28 Ocak 2020 Salı

Arkhangelskoye Emlak Müzesi, Moskova

Arkhangelskoye Emlak Müzesi, Moskova

Arkhangelskoye Emlak Müzesi

Bu çarpıcı toplantı, 18. yüzyılın sonunda Prens Golitsyn için Fransız mimar Chevalier de Huerne tarafından başladı. 1810'da aile zor zamanlar geçirdi ve mülkü zengin bir ev sahibine, imparatorluk tiyatrolarının bir zamanlar müdürü olan Yusupov'a ve St.Petersburg Hermitage Müzesi'ne ve çeşitli Avrupa topraklarının büyükelçisine sattı.

Mülk, Prens Yusupov'un olağanüstü sanat koleksiyonuna ev sahipliği yaptı. Koleksiyon, Boucher, Vigée-Lebrun, Hubert Robert, Roslin, Tiepolo, Van Dyck ve diğerlerinin resimlerinin yanı sıra antika heykeller, mobilya, aynalar, avizeler, züccaciye ve Çin'den oluşuyor. Paha biçilmez mobilyaların çoğu bir zamanlar Marie Antoinette ve Madame de Pompadour'a aitti. Sitenin kendisinde üretilen kumaş, çin ve cam eşyalar da var.

Arkhangelskoye Emlak Müzesi, Moskova

Arkhangelskoye Emlak Müzesi Hakkında

Allées ve gezinti yolları, kraliyet ziyaretlerini anan heykeller ve anıtlarla dolu Fransız Parkı'na giriyor. Arkhangelskoye'nin favori bir sığınak olduğu Puşkin için bir anıt da var. Parkın batı kısmında, İmparatoriçeyi adalet tanrıçası Themis olarak tasvir eden, Büyük Catherine'in Anısına Tapınak olarak bilinen ilginç bir küçük pavyon var. Sözde Yusupov, Rusya'nın imparatoriçesinin başına döndü ve tapınağı daha önce yaptırdığı bir tabloyu tamamlamak için inşa ettiği iddia edildi - biri Venüs olarak tasvir edildi, Yusupov Apollo olarak.
Ana yolun sağ tarafındaki arazi alanının dışında, 1817 yılında serf mimarı Ivanov tarafından inşa edilen Estate (Serf) Tiyatrosu duruyor. Şu anda bir müze olan tiyatro aslen 400 oturdu ve 18. yüzyılın ortalarında Rusya'da ilk ortaya çıkan ve Çar II.Kardeşler serbest bırakıldığında 1861'den sonra ortadan kaybeden Rusya'nın en büyük ve en tanınmış serf aktörlerinin eviydi. . Yaz serf tiyatrosunda, Prens Nikolai Yusupov haftalık opera performanslarının yanı sıra zengin sahne süslemeleri ile dans gösterilerini tercih etti. İyi korunmuş sahne süslemeleri Venedik sanatçısı Pietrodi Gonzaga tarafından yapılmıştır.

Ana saray yıllardır restorasyon altında ve sadece bazı odalar açık. Toplu taşımayla gitmek için Tushinskaya metro istasyonundan Arkhangelskoye durağına 541 veya 549 numaralı otobüsle veya Sanatory durağına minibüs 151 ile gidin. Araba ile oraya gitmek, shosse Novorizhskoye üzerinde batıya gidin ve emlak için işaret arayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder