15 Ocak 2020 Çarşamba

Stavanger Gezisi

Utstein Manastırı

Stavanger Utstein Manastırı

1200'lerin sonunda kurulan Utstein, Norveç'teki en iyi korunmuş ortaçağ manastırıdır. Manastıra toplu taşıma o kadar iyi değil, bu yüzden bir araba kiralamak en iyisidir. Otobüs ya da araba ile yaklaşık yarım saatlik bir yolculuk, Stavanger'ın kuzeyinde bir sahil otoyolunda. Utstein'a gitmek için araba kiralarsanız, yakındaki Åmøy Adası'ndaki ortaçağ kalıntılarını ve taş devri kaya oymalarını ve bir deniz feneri olan Fjøløy Fyr'i de kullanabilirsiniz.

Stavanger Sword in Rock

Stavanger Sword in Rock

Norveç'in kurulduğu yer Sverd i fjell tarafından anılmıştır. Üç büyük bronz kılıç 1983 yılında Kral Olav tarafından açıldı ve sanatçı Fritz Røed tarafından yapıldı. Anıt, Hafrsfjord'daki 872 savaşında Norveç'i bir krallıkta birleştirmeyi başaran Kral Harald Hårfagre'ye (Fairhaired Harald) adanmıştır. Viking kılıçlarının kılıfları ülke genelinde bulunanlara göre modellenmiştir; kılıçların üstündeki kronlar, savaşta yer alan farklı Norveç bölgelerini temsil ediyor.

Stavanger Sanat Müzesi

Stavanger Müzesi'nin (MUST) bir parçası olan bu sanat müzesi, şehir merkezine yaklaşık 3 km uzaklıktaki güzel Mosvannet Gölü'nün yanındadır. 19. yüzyılın başlarından günümüze kadar olan holdingleri, Norveç manzaralarının harika bir romantik ressamı Lars Hertervig'in (1830–1902) geniş bir eser koleksiyonunu içerir. Halvdan Haftsten Koleksiyonu'nda dünya savaşları arasında oluşturulmuş resim ve çizimler var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder