20 Ocak 2020 Pazartesi

Lizbon’dan Akılda Kalanlar

Lizbon Medeiros ve Almeida Evi-Müzesi

Lizbon Medeiros ve Almeida Evi-Müzesi

Lizbon'un merkezindeki en iyi korunan sırlardan biri olan bu müze, şaşırtıcı derecede zengin özel mobilya, porselen, saatler, resimler, altın ve mücevher koleksiyonunun sadece bir bölümünü sergiliyor. Toplamda, bir zamanlar isimsiz koleksiyoncunun yaşadığı 19. yüzyıldan kalma güzel konağın iki katında yaklaşık 2.000 parça sergileniyor.

Castelo dos Mouros (Mağribi Kalesi)

Bu 9. yüzyıl kalesinin dövülmüş kalıntıları hala 1147'de Dom Afonso Henriques liderliğindeki Hıristiyan kuvvetlerine düşen kalenin güzel bir izlenimini veriyor. Sintra'nın çeşitli noktalarından görülebilir, ancak daha yakından bakmak için aşağıdaki adımları izleyin şehir merkezinin arka kalıntıları kadar (40 dakika yukarı gidiyor, 25 dakika aşağı geliyor). Alternatif olarak, SCOTTurb Otobüs 434'ü yakalayabilir veya şehirde atlı araba veya tuk tuk kiralayabilirsiniz. Tırtıklı duvarlardan panoramik manzaralar Moors'un neden siteyi seçtiğini açıklıyor.

Casa dos Bicos (Bicos Bölgesi)

Casa dos Bicos (Bicos Bölgesi)

Bu İtalyan konutu, Alfama'nın en ayırt edici binalarından biridir. 1523 yılında Hindistan'ın yardımcısı olan ve Goa ve Malacca'yı fetheden Afonso'nun oğlu Bras de Albuquerque için inşa edildi. Adı "noktaların evi" olarak tercüme edilir ve nedenini görmek zor değildir - elmas şekillerinde sivri beyaz taşlarla süslenmiş çarpıcı bir cepheye sahiptir. En üstteki iki kat 1755 depreminde yıkılmış ve restorasyon 1980'lerin başına kadar başlamamıştır. 2012 yılından bu yana bina, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Portekizli tek kazananının anısına kurulmuş bir kültür enstitüsü olan ve hayatına ve çalışmalarına ayrılmış iki katı olan José Saramago Vakfı'nı barındırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder