24 Ocak 2020 Cuma

Beja,Portekiz

Beja,Portekiz

Beja

İspanya ile deniz arasında, Baixo Alentejo'nun kendisini küçük bir şövalyeye yayan başlıca tarım merkezi Beja'dır. Şehrin en eski bölümünün çoğu önemli ölçüde Arap lezzetini koruyor - Portekizce öğrenciler bile yerel lehçenin Arapça özelliklere sahip olduğunu iddia ediyor - 400 yıldan fazla Mağribi işgalinin mirası.

Julius Caesar tarafından kurulan ve Pax Julia olarak bilinen Beja, daha popüler ve güzel kız kardeşi Évora'nın lehine göz ardı edilir, ancak bu, şehri keşfetmek için kendinize sahip olacağınız anlamına gelir. Aynı zamanda, bir kısmı şehrin eteklerinde modern apartman komplekslerine ve Lizbon veya Porto'da iş arayan diğerlerine taşınan sakinlerinden boşaltılan Alentejo şehir merkezinin klasik bir örneğidir. Beja’nın sokaklarında yürürken, nüfusun çoğunluğu 65'in üzerinde gibi görünüyor - geleceğe gelince akıl almaz bir fikir.

Kasabanın en ilginç anıtlarının çoğu, 19. yüzyılda halkın kilisenin egemenliğine karşı öfkesi sırasında yıkıldı. Buna rağmen, Beja'nın önemli ve değerli bir mirası vardır ve hepsi yürüyerek araştırılabilir.

Beja Kalesi

Beja'nın kalesi, duvarları ve kuleleri, Roma'nın işgalinden 19. yüzyıl Fransızları ile savaşarak şehrin tarihini tarihlendiren geniş bir tahkimat sistemidir. Orta avluya girdikten sonra, çevredeki kırların muhteşem manzarasına sahip taş bir kule olan 140 metrelik etkileyici Torre de Menagem'e kalenin surlarına tırmanın. Turizm ofisi de kale arazisinin içinde yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder