14 Ocak 2020 Salı

Oslo Rehberi

Oslo Aker Brygge
Oslo Aker Brygge

Oslo Aker Brygge

Bu alan, yeniden yapılanma konut kasaba evleri ve ticari bir sektör eklenene kadar kullanılmayan bir gemi inşa sahasının yeridir. Postmodern çelik ve cam binalar şimdi ufuk çizgisine hakim. Bölgede lüks moda butikleri, barlar, sinemalar, tiyatro, komedi kulübü, alışveriş merkezi, galeriler ve sanat enstalasyonları dahil olmak üzere 60'tan fazla mağaza ve 35 restoran bulunmaktadır. Gezintiye çıkmak için açık bir bulvar var. Hizmet tesisleri arasında bankalar, eczaneler ve büyük (ve pahalı) bir otopark bulunmaktadır.

Oslo Akershus Kalesi

1299 yılına kadar uzanan bu taş ortaçağ kalesi ve kraliyet ikametgahı, 1592 yılına kadar toplarla donanmış bir kaleye dönüştü. O zamandan sonra bir dizi kuşatmaya dayanarak çürümeye düştü. Nihayet 1899'da restore edilmiştir. Yaz turları sizi muhteşem salonları, kale kilisesi, kraliyet türbesi, resepsiyon odaları ve ziyafet salonlarına götürür. Ziyaretçi merkezinden alıp web sitesinden indirebileceğiniz Fortress Trail Haritası ile Akershus Kalesi'ni kendi başınıza keşfedin. Kale (ya da en azından seçilmiş bölümler), işlevler nedeniyle kısa süre içinde halka kapalı olabilir. Tarihler her zaman web sitesinde listelenir.

Oslo Astrup Fearnley Müzesi
Oslo Astrup Fearnley Müzesi

Oslo Astrup Fearnley Müzesi

Oslo'nun en yeni ilçesi olan Tjuvholmen'de (Aker Brygge'den yaya köprüsünü geçerek), bu özel olarak finanse edilen müze, savaş sonrası Norveç ve uluslararası sanatı için, genellikle kışkırtıcı türden uluslararası bir ün kazandı. Bina, çevresindeki heykel parkı gibi ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlanmıştır. The Thief otelde kalıyorsanız, müzeye ücretsiz girebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder