı Türkleri Rodos'tan gelen hastanelerin askeri düzenini kovaladıktan sonra Malta'yı Şövalyelere verdi. Charles Malta'yı yılda bir şahin düzenine kiralayarak Malta şahin mitini doğurdu. Kanuni Sultan Süleyman güçleri adalara kuşatıldığında 1565'te, Türklerin paketini göndermek, Maltalıların sadık desteğiyle Şövalyelerin sırası oldu.

Yakışıklı kireçtaşı binalar ve zengin Şövalyelerin geride bıraktığı surlar tüm adaların etrafında. Malta'nın da birçok modern gelişimi var - Malta'daki tarihi mekanlara sadık kalmak ve daha rahat Gozo'ya gitmek ve denizin tadını çıkarmak için daha fazla neden. Malta ve Gozo'yu görmek için en az dört güne ihtiyacınız olacak; Malta'nın görkemli geçmişini almak için iki veya daha fazlasına izin verin ve daha sonra sessiz yaşamın birkaç günü için Gozo'ya gidin.

9 Ocak 2020 Perşembe

Busseto, İtalya

Busseto, İtalya

Busseto Rehberi

Sleepy Busseto'nun şöhret için en büyük iddiası, tam olarak burada doğmayan yerel oğlu Giuseppe Verdi (1813–1901) - bir taş atımı olan Le Roncole'da doğdu. Ancak, her zaman bu şehri evi olarak görüyordu. Ekili kırsalın ortasındadır ve Caroling döneminden beri "Buxetum" olarak biliniyordu. Şehrin efendisi haline gelen 1533'te Habsburg imparatoru V. Charles'ın dikkatini çekti. Şimdi, büyük maestro'nun ayak izlerinde yürümek isteyen opera severleri çekiyor - ya yerel tiyatrodaki çalışmalarından birini duyarak ya da ülke mülklerinden birini gezerek.

Busseto Teatro Verdi
Teatro Verdi

Busseto Teatro Verdi

Busseto'nun merkezinde, beklediğiniz gibi mezranın ünlü oğlunun eserlerine adanmış güzel Teatro Verdi var. İyi korunmuş, süslü 19. yüzyıl tarzı tiyatronun rehberli turları (hem İngilizce hem de İtalyanca) her yarım saatte bir sunulmaktadır. Performans takvimi için Busseto turizm ofisine danışın.

Busseto Villa Pallavicino

Busseto'nun ana şöhret iddiası yerli oğlu usta besteci Giuseppe Verdi'dir (1813-1901). 15. yüzyıldan kalma Villa Pallavicino, Verdi'nin metresi (ve daha sonra eşi) Giuseppina Strepponi ile çalıştığı ve yaşadığı yerdir. Yakın zamanda yenilenen maestro'nun piyanosunu, skorlarını, kompozisyon kitaplarını ve bastonları gösterir.

Busseto Villa Sant'Agata
 Villa Sant'Agata

Busseto Villa Sant'Agata

Verdi sevenler için Villa Sant'Agata (Villa Verdi olarak da bilinir) gerçek bir tapınaktır. Verdi'nin 1849'da kendisi için inşa ettiği büyük ülke vatanı ve en büyük eserlerinden bazılarının oluşturulduğu yer. Ziyaretler yalnızca turla yapılmaktadır ve telefon veya çevrimiçi olarak birkaç gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

8 Ocak 2020 Çarşamba

Frans Rehberi

Fransa Plajları


Temmuz ve Ağustos aylarında, Fransa'nın Akdeniz plajları oldukça doludur. Bu özellikle Provence ve Fransız Rivierası'nın ünlü tatil beldelerinde geçerlidir. Buna karşılık, Languedoc'un uzun kumlu plajları çok daha fazla bacak mesafesi sunar. Tatil beldelerinden uzakta, Brittany bol gelgit ve iyi dalgalar eğlenceli ile iyi plajlar sunar; Fransa'nın Loire'nin güneyindeki Atlantik kıyılarında Poitou-Charentes ve Aquitaine bölgelerinde çok sayıda uzun kumsal vardır. Bordeaux'nun güneyinde, kilometrelerce uzanan güzel plajlar vardır. Daha fazla bilgi için Fransız kıyılarına bakınız.

Fransa Şehirlerinden Bazıları

paris

Büyük şehrin yaşamını, kültürünü ve karmaşasını istiyorsanız, Paris'e gidin. Ancak Fransa Paris'ten çok daha fazlası. Fransa'nın en derin kırsalında hala çok dar bir yerde olan birçok yer var; ve kamp tatilleri, gite tatilleri veya küçük kırsal hanlara sığmaktan memnun olanlar için, Fransa'daki birkaç bölge hepsinden uzakta harika tatil fırsatları sunuyor. Özellikle görülmeye değer beş Fransız şehirleri Aveyron (Midi Pyrenees bölgesi), Haute Loire (Auvergne bölgesinin bir parçası, Lonely Planet tarafından 2016'nın ziyaret edilmesi gereken on bölgeden birisi olarak önerilir), Corrèze (Limousin), Jura (Franche Comté) ve Vosges (Lorraine): tüm bu bölümler seyrek nüfuslu alanlar, çekici manzara ve bol miktarda eğlence fırsatı içerir - ya da bir kadeh şarapla oturmak için harika yerler, rahatlayın ve huzurun ve sessizliğin tadını çıkarın. Fransa'yı ziyaret etmek için yılın en iyi zamanlarından biri, özellikle ülkenin güneyindeki Sonbahar'dır.



5 Ocak 2020 Pazar

Spoleto Rehberi

Spoleto

Spoleto Hakkında

Yılın çoğu için, Spoleto bir dağın tepesinde dinlenerek uykulu tepe kasabalarının hoş bir ardarında bir tane daha. Ancak her yaz üç hafta boyunca şehir, tiyatro, opera, müzik, resim ve heykelin bir ekstravaganzası olan Festival dei Due Mondi (İki Dünya Festivali) sırasında uluslararası spot ışığında bir dönüş yapmak için yüksek vitese geçer. Dünyanın en iyi sanatçıları onur için yarışırken, sanat meraklılarının tahtları otel odaları için yarışıyor. Festival sırasında geceyi Spoleto'da geçirmeyi planlıyorsanız, rezervasyonları onayladığınızdan emin olun, yoksa günbatımında kendinizi karıştırırken bulabilirsiniz.

Spoleto'da yılın geri kalanında sizi cezbedecek çok şey var: Filippo Lippi'nin son freskleri, güzel piazzalar ve Roma ve ortaçağ cazibe merkezlerine sahip sokaklar ve tepeler ve dramatik bir geçit ile muhteşem doğal çevre. Assisi, Orvieto ve aradaki kasabalara kolayca ulaşabileceğiniz gibi Spoleto, güney Umbria'nın tamamını keşfetmek için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Spoleto Casa Romana

Spoleto Casa Romana

Spoleto, MÖ 3. yüzyılda bir Roma kolonisi oldu, ancak en iyi kazı kalıntıları MS 1. yüzyıldan kalmadır. Aralarında en iyi korunmuş Casa Romana. Bir kitabe göre, İmparator Vespasian'ın (Kolezyum'un inşaatçılarından biri olan ve belki de Romalılar tarafından daha sonra "Vespasians" olarak adlandırılan kamu tuvaletlerini kurmak için vergilendirdikleri için daha iyi bilinen) Vespasia Polla'ya aitti. Bir impluvium (yağmur sarnıcı) üzerine inşa edilmiş büyük bir merkezi atriyumun etrafında düzenlenmiş odalar, siyah-beyaz geometrik mozaiklerle dekore edilmiştir.

4 Ocak 2020 Cumartesi

Palermo,İtalya

Palermo,İtalya
Palermo,İtalya

Palermo

Bir zamanlar güney Avrupa'nın entelektüel başkenti olan Palermo her zaman medeniyetin kavşağındaydı. Monte Pellegrino'nun eteğindeki bir hilal körfezinde elverişli bir konumda bulunan otel, Akdeniz dünyasına dokunan hemen hemen her kültürü kendine çekmiştir. Palermo'nun kredisine göre, bu farklı kültürleri bir zamanlar Arap ve Hıristiyan, Bizans ve Roma, Norman ve İtalyan olan eşsiz bir kişiliğe emdi. Şehrin mirası, Sicilya'nın tüm yaşlarını kapsıyor, ancak ayırt edici yönü, Arap-Norman kimliği, Bizans ve Yahudi unsurları ile karıştırılan, bazı çarpıcı sanat eserleri yaratan olası bir evlilik. Bunlar kiliselerde San Giovanni degli Eremiti gibi küçük mücevherlerden katedral gibi daha büyük ölçekli eserlere kadar dikkat çekicidir. İtalya'nın en canlı dış pazarlarında, halka açık meydanlarda, sokak pazarlarında ve gıda satıcılarında ve hepsinden önemlisi, sürücülerin, motosikletçilerin ve yayaların büyük, uyumsuz senfonisinde sergilenen, Palermo'nun kaotik canlılığı, mimariden daha az kayda değer değildir. İtalya'nın en muhteşem passeggiataları ile her akşam yeni şehir merkezinde zaferle zirveye ulaşıyor.

Palermo San Cataldo
Palermo San Cataldo

Palermo San Cataldo

Üç çarpıcı Saracenic kızıl kubbe, 1154 yılında Palermo'nun Norman işgali sırasında inşa edilen bu kiliseyi işaretler. Kilise şimdi Kutsal Kabir Şövalyeleri'ne aittir ve yedek ama yoğun bir taş iç mekana sahiptir. Kapalıysa, yanındaki kapıya La Martorana'ya danışın.

3 Ocak 2020 Cuma

Napoli Müze Rehberi

Napoli Diocesan Müzesi

Bu etkileyici müze, geç Gotik, Rönesans ve Napoliten Barok ustaların parlak bir şekilde restore edilmiş eserleri sergiliyor. 1617'de başlatılan ve 50 yıl sonra Francescan rahibeleri (les Clarisses) ve bir depremden zarar gören Gotik Donnaregina Vecchia için kutlanan Santa Maria Donnaregina Nuova'nın Barok kilisesini içeriyor. Daha modern zamanlarda bina tamamen kapatılmadan önce yasal ofisler olarak kullanıldı ve II.Dünya Savaşı sırasında ara sıra hırsızlığa ve bomba hasarına av oldu. 2008 yılında mekan resmi olarak müze olarak yeniden doğdu. 

Napoli Diocesan Müzesi

Luca Giordano'nun son iki eseri, her ikisi de 1705'ten itibaren Cana'da Düğün ve Somunların Çarpımı, orijinal kiliseden taşınan kilisenin sunağının her iki tarafında sergileniyor. Ortadaki resim Meryem Ana'nın hayatına odaklanırken, soldaki ilk şapel Fransız ressam Charles Mellin'in güzel Immaculate Conception'ına (1646) ev sahipliği yapıyor. Nefin solunda eski kiliseden Gotik ve Rönesans heykelinden zengin bir alan var. Asansörü yukarıdan rahibelerin bir zamanlar katıldığı yere götürün ve ekranlarla cemaatten gizleyin. Orada sergilenen eserler, İsa'nın Taklidi olarak yaşam temasını takip ediyor. Ayrıca, Francesco Solimena'nın 17. yüzyıl çatı fresklerinin yakından görülebilme şansı var, projektörler restorasyonlarını maksimum etkiye kadar gösteriyor. 

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi

MANN olarak da bilinen bu efsanevi müze, son yıllarda bir yeniden doğuş yaşadı. Rakipsiz koleksiyonları arasında, Pompeii ve Herculaneum'dan efsanevi Farnese antik heykel koleksiyonuna kadar en iyi mozaik ve resimlerden diğer birçok müzeyi utanç veren dünyaca ünlü arkeolojik buluntular yer alıyor. Çekirdek başyapıt koleksiyonu neredeyse her zaman ziyaretçilere açıkken, mevsimlik sergilerde ilgi çekici kültürel etkinlikler, işbirlikleri ve çağdaş sanatçılar yer alıyor. Greko-Romen yerleşimlerindeki arkeolojik keşifleri ve Napoli ve çevresindeki nekropolleri kapsayan yeni odaların bazıları İngilizce yararlı bilgilendirici panellere sahiptir. Müzenin girişine yakın bir yerde, Museo istasyonunda Napoli metrosu için kazılar sırasında ortaya çıkarılan bulguların büyüleyici bir ücretsiz sergisi kuruldu.

2 Ocak 2020 Perşembe

Hazar Denizi Göl mü Deniz mi?

Hazar Denizi
Hazar Denizi Harita

Hazar deniz mi göl mü? 

Belki de Orta Asya enerji endüstrisi için oldukça metafizik bir soru.Hazar deniz mi göl mü? Belki de iş bölümü için oldukça metafizik bir soru ama cevap, belki de dünyadaki en fazla sömürülen petrol ve gaz rezervlerini barındıran Orta Asya enerji endüstrisi için derin sonuçlar doğurabilir. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir konferans geçen hafta cevap konusunda anlaşamadı. Hazar kıyılarını paylaşan beş ülkenin cumhurbaşkanları - Rusya, İran, Türkmenistan ve Kazakistan ile birlikte ev sahibi - karar veremedi. İkilemlerini anlayabilirsiniz. Eski zamanlardan beri, esas olarak büyüklüğü nedeniyle bir deniz olarak adlandırılmıştır. Hazar, Kuzey Denizi veya Baltık Denizi gibi tartışmasız "denizler" olarak adlandırılan diğer birçok sudan çok daha büyüktür.

İçinde yüzmekten zevk aldıysanız, benim gibi, kesinlikle bir deniz gibi geliyor. Tuzlu ve büyük dalgaları var. Bakü'nün bulunduğu Abşeron yarımadasının uzanan kısımları, sadece sahil beldeleri diyebileceğiniz alanlar olarak geliştirildi. Öte yandan, Hazar da bir gölün tanımlayıcı özelliklerine sahiptir: kara kilitlidir ve akan nehirleri yoktur. Gezegendeki en büyük kapalı su kütlesidir. Güçlü Volga nehrinin içine girdiği kuzeyde, neredeyse tatlı sudur (tuzluluk gittikçe güneye doğru artar). Hazar'ın gerçekten sıra dışı olmasını sağlayan bir özelliği daha var. Altında veya kıyılarına kolayca ulaşılabilen 79 milyar varil petrol ve 7 trilyon metreküp doğal gaz kilitlendi. Şimdi Hazar kıyı şeridi olan beş ülkenin statüsüyle neden bu kadar ilgilendiğini anlamaya başlıyorsunuz.

Hazar Denizi

Hazar Hakkında

Hazar'ın göl olduğuna karar vermiş olsaydı, kaynaklarını ve ürettikleri geliri eşit olarak bölmek zorunda kalacaklardı, her biri ödülünün beşte birini elde ediyordu. Azerbaycan ve Kazakistan bunun özellikle olmaması gerektiğinden endişe duyuyorlar: mevcut fiili düzenlemede olduğundan çok daha fazla. Başkanlar deniz olduğuna karar vermiş olsaydı, her biri kıyı şeridinin uzunluğuna göre alanlara hak iddia edebilirdi. Özellikle, bu İran'a uygun olmazdı: toplam Hazar kıyı şeridinin sadece yüzde 13'ü ve kanıtlanmış hidrokarbon kaynakları açısından şimdiye kadar en az umut vaat eden, daha uzun sahil şeridi olan komşularına kaybolurdu. Durum sadece 1991'de bir sorun ve komünizmin çöküşü olarak ortaya çıktı. O zamana kadar Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan egemen devletler olarak ortaya çıkınca, Hazar neredeyse bir Sovyet gölü idi. İlk Hazar zirvesi, enerji rezervlerinin kapsamının belirginleştiği 2002 yılında gerçekleşti, ancak Bakü'deki görüşme anlaşmaya varılamayan en son toplantı oldu. Beş ülke, bölgenin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için bir dereceye kadar işbirliğinin gerekli olduğunu ve herhangi bir kesin kararın statükoyu bozacağının farkında. Bu yüzden şimdiye kadar karıştırdılar. Ancak Bakü konferansındaki iki gelişme Hazar'ın artan jeopolitik ve endüstriyel önemini gösterdi. Birincisi, Hazar'da deniz güvenliği konusunda, bölgede herhangi bir deniz varlığına sahip tek ülke olan Rusya ve İran'a daha fazla güç verecek bir anlaşma oldu. Diğerleri bununla tartışacak durumda değiller ve güvenlik sorununu büyük iki güce bırakacak kadar memnun görünüyorlar. Bununla birlikte, olası olumsuz sonuçlar vardır. Azerbaycan ve İran geçmişte güney Hazar'daki toprak sınırları üzerinde çatışmışlardı; İranlılar askeri bir çatışmanın tek gerçekçi kazananı olmuştu. Bakü'deki diğer etkinlik daha az resmi bir beyan veya anlaşma ve daha çok rüzgarda bir samandı. Muhabirler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkmenistan'dan meslektaşı Gurbanguly Berdymukhammedov arasında samimi bir ilişki gözlemledi.

Daha sonra Türkmen heyeti, uzun zamandır ama sık sık ertelenen TransKaspalı boru hattının (TCP) her şeyden önce verilmesi gerektiğini söyleyerek diğerlerini (muhtemelen Azerbaycanlılar olmasa da) şaşırttı. Hazar'ın doğu ve batı kıyılarını birbirine bağlayan bir denizaltı boru hattı önerisi yıllardır var, ancak her zaman Rus ve İran muhalefeti üzerine kuruldu. Türkmenistan, bu oldukça cesur teklifi, Bakü'den Türkiye'deki ana Avrupa dağıtım ağına bağlanmak için çalışacak olan önerilen Nabucco boru hattı üzerinden gaz rezervlerinin önemli bir miktarını koymaya hazır olduğunu beyan ederek destekledi. Bu fikirlerin her ikisi de Rusya ve İran'a aforoz. Her iki Hazar'dan gelen ihracatı boğmak için üç küçük Hazar ortağı tarafından kasların esnemesini temsil ediyorlar. Özellikle Ruslar resmen Avrupa'ya arz konusunda kendi hegemonyasını tehdit eden herhangi bir hareketten şüpheleniyorlar, ancak resmen TCP'ye karşı çevresel gerekçelerle karşı çıkıyorlar. Rusya devlet başkanı Dmitry Medvedev "gelecek nesillere karşı sorumluluklardan" bahsetti. Hazar devletleri, şimdiye kadar, göl-deniz tartışmasına son bir karar vermeden statükonun hüküm sürmesine izin vermekten mutlu oldular. Ancak TCP, güç dengesini kuzey-güney ekseninden doğu-batıya kaydıran bir oyun değiştiricidir. Rusların konferansı gelecek yıl Moskova'da yıllık bir etkinlik haline getirmek istemelerine şaşmamalı. Realpolitik'i maskelemek için daha fazla metafizik bekleyin.