23 Ocak 2020 Perşembe

Aveiro Şehir Turu

Aveiro Mercy Kilisesi

Plaza'nın 18. yüzyıl Igreja da Misericórdia'sının görkemli bir barok portalı var; aksi halde ayık iç duvarlar mavi-beyaz azulejos ile görkemli. Burada kıyafetleri ve diğer dini makaleleri olan küçük bir müze var. 

Aveiro Arte Nova Müzesi

Aveiro Arte Nova Müzesi

Bu müze şehrin zengin art nouveau mirasını kutlarken, asıl etkinlik, 1909 yılına dayanan türün harika gösterişli bir örneği olan Casa MajorPessoa olarak bilinen gerçek bina. Art nouveau ile süslenmiş çarpıcı el boyaması fayanslar. canlı kuşlar, çiçekler ve hayvanlar gibi motifler. Müzede ayrıca bir sanat galerisi, geçici sergi alanı ve hava karardıktan sonra şık bir kokteyl barına dönüşen şık bir çay salonu (Casa de Chá) bulunmaktadır. Daha fazlasını görmek istiyorsanız, müzede şehrin diğer dikkate değer art nouveau yapılarını tanımlayan bir harita var.

Aveiro Şehir Parkı

Huzursuz gençler için Aveiro'nunAvenidaArturRavara'daki merkezinin güneyinde yer alan büyük Parque Belediyesi, iyi donanımlı bir oyun alanına sahiptir.

Aveiro Cumhuriyet Meydanı

Praça da República'da, sivri bir çan kulesi bulunan zarif, üç katlı Câmara Belediyesi'ni (Belediye Binası) arayın. 

Ria de Aveiro

Ria de Aveiro

Rio Vouga'nın bu 45 km'lik (28 millik) hidra benzeri deltası, şiddetli bir fırtınanın nehrin okyanusa akışını engellemesi için değişen kumun değişmesine neden olduğu 1575 yılında kuruldu. Önümüzdeki iki yüzyıl boyunca, gittikçe daha fazla kum biriktikçe, şehrin refahı ve nüfusu düştü, ancak sadece bir kanal 1808'de kumulları ihlal ettiğinde iyileşti. Bugün lagün, tatlı ve tuzlu su, dar su yolları ve küçüklerin eşsiz bir kombinasyonudur. adalar. Tuz bataklıkları ve çam ormanları bölgeyi sınırlar ve okyanus tarafı kumsallarla kaplıdır. Bu sakin ortamda renkli moliceiros, sahipleri deniz yosunu hasadı yaparak incelikle süzülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder