28 Eylül 2019 Cumartesi

Çin Turizm Yatırımları


Çin, son yıllarda farklı türde turistlerin gereksinimlerine uygun bir çok otelin yapımı, genişletilmesi veya yenilenmesi için Çin sermayesi ve yabancı sermayeyi kullanmıştır. Bugün Çin'de çeşitli tipte 4,800 seyahat hizmeti veren kuruluşla 1.747 yıldızlı otel (39 beş yıldızlı otel ve 107 dört yıldızlı otel) dahil olmak üzere yabancılara açık 3,720 turist oteli bulunmaktadır. En büyük beş yıldızlı oteller arasında Beijing'deki Wangfu Oteli, Büyük Çin Oteli ve Shangri-La Oteli, Shanghai'deki Jing'an Hilton, Garden Hotel ve Xinjinjiang Oteli, Guangzhou'daki Beyaz Kuğu Oteli, Çin Oteli ve Oriental Oteli, Dalian'daki Fulihua Oteli ve Shenzhen'deki Nanhai Oteli bulunmaktadır. Bütün büyük ve orta büyüklükteki kent ve turizm merkezlerindeki oteller, bütün dünyadan gelen turistleri ağırlamaktadır. Bunlar, bütün tesislere sahiptirler ve hizmet düzeyi, son yıllarda önemli ölçüde yükselmiştir. Bu otellerin bir çoğu yabancı işletme deneyimlerinden yararlanmışlardır.

Çin'in turizm ulaştırma sistemi, büyüyen turizm sektörüne paralel olarak gelişmiştir. Havayolu filosunda Bocing 767'ler, 757'ler, 747'ler ve 737'ler ve MD-82'ler bulunmaktadır. 727 iç ve uluslararası hat açılmıştır. Demiryolu idareleri ve karayolu taşımacılığı idareleri, turistlere yönelik hizmetlerinin kalitesini yükseltmişlerdir. Yangtze Nehrinin Üç Vadisi, Lijijang Nehri ve Beijing Hangzhou Büyük Kanalı gibi yerlerde turistler için çeşitli lüks gezi gemileri ile seferler düzenlenmektedir.

Bugünlerde Çin'deki turistler için çok uygun alışveriş fırsatları vardır. Bütün turistik merkezlerde kurulmuş mağazalar ve çok çeşitli turistik ürünler bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder