9 Ocak 2020 Perşembe

Busseto, İtalya

Busseto, İtalya

Busseto Rehberi

Sleepy Busseto'nun şöhret için en büyük iddiası, tam olarak burada doğmayan yerel oğlu Giuseppe Verdi (1813–1901) - bir taş atımı olan Le Roncole'da doğdu. Ancak, her zaman bu şehri evi olarak görüyordu. Ekili kırsalın ortasındadır ve Caroling döneminden beri "Buxetum" olarak biliniyordu. Şehrin efendisi haline gelen 1533'te Habsburg imparatoru V. Charles'ın dikkatini çekti. Şimdi, büyük maestro'nun ayak izlerinde yürümek isteyen opera severleri çekiyor - ya yerel tiyatrodaki çalışmalarından birini duyarak ya da ülke mülklerinden birini gezerek.

Busseto Teatro Verdi
Teatro Verdi

Busseto Teatro Verdi

Busseto'nun merkezinde, beklediğiniz gibi mezranın ünlü oğlunun eserlerine adanmış güzel Teatro Verdi var. İyi korunmuş, süslü 19. yüzyıl tarzı tiyatronun rehberli turları (hem İngilizce hem de İtalyanca) her yarım saatte bir sunulmaktadır. Performans takvimi için Busseto turizm ofisine danışın.

Busseto Villa Pallavicino

Busseto'nun ana şöhret iddiası yerli oğlu usta besteci Giuseppe Verdi'dir (1813-1901). 15. yüzyıldan kalma Villa Pallavicino, Verdi'nin metresi (ve daha sonra eşi) Giuseppina Strepponi ile çalıştığı ve yaşadığı yerdir. Yakın zamanda yenilenen maestro'nun piyanosunu, skorlarını, kompozisyon kitaplarını ve bastonları gösterir.

Busseto Villa Sant'Agata
 Villa Sant'Agata

Busseto Villa Sant'Agata

Verdi sevenler için Villa Sant'Agata (Villa Verdi olarak da bilinir) gerçek bir tapınaktır. Verdi'nin 1849'da kendisi için inşa ettiği büyük ülke vatanı ve en büyük eserlerinden bazılarının oluşturulduğu yer. Ziyaretler yalnızca turla yapılmaktadır ve telefon veya çevrimiçi olarak birkaç gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder