29 Ocak 2020 Çarşamba

Moskova Heykel ve Manastırları

MOSKOVA MININ VE POZHARSKY HEYKELI

MOSKOVA MININ VE POZHARSKY HEYKELI

1818'de heykeltıraş Ivan Martos, bu işgali 1612'de Polonyalı işgalcileri Moskova'nın dışına süren Sorunlar Zamanı'nda Kuzma Minin (zengin bir Nizhni-Novgorod kasabı) ve Prens Dmitry Pozharsky'yi onurlandırarak inşa etti. Bu iç çekişme ve dış müdahale dönemi, Çar Fyodor I'in ölümüyle yaklaşık 1598'de başladı ve ilk Romanov'un tahta seçildiği 1613'e kadar sürdü. Bu, halk tarafından finanse edilen ilk vatanseverlik anıtıydı. Kaide üzerindeki yazıtta, "Müteşekkir Rusya 1818 vatandaşı Minin ve Prens Pozharsky'ye" yazıyor. Heykel aslen meydanın ortasında duruyordu, ancak daha sonra Aziz Basil'in önündeki mevcut yerine taşındı. 2005'te, 4 Kasım, Bolşevik Devrimi'nin yıldönümünü kutlayan eski Komünist 7 Kasım tatilinin yerini alan Minin ve Pozharsky onuruna yeni bir resmi tatil seçildi.

MOSKOVA KAVRAMININ MANASTIRI (ZACHATIEVSKY MONASTYR)


Bu çalışan manastır 16. yüzyılda kurulmuş olmasına rağmen, orijinal binaların sadece redbrick Gate Kilisesi kalıntıları. Manastır, mirasçı olan son varil oğlu tarafından, bir varis (yani adı) için Tanrı'ya bir itirazda bulunacak şekilde kuruldu. O ve karısının bir oğlu olmadı ve Boris Godunov bir sonraki Rus lideri oldu. Yıldız pullu gümüş kubbeleri ve altın ağızlı saçakları olan köpüklü bir kilise, 2010 yılına kadar yeni eklenen bir ektir.

SİMGELERİN ARKASINDAKİ MANASTIR (ZAIKONOSPASSKY MONASTYR)

Manastır 17. yüzyılın başında Boris Godunov tarafından kuruldu. Rusya'nın ilk yüksek öğrenim kurumu olan Slav-Greco-Latin Akademisi, 1687'de bu binada açıldı. 1731'den 1735'e kadar bilim adamı ve şair Mikhail Lomonosov (1711-65) de dahil olmak üzere burada pek çok ünlü bilim adamı okudu. Manastırın katedrali olan Spassky Sobor, 1600-61 yıllarında Moskova Barok tarzında inşa edilmiştir. Kilisenin kulesi yenilenmeye devam ediyor, ancak iç mekan sağlam ve günlük servisler yapılıyor.a

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder