16 Ocak 2020 Perşembe

Varşova Müzeleri

Varşova Etnoğrafya Müzesi

Varşova Etnoğrafya Müzesi

Ekranda, ülkenin her yerinden gelen Polonya halk sanatı, el sanatları ve kostümlerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen etnografik koleksiyonları bulacaksınız. Müze, çocuklar için etkinlikler, konserler, filmler ve eğitim programlarının yanı sıra etkileyici bir geçici, tematik sergiler programı (örneğin, futbol kültürü veya modern dini folklor) düzenlemektedir.

Varşova Marie Curie Müzesi

Marie Curie Skłodowska'nın doğduğu evin içinde büyük fizikçi, kimyager, iki Nobel Ödülü sahibi ve radyumu keşfeden küçük bir müze var.

Varşova Ulusal Müzesi

Varşova Ulusal Müzesi

1930'ların fonksiyonel bir binasında, Ulusal Müze, çağdaş Polonya ve Avrupa resimlerinin etkileyici bir koleksiyonuna, Gotik ikonlara ve antik çağlardan eserlere sahiptir.

Varşova Polonya Ordu Müzesi

Askeri olan her şeyle ilgileniyorsanız, bu müzenin Polonya askeri geçmişini son 10 yüzyıl boyunca izleyen silah, zırh ve üniforma sergilerini ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Ağır silahlar dışarıda gösterilir. Birkaç yıl içinde müze, şu anda yapım aşamasında olan yeni binaya taşınacak - ancak o zamana kadar eski konumda açık kalacak.

Varşova Avcılık Müzesi

Parkın doğu tarafındaki eski otobüs evlerinde, Polonya'ya özgü doldurulmuş kuş ve hayvan koleksiyonunu içeren Muzeum Łowiectwa i Jeździectwa'yı bulacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder