3 Ocak 2020 Cuma

Napoli Müze Rehberi

Napoli Diocesan Müzesi

Bu etkileyici müze, geç Gotik, Rönesans ve Napoliten Barok ustaların parlak bir şekilde restore edilmiş eserleri sergiliyor. 1617'de başlatılan ve 50 yıl sonra Francescan rahibeleri (les Clarisses) ve bir depremden zarar gören Gotik Donnaregina Vecchia için kutlanan Santa Maria Donnaregina Nuova'nın Barok kilisesini içeriyor. Daha modern zamanlarda bina tamamen kapatılmadan önce yasal ofisler olarak kullanıldı ve II.Dünya Savaşı sırasında ara sıra hırsızlığa ve bomba hasarına av oldu. 2008 yılında mekan resmi olarak müze olarak yeniden doğdu. 

Napoli Diocesan Müzesi

Luca Giordano'nun son iki eseri, her ikisi de 1705'ten itibaren Cana'da Düğün ve Somunların Çarpımı, orijinal kiliseden taşınan kilisenin sunağının her iki tarafında sergileniyor. Ortadaki resim Meryem Ana'nın hayatına odaklanırken, soldaki ilk şapel Fransız ressam Charles Mellin'in güzel Immaculate Conception'ına (1646) ev sahipliği yapıyor. Nefin solunda eski kiliseden Gotik ve Rönesans heykelinden zengin bir alan var. Asansörü yukarıdan rahibelerin bir zamanlar katıldığı yere götürün ve ekranlarla cemaatten gizleyin. Orada sergilenen eserler, İsa'nın Taklidi olarak yaşam temasını takip ediyor. Ayrıca, Francesco Solimena'nın 17. yüzyıl çatı fresklerinin yakından görülebilme şansı var, projektörler restorasyonlarını maksimum etkiye kadar gösteriyor. 

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi

MANN olarak da bilinen bu efsanevi müze, son yıllarda bir yeniden doğuş yaşadı. Rakipsiz koleksiyonları arasında, Pompeii ve Herculaneum'dan efsanevi Farnese antik heykel koleksiyonuna kadar en iyi mozaik ve resimlerden diğer birçok müzeyi utanç veren dünyaca ünlü arkeolojik buluntular yer alıyor. Çekirdek başyapıt koleksiyonu neredeyse her zaman ziyaretçilere açıkken, mevsimlik sergilerde ilgi çekici kültürel etkinlikler, işbirlikleri ve çağdaş sanatçılar yer alıyor. Greko-Romen yerleşimlerindeki arkeolojik keşifleri ve Napoli ve çevresindeki nekropolleri kapsayan yeni odaların bazıları İngilizce yararlı bilgilendirici panellere sahiptir. Müzenin girişine yakın bir yerde, Museo istasyonunda Napoli metrosu için kazılar sırasında ortaya çıkarılan bulguların büyüleyici bir ücretsiz sergisi kuruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder