5 Ocak 2020 Pazar

Spoleto Rehberi

Spoleto

Spoleto Hakkında

Yılın çoğu için, Spoleto bir dağın tepesinde dinlenerek uykulu tepe kasabalarının hoş bir ardarında bir tane daha. Ancak her yaz üç hafta boyunca şehir, tiyatro, opera, müzik, resim ve heykelin bir ekstravaganzası olan Festival dei Due Mondi (İki Dünya Festivali) sırasında uluslararası spot ışığında bir dönüş yapmak için yüksek vitese geçer. Dünyanın en iyi sanatçıları onur için yarışırken, sanat meraklılarının tahtları otel odaları için yarışıyor. Festival sırasında geceyi Spoleto'da geçirmeyi planlıyorsanız, rezervasyonları onayladığınızdan emin olun, yoksa günbatımında kendinizi karıştırırken bulabilirsiniz.

Spoleto'da yılın geri kalanında sizi cezbedecek çok şey var: Filippo Lippi'nin son freskleri, güzel piazzalar ve Roma ve ortaçağ cazibe merkezlerine sahip sokaklar ve tepeler ve dramatik bir geçit ile muhteşem doğal çevre. Assisi, Orvieto ve aradaki kasabalara kolayca ulaşabileceğiniz gibi Spoleto, güney Umbria'nın tamamını keşfetmek için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Spoleto Casa Romana

Spoleto Casa Romana

Spoleto, MÖ 3. yüzyılda bir Roma kolonisi oldu, ancak en iyi kazı kalıntıları MS 1. yüzyıldan kalmadır. Aralarında en iyi korunmuş Casa Romana. Bir kitabe göre, İmparator Vespasian'ın (Kolezyum'un inşaatçılarından biri olan ve belki de Romalılar tarafından daha sonra "Vespasians" olarak adlandırılan kamu tuvaletlerini kurmak için vergilendirdikleri için daha iyi bilinen) Vespasia Polla'ya aitti. Bir impluvium (yağmur sarnıcı) üzerine inşa edilmiş büyük bir merkezi atriyumun etrafında düzenlenmiş odalar, siyah-beyaz geometrik mozaiklerle dekore edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder