31 Ocak 2020 Cuma

Tolstoy Evi Müzesi, Moskova

Tolstoy Evi Müzesi, Moskova

Tolstoy Evi Müzesi

Tolstoy, bu evi 1882'de 54 yaşında satın aldı ve burada ailesiyle birlikte dokuz kış geçirdi. Yaz aylarında Yasnaya Polyana'daki ülke mülkünü tercih etti. Buradaki yıllar özellikle mutlu değildi. Bu zamana kadar Tolstoy, Savaş ve Barış ve Anna Karenina da dahil olmak üzere önceki büyük romanlarını reddetmesine neden olan dini bir dönüşüm geçirmişti. Dönüşümü, yemek masasında bile kendini gösteren kendi aile üyeleri arasında bir kavgaya neden oldu: Tolstoy'un karısı Sofia Andreevna, oğullarıyla birlikte bir ucunda oturacak, yazar ise kızlarıyla karşı tarafta oturacaktı.

Zemin katta, çocuk yatak odalarının birçoğu ve Tolstoy'un yedi yaşındaki oğlunun 1895'te kızıl ateşten öldüğü kreş, hayatının geri kalanında yazarı rahatsız eden bir trajedi var. Ayrıca, eşinin tüm el yazmalarını titizlikle kopyalamak için kullandığı küçük masayı görebileceğiniz Tolstoys'un yatak odası yanı sıra yemek odaları ve mutfak da var.

Tolstoy Evi Müzesi, Moskova

Tolstoy Evi Hakkında

Üst katta, Tolstoys'un, küçük partileri düzenledikleri ve günün önde gelen figürlerinin çoğunu içeren konukları ağırladıkları alma odasını bulacaksınız. Köşedeki kuyruklu piyano Rachmaninoff ve Rimsky-Korsakov gibi büyükler tarafından çalındı. Bu odadayken, görevliden bir grup öğrenciyi selamlayan Tolstoy'un büyüleyici kaydını çalmasını ve ardından onun tarafından yazılan ve çalınan bir piyano kompozisyonunu çalmasını istemelisiniz. Ayrıca bu katta Asya tarzı bir den ve Tolstoy'un son romanı Diriliş'i yazdığı bir çalışma var.

Elektrikli aydınlatma ve akan su daha az asalet için bile mevcut olsa da, Kont Tolstoy her ikisini de terk etmeyi seçti ve basitçe yaşamak daha iyi oldu. Müze arzusunu onurlandırıyor ve evi orada yaşadığı gibi gösteriyor. Müzenin içinde, her odada önemini ve içeriğini açıklayan İngilizce işaretler vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder