10 Ocak 2020 Cuma

Malta Rehberi

Malta

Malta

Hulking megalitik tapınakları, süslü barok kiliseleri, dar Eski Dünya sokakları ve tepenin kaleleri Malta'nın insan mirasıdır. Baş döndürücü kireçtaşı kayalıkları, pırıl pırıl Akdenizler ve büyüleyici kırsal manzaralar doğal güzelliğini oluşturur. Üç ana adası - Malta, Gozo ve Comino - tarih, su sporları, muhteşem sahil manzaraları ve mutfak lezzetleri sunuyor.

Malta, 7.000 yıllık insan yaşamında her büyük Akdeniz gücü tarafından istila edildi: Fenikeliler, Kartacalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Araplar; Normans, Swabians, Angevins, Aragonese ve Kudüs St. John Düzeni Şövalyeleri; Fransızlar, İngilizler ve şimdi turistler. Almanlar ve İtalyanlar onu II. Dünya Savaşı'nda almaya çalıştılar - hava saldırıları yıkıcıydı ama yapamadılar.

Malta

Malta Hakkında

Adaların St.John Düzeni Şövalyeleri ile tarihi onlara kalıcı bir karakter kazandırdı. Mihver güçlerinin saldırısından 400 yıl önce İspanya'nın V. Charles'ı, Osmanlı Türkleri Rodos'tan gelen hastanelerin askeri düzenini kovaladıktan sonra Malta'yı Şövalyelere verdi. Charles Malta'yı yılda bir şahin düzenine kiralayarak Malta şahin mitini doğurdu. Kanuni Sultan Süleyman güçleri adalara kuşatıldığında 1565'te, Türklerin paketini göndermek, Maltalıların sadık desteğiyle Şövalyelerin sırası oldu.

Yakışıklı kireçtaşı binalar ve zengin Şövalyelerin geride bıraktığı surlar tüm adaların etrafında. Malta'nın da birçok modern gelişimi var - Malta'daki tarihi mekanlara sadık kalmak ve daha rahat Gozo'ya gitmek ve denizin tadını çıkarmak için daha fazla neden. Malta ve Gozo'yu görmek için en az dört güne ihtiyacınız olacak; Malta'nın görkemli geçmişini almak için iki veya daha fazlasına izin verin ve daha sonra sessiz yaşamın birkaç günü için Gozo'ya gidin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder